Zoveel soorten alarmsystemen; maar hoe beveilig jij je huis?

De keuze is groot, maar wat is het beste systeem voor jou?

| Jaggs Alarm | 3 min | 7 mei 2021 11:16
Copyright: Jaggs Alarm
Door je huis te beveiligen met een alarmsysteem kun jij ’s nachts beter slapen. Het houdt ongewenste bezoekers buitenshuis en waarschuwt je voor een beginnende brand. En gelukkig zijn er voldoende alarmsystemen waarmee je dat kunt doen. Of je nu in een appartement woont of een vrijstaande villa, er is een systeem dat aansluit bij je woning en bij je behoeften. Daarnaast zijn er alarmsystemen te krijgen in een verscheidenheid aan prijsklassen. De keuze is groot, maar wat is het beste systeem voor jou?

Draadloos, bekabeld of hybride?

Alarmsystemen worden over het algemeen in drie categorieën geplaatst, namelijk draadloos, bekabeld en hybride. Een draadloos systeem zoals het Ajax alarmsysteem is gemakkelijk te installeren en je hebt alle vrijheid wat betreft de plaatsing, maar het werkt op batterijen en dat is voor sommige mensen een nadeel. Een bekabeld systeem werkt altijd en kan worden geïnstalleerd als onderdeel van je woning, maar als het eenmaal geplaatst is, dan is verplaatsen lastig. Een hybride alarmsysteem gebruikt het beste van beide werelden. Er zijn bekabelde onderdelen en draadloze onderdelen, zodat je permanente elementen met losse elementen combineert.

Losse onderdelen

Een andere optie die je hebt is om je alarmsysteem zelf samen te stellen door losse onderdelen aan te schaffen. Zo kun je dan bijvoorbeeld een Hikvision camera aanschaffen, een brandalarm, een bewegingssensor en deze aansluiten op een alarmcentrale. Op die manier maak je je alarmsysteem exact zoals jij het wilt hebben en passend bij je woning. Een goede specialist helpt je graag bij het samenstellen en installeren van jouw ideale op maat gemaakte alarmsysteem. Ze zorgen ervoor dat alle onderdelen op de beste plek geïnstalleerd worden en dat jij te allen tijde zicht hebt op alles wat er in en rondom je woning gebeurt.

Budget of luxe

Als laatste heb je een keuze uit budget opties en alarmsystemen die je van alle gemakken voorzien. De basismogelijkheden die je hebt zijn een centrale plus enkele camera’s, een bewegingssensor, een rookmelder en een sensor in je raam. Ga je voor de meest luxe optie, dan krijg je hier allerlei handige extra opties bij, zoals een abonnement bij de meldkamer, een paniekknop, een glasbreukmelder, camera’s bij deuren, een app waarmee je alles volgt en bestuurt en een aansluiting op je slimme huis systeem. Er is van alles mogelijk, vooral als je voor maatwerk kiest en alles uitbesteedt. Voor het meest uitgebreide, luxe, slimste en nieuwste systeem betaal je uiteraard ook de hoogste prijs.

Welk alarmsysteem is het beste voor jou?

Je kiest het beste systeem voor jou door te kijken naar het soort woning dat je hebt, de inbraakgevoeligheid ervan, het budget dat je hebt en natuurlijk ook naar je eigen wensen. Het betreft de veiligheid van jou en de andere inwoners, dus als je er niet uitkomt is het altijd verstandig om een specialist om hulp te vragen en je goed te laten voorlichten. Met een goed alarmsysteem lopen inbrekers voortaan met een wijde boog om jouw woning heen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Jaggs Alarm
Jaggs Alarm is marktleider in de Benelux op het gebied van beveiligingssystemen en toebehoren, we hebben beveiligingsproducten voor elke situatie. Door dat wij een onafhankelijk beveiligingsbedrijf zijn kunnen we onze klanten altijd voorzien van de beste oplossing. We bedienen de zakelijke en particuliere markt door heel Benelux. We rekenen altijd een scherpe prijs en staan graag voor je klaar met persoonlijk advies. Hieronder vind je meer informatie over waar we voor staan. We hopen dat je snel deel uit zal maken van de Jaggs Alarm familie! Wij als Jaggs Alarm zien jou graag als familie en door onze kernwaarden uit te dragen willen we bereiken dat jij ook zo over ons denkt. Familie kan je vertrouwen, daar ga je persoonlijk mee om en je kan er heel veel lol mee hebben. En zo werden onze kernwaarden geboren. Bovendien zijn onze producten heel geschikt voor alles wat het gezin nodig heeft en groeien we graag met jou en je gezin op.
Meer over Jaggs Alarm
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.