WatchGuard pleit voor World MFA Day

Is een World Password Day nog wel zinvol?

| WatchGuard | 2 min | 06 mei 2021 9:54
Afbeelding: Corey Nachreiner, CTO bij WatchGuard Technologies | Copyright: WatchGuard
Vandaag is het World Password Day. Op deze dag wordt sinds 2013 aandacht gevraagd voor het belang van wachtwoordbeveiliging. Ondanks de groeiende bewustwording blijft de situatie ernstig. Zo begon 80 procent van de breaches vorig jaar met een brute force-aanval of bij diefstal of verlies van inloggegevens. Corey Nachreiner, CTO bij WatchGuard Technologies, pleit daarom voor een nieuw initiatief: World Multi-Factor Authentication (MFA) Day

“Cybercriminelen voegen elke dag miljoenen nieuwe gebruikersnamen en wachtwoorden toe aan de miljarden inloggegevens die al beschikbaar zijn op het dark web”, aldus Nachreiner. “Elke dag komen er nieuwe security-incidenten en hacks in het nieuws die het belang van een goede wachtwoordhygiëne onderstrepen. Als dat al niet tot een structurele verbetering heeft geleid, is een World Password Day dan nog wel zinvol?”

Volgens de CTO van WatchGuard is het in de basis goed dat er aandacht is voor best practices op het gebied van wachtwoordbeveiliging. “Zoals het regelmatig wijzigen van wachtwoorden, het kiezen van sterke en unieke wachtwoorden of wachtwoordzinnen en het gebruik van wachtwoordmanagers om alles zorgvuldig te beheren. Een strikt wachtwoordbeleid behoort tot de basisbeveiliging van elke organisatie. Het naleven en aanscherpen van dit beleid is een continu proces.”

MFA biedt meer zekerheid

Nachreiner vindt echter dat de focus niet meer zou moeten liggen op wachtwoorden alleen. “Als we bedrijven en gebruikers willen beschermen tegen cybercriminaliteit, dan lijkt een ‘World MFA Day’ mij een krachtiger en effectiever middel. Authenticatie is de hoeksteen van goede beveiliging. Multifactorauthenticatie betekent dat gebruikers ten minste één extra identificatiemiddel naast hun wachtwoord moeten opgeven om in te loggen op een account. Bijvoorbeeld een combinatie van iets dat u bent (een biometrische vingerafdruk of gezichtsscan), iets dat u heeft (zoals een hardwaresleutel of mobiele telefoon) en iets dat u weet (zoals een wachtwoord).”

“Met MFA kunt u ervoor zorgen dat zelfs als een aanvaller een wachtwoord in handen krijgt, hij niet kan inloggen zonder het tweede (en soms derde) identificatiemiddel. Dit is dé manier om de hardnekkige problemen rond slechte wachtwoordbeveiliging aan te pakken en zou een primaire focus moeten zijn voor zowel bedrijven als individuele gebruikers. Een World MFA Day kan bijdragen aan een bredere adoptie van MFA. Wat ons betreft is dit de logische opvolger van World Password Day.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over WatchGuard
WatchGuard Technologies is wereldwijd leider in netwerkbeveiliging, veilige wifinetwerken, multifactorauthenticatie en network intelligence-dienstverlening. De bedrijfsmissie is security van enterpriseniveau mogelijk maken voor alle soorten organisaties, ongeacht hun grootte. Dit doet WatchGuard met eenvoud als uitgangspunt, waardoor het diensten- en productenportfolio uitermate geschikt is voor zowel grote ondernemingen als het mkb.
Meer over WatchGuard
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.