Citython zoekt innovators op het gebied van mobiliteit in steden

Teams gaan de strijd met elkaar aan tijdens de mobility hackathon

| EIT | 3 min | 7 mei 2021 20:40
Copyright: EIT
Eindhoven Citython zoekt innovatieve young professionals – van architecten en urban planners tot data scientists en engineers – om mobiliteitsuitdagingen in steden op te lossen. Het evenement vindt dit jaar online plaats en focust zich op de optimalisatie van mobiliteit, verkeersveiligheid en een gezonde toekomst van steden. Het maakt deel uit van een groter project dat wordt gefinancierd door EIT Urban Mobility, een organisatie die wordt ondersteund door het European Institute of Innovation & Technology (EIT) en wordt gefinancierd door de Europese Unie.

De hackathon wordt georganiseerd door CARNET (een initiatief van CIT UPC) in samenwerking met de gemeente Eindhoven en Breda University of Applied Sciences. Het evenement geeft jong talent de kans om samen met mentoren en experts te werken aan innovatieve stedelijke oplossingen. Van 28 mei tot 2 juni gaan verschillende teams de strijd met elkaar aan. De winnaars krijgen een financiële beloning.

Niels Wiersma, Data & Platform Strateeg op het gebied van Smart Mobility, gemeente Eindhoven: “Onze ambitie is om met Citython een evenement neer te zetten waar Europees talent op af komt, om samen innovatieve oplossingen voor de stad Eindhoven te creëren. Dit vormt het fundament voor het moderniseren, veiliger en gezonder maken van steden in heel Europa. Deelnemers leveren op een inspirerende en leuke manier een belangrijke maatschappelijke bijdrage.”

Drie uitdagingen Eindhoven Citython 2021 is georganiseerd in samenwerking met The Dutch Technology Week. Deelnemers buigen zich over drie uitdagingen:
  • Verkeersveiligheid in schoolzones – Eindhoven heeft de ambitie een veilige stad te zijn met zo min mogelijk verkeersslachtoffers. De stad streeft naar een veilige inrichting van alle schoolzones.
  • Reizen naar de campus – Brainport Eindhoven is een broedplaats voor technologie en innovatie. Het nieuwe werken in deze regio omvat ook samen reizen naar campuslocaties. Dit Collective Private Transportation systeem moet net zo slim zijn als de bedrijven én de werknemers die hiervan gebruikmaken.
  • Maak de stad gezond – Eindhoven groeit: in de komende 20 jaar worden er 62.000 extra woningen gebouwd en 72.000 banen gecreëerd. Hoe kunnen we met deze toestroom van nieuwe inwoners zorgen voor een groene en leefbare stad?
Programma De aftrap van het evenement vindt plaats op 18 mei. Onder andere Edwin Heesakkers, Managing Director van Innovation Hub West bij EIT Urban Mobility, en Peet van Loo, Programmamanager Acces & Mobility bij ASML, spreken op deze dag. Op 23 mei is de registratie deadline en op 26 mei worden de teams aangekondigd.

Vanaf 26 mei begint de hackathon officieel, met op vrijdag 28 mei en maandag 31 mei individuele mentorsessies. Op 2 juni wordt per uitdaging het winnende team bekend gemaakt. Er wordt €2.000 aan prijzen uitgedeeld. Inschrijven Inschrijven voor de hackathon kan individueel of in een team van drie tot vijf personen. Iedereen van 18 jaar of ouder uit Europa kan zich inschrijven.

De organisatie van het evenement helpt deelnemers die zich individueel aanmelden bij het vinden van een team. Inschrijven kan tot 23 mei, 18.00u via deze link: https://www.citython.eu/2021eindhoven

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over EIT
Het Europees Instituut voor innovatie en technologie (EIT) is een EU-orgaan dat in 2008 door de Europese Unie is opgericht om het innovatievermogen van Europa te versterken.

Het Instituut is een uniek EU-initiatief dat in heel Europa innovatie stimuleert door bedrijven, onderwijs en onderzoek te integreren om oplossingen te vinden voor urgente wereldwijde uitdagingen.

Wij ondersteunen de ontwikkeling van dynamische, pan-Europese partnerschappen op lange termijn tussen toonaangevende bedrijven, onderzoekslaboratoria en andere bedrijven. Deze partnerschappen worden innovatiegemeenschappen genoemd. Elke innovatiegemeenschap is gericht op het vinden van oplossingen voor een specifieke wereldwijde uitdaging, gaande van klimaatverandering en duurzame energie tot gezond leven en voedsel.
Meer over EIT
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.