Nederlandse startup Hymn opent digitaal theater voor live concerten

Vanaf vandaag heeft Nederland een nieuw digitaal theater

| Hymn | 3 min | 07 mei 2021 9:34
Copyright: Hymn
Vanaf vandaag heeft Nederland een nieuw digitaal theater: Hymn. Specifiek ontworpen om muziekliefhebbers een nieuwe streaming ervaring te geven. In het theater komen Hymn Originals te staan. Shows die zelf geproduceerd worden in directe samenwerking met een artiest. Bij Hymn hoeft het publiek de show nooit alleen te beleven. Bij elk gekocht kaartje krijgen zij altijd gratis een ‘plus one’. Als het aan de oprichters ligt, is Hymn het digitale theater van de toekomst voor wereldwijde shows van internationale sterren. De eerste Hymn show wordt binnenkort bekend gemaakt en is begin juni te zien in 31 landen.

Een nieuw podium

De Nederlandse startup is opgericht door Thomas de Vrij en Harald Dunnink, bewezen media-ondernemers. Thomas de Vrij was met zijn productiebedrijf Badbirds onder meer een drijvende kracht achter de internationaal succesvolle show ‘Live on Dutch Waters’ van Martin Garrix. Die ervaring inspireerde hem met Hymn te starten. Daarbij heeft hij als COO Luc Peters, zeven jaar lang de rechterhand van Reinout Oerlemans bij Eyeworks, aangetrokken voor de operatie, distributie en juridische fundering. Samen met creative director Harald Dunnink, bekend als mede-oprichter van De Correspondent en oprichter van designbureau Momkai, vond hij in hen de ideale partners om dit digitale theater vorm te geven
Initiatiefnemer Thomas de Vrij: “Vroeger bouwde ik met mijn broertjes concerten na in de tuin omdat ik een live optreden toen al een ultieme beleving vond. De gemeenschappelijke emotie die je als publiek en artiest ervaart is uniek. Dat gevoel mis ik in veel online oplossingen nog en daar willen we met Hymn verandering in brengen. Het digitale mediaformat is voor ons echt kunst en daarmee leidend voor de shows die we produceren. Hierdoor kunnen we het publiek en de artiest in ons digitale theater op een nieuwe manier met elkaar in verbinding brengen.”
Figuur 1: Hymn oprichters Thomas de Vrij en Harald Dunnink

Team met sterrenstatus

Om recht te doen aan die missie werd de samenwerking gezocht met specialisten uit de top van de internationale muziekindustrie. Zo neemt Bolke Burnaby Lautier, director bij SR Films, de technische productie van de eerste Hymn show op zich, iets wat hij eerder deed voor sterren als Coldplay, U2, Taylor Swift en The Rolling Stones. Het gerenommeerde Belgische Arf & Yes verzorgt het licht design, iets wat zij het afgelopen jaar ook deden voor alle grote online fashion shows. Van Chanel en Dior tot Givenchy en Versace.

Mede-oprichter Harald Dunnink: “Online zitten we niet te wachten op het zoveelste platform. Artiesten verdienen ook daar een volwaardig podium. Een nieuw soort theater waar de spotlight staat op hun muzikale ode. Een live happening om samen met het publiek te beleven.”

COO Luc Peters: "Het is voor Hymn een voorwaarde dat het publiek helemaal op kan gaan in de digitale ervaring. Daarom ontwikkelen we zelf onze technologie en showproducties."

De eerste artiest op Hymn wordt binnenkort bekendgemaakt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Hymn
Hymn is een digitaal theater specifiek ontworpen om muziekliefhebbers een nieuwe streaming ervaring te geven.

De Nederlandse startup is opgericht door Thomas de Vrij en Harald Dunnink, bewezen media-ondernemers. Thomas de Vrij was met zijn productiebedrijf Badbirds onder meer een drijvende kracht achter de internationaal succesvolle show ‘Live on Dutch Waters’ van Martin Garrix. Die ervaring inspireerde hem met Hymn te starten.
Meer over Hymn
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.