Cybersecurity-expert Hudson Cybertec en Kiwa bundelen krachten

Beide 100% Nederlandse bedrijven zijn volledig complementair in dienstverlening en ervaren sterke synergie

| Hudson Cybertec | 3 min | 07 mei 2021 20:30
Gewaardeerd
Copyright: Hudson Cybertec
Hudson Cybertec, gespecialiseerd in cybersecurity voor Industrial Automation & Control Systems (IACS), is per 5 mei 2021 gelieerd aan de Kiwa Groep. De onafhankelijke test-, inspectie- en certificeringsorganisatie Kiwa wil met een deelneming in Hudson Cybertec het portfolio in de cybersecuritymarkt verder verstevigen, terwijl Hudson Cybertec kan profiteren van het wereldwijde netwerk en expertise op het gebied van certificering.

Beide 100% Nederlandse bedrijven zijn volledig complementair in hun dienstverlening en ervaren sterke synergie. Gezamenlijk zetten zij zich als totaalaanbieder op gebied van cybersecurity en (product-)certificering in voor het beveiligen van de primaire processen van bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland.

Als cybersecurity dienstverlener met een primaire focus op de Operationele Technologie (OT), ondersteunt Hudson Cybertec vanuit Den Haag wereldwijd organisaties met het digitaal weerbaar maken én houden van hun Industriële Automatisering & Controle Systemen. Met een integrale en pragmatische aanpak, waarin aandacht is voor mens, organisatie en techniek, bedient Hudson Cybertec de markt met een groot scala aan onafhankelijke cybersecurity audits en assessments, OT netwerk- & compliance monitoring en consultancy diensten. Bovendien is de organisatie nauw betrokken bij de ontwikkeling van de IEC 62443 normenreeks en wordt daarbij mondiaal gezien als Subject Matter Expert. Hudson Cybertec blijft zelfstandig en onder eigen naam opereren.

Kiwa is op het gebied van cybersecurity al langere tijd actief, onder meer met services rondom certificering zoals tegen de GDPR/AVG en de internationale normenreeksen IEC 62443 en ISO 27000. Dat de cybersecurityexperts van Hudson Cybertec nauw betrokken zijn bij de ontwikkeling van de IEC 62443 normenreeks, maakt de cirkel in zekere zin rond. Kiwa krijgt, met deze samenwerking, diepgaande kennis van cybersecurity voor industriële automatiserings- en controlesystemen en Hudson Cybertec ziet een sterk groeipotentieel om de positie in de markt verder te verstevigen.

Managing director van Hudson Cybertec, Marcel Jutte is zeer verheugd om met Kiwa de krachten te bundelen en zo de BV Nederland (en daarbuiten) meer digitaal weerbaar te maken én te houden: “Technische en maatschappelijke ontwikkelingen staan niet stil, net als nationale en internationale wet- en regelgeving. Dit in combinatie met de steeds grotere connectiviteit en complexiteit van de verschillende processen in zowel de publieke als private sector noodzaakt tot certificering van cybersecurity en compliance monitoring. Het aantoonbaar op orde hebben van cybersecurity wordt steeds belangrijker.”

Ook Ron Scheepers, Executive Vice President bij Kiwa ziet veel kansen door de samenwerking met Hudson Cybertec: “Kiwa keurt al ruim 70 jaar producten en processen op kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid en is steeds nadrukkelijker actief in het werkveld cybersecurity. Certificatie van IT en OT systemen toont aan dat risico’s op gebied van cybersecurity beheersbaar zijn. En dat geeft voor onze klanten én haar afnemers een veilig gevoel. Toegang tot de expertise van Hudson Cybertec sluit perfect aan op de ambitie in cybersecurity van Kiwa. Met deze samenwerking combineren we de specialistische kennis van Hudson Cybertec met de kennis van Kiwa van de verschillende nationale en internationale marktgebieden.”

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (7 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Hudson Cybertec

Hudson Cybertec is een onafhankelijke, 100% Nederlandse cybersecurity solution provider met jarenlange ervaring op gebied van cybersecurity voor de OT. Onze missie is het digitaal weerbaar maken én houden van de primaire processen van bedrijven en organisaties, voor zowel nieuwe en bestaande installaties die essentieel zijn voor de bedrijfsvoering. Wij zijn vooral actief in de vitale infrastructuur, zoals drinkwater en watermanagement, olie & gas, op- en overslag, voedingsmiddelenindustrie, chemie & procesindustrie en weg- en water-infra. Hudson Cybertec is nauw betrokken bij de ontwikkeling en het uitdragen van de internationale cybersecurity normenreeks voor Industriële Automatisering en Controle Systemen (IEC 62443). Samen met het Koninklijk Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) bieden we een compleet trainingsprogramma aan rondom de IEC 62443.

De unieke combinatie van diepgaande domeinkennis, ruime ervaring in cybersecurity en uitgebreide expertise in zowel industriële en technische automatisering, onderscheidt ons van andere securitybedrijven.
Meer over Hudson Cybertec

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.