Premier League selecteert Oracle Cloud Infrastructure voor nieuwe, geavanceerde voetbalanalyses

"Match Insights - Powered by Oracle Cloud" levert vernieuwende voetbalwedstrijdstatistieken tijdens live Premier League-wedstrijden vanaf seizoen 2021/22

| Oracle | 3 min | 06 mei 2021 11:22
Copyright: Oracle
De Premier League, 's werelds meest bekeken voetbalcompetitie, heeft Oracle geselecteerd als officiële cloud provider. Door de samenwerking met Oracle kan de Premier League haar fans met nieuwe in-match statistieken dieper inzicht geven in de live actie op het veld, wat de spanning rond elke wedstrijd verder zal verhogen. Oracle’s data-, analyse- en machine learning-technologieën zullen deze baanbrekende statistieken vanaf nu ieder seizoen real-time leveren aan een wereldwijd miljardenpubliek.

"Match Insights - Powered by Oracle Cloud" zal geavanceerde data over de prestaties van spelers en statistieken presenteren tijdens wereldwijde uitzendingen en via social mediakanalen van de Premier League, met ingang van seizoen 2021/22. Er worden machine learning-modellen ontwikkeld die onmiddellijke resultaten genereren op basis van live datastreams, real-time tracking data en statistieken die verzameld zijn van iedere speler, op basis van duizenden eerder gespeelde wedstrijden.

Onderzoek toont aan dat fans geïnteresseerd zijn in de integratie van wedstrijdgegevens en analyse. Deze inzichten zullen helpen meer verhalen te vertellen over Premier League-wedstrijden, waardoor fans een datarijke ervaring krijgen. Fans hebben direct toegang tot een reeks wedstrijdinformatie, of ze nu thuis kijken of het wedstrijdverloop op hun mobiele apparaten volgen.

Premier League Chief Executive, Richard Masters: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de Premier League tot leven te brengen en de analyse van de competitie te verbeteren. Oracle is een wereldwijd merk met een bewezen track record als het gaat om het stimuleren van innovatie, en we kijken ernaar uit samen te werken en fans over de hele wereld nieuwe niveaus van betrokkenheid bij het spel te bieden."

“Match Insights – Powered by Oracle Cloud” omvat:
  • Average Formation – Volgt de posities van alle spelers, zowel tijdens balbezit als wanneer de tegenstander aan de bal is. Het model belicht verschillen in hoe teams zich organiseren bij het aanvallen en verdedigen. Tijdens de wedstrijd zien fans hoe teams reageren op de tactieken van de tegenpartij, waardoor kijkers de strategieën achter de verschillende speelstijlen beter begrijpen.
  • Live Win Probability - Berekent de kans dat een ploeg wint of gelijk speelt door de rest van de wedstrijd 100.000 keer te simuleren. Het model, dat gebaseerd is op vier jaar aan wedstrijddata, houdt rekening met het feit of een ploeg uit of thuis speelt, de huidige score, toegekende strafschoppen, spelers op het veld, rode kaarten en de resterende speeltijd.
  • Momentum Tracker – Meet de waarschijnlijkheid dat het team met balbezit een doelpunt scoort in de aankomende tien seconden. De resultaten zijn gebaseerd op data van duizenden eerder gespeelde wedstrijden, tot en met de laatste vijf gebeurtenissen tijdens het balbezit op het moment van meten. Het model bevat de uitkomsten van passes, dribbels en tackles en de locaties op het veld waar deze plaatsvinden.

"De combinatie van de expertise van Oracle met machine learning en de schat aan voetbaldata van de Premier League is een belangrijk samenspel van technologie en sport", zegt Ariel Kelman, executive vice president en chief marketing officer bij Oracle. "De foutmarges in de Premier League zijn erg klein, data zijn dus cruciaal om betekenisvolle momenten en de verhalen van elke wedstrijd te ontdekken. Het zijn die verhalen die fans verenigen en hun passie voor het spel nog verder vergroten."

De aanvullende Match Insights zijn beschikbaar vanaf de start van het Premier League-seizoen 2021/22 op 14 augustus aanstaande.
image

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Oracle

Oracle Corporation is een Amerikaans multinationaal computertechnologiebedrijf met hoofdkantoor in Redwood Shores, Californië. Het bedrijf verkoopt databasesoftware en -technologie, cloud engineering-systemen en bedrijfssoftwareproducten.
Oracle en Java zijn geregistreerde merken van Oracle Corporation.
Meer over Oracle

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.