YTS werkt samen met AWS om data security in open banking mogelijk te maken

Hoogste beveiligingsniveau voor alle open banking-diensten

| AWS | 4 min | 07 mei 2021 22:59
Copyright: Austin Distel op Unsplash
Yolt Technology Services (YTS), de toonaangevende aanbieder van open banking in Europa, vergemakkelijkt de toegang tot open banking-diensten, waaronder directe overboekingen (PIS) en het ophalen van transactiegegevens (AIS), via zijn API-verbinding met een netwerk van banken.
De open banking-functionaliteit bestaat uit twee belangrijke diensten. De eerste is Account Information Services (AIS). Hierdoor krijgen bedrijven, met toestemming van klanten, goed inzicht in de financiële activiteiten van klanten. Met deze inzichten krijgen bedrijven een goed ??beeld van het gedrag van klanten, waardoor ze diensten efficiënter kunnen plannen en een gepersonaliseerde ervaring kunnen bieden aan hun eindgebruiker. De tweede functionaliteit is Payment Initiation Services (PIS), die rekening-naar-rekening betalingen mogelijk maakt als alternatief voor creditcard- of debetcardbetalingen. Dit ondersteunt de onmiddellijke ontvangst van geld en verlaagt de transactiekosten met maximaal 90%. Omdat deze technologie consumenten in staat stelt te betalen zonder hun kaartgegevens in te voeren, wordt het risico dat gevoelige gegevens verkeerd worden behandeld aanzienlijk geminimaliseerd.
Vanwege de aard van de data dat wordt overgedragen via open banking-diensten, staat beveiliging voorop bij YTS. Het gehele open-bankecosysteem is gebaseerd op maximale focus op databescherming en elk aspect ervan is onderworpen aan strikte regelgeving inzake de verwerking en opslag van data. Aanbieders moeten ervoor zorgen dat data veilig worden bewaard vanaf het eerste moment dat een klant hen toegang geeft tot hun gegevens, dus beveiliging is in elke fase van cruciaal belang.
Versleuteling wordt toegepast tussen de partijen tijdens de respectieve sessie om de vertrouwelijkheid en integriteit van de informatie te waarborgen. Bovendien zorgt regelgeving ervoor dat de verwerking van gevoelige data moet plaatsvinden in veilige omgevingen in overeenstemming met sterke en algemeen erkende industrienormen.
Desondanks kwamen in het recente onderzoek van YTS onder 800 zakelijke leiders in de financiële dienstverlening misvattingen en verkeerde informatie naar voren over databeveiliging, met name met betrekking tot de manier waarop data worden opgeslagen en geopend. Het zijn deze misvattingen die de open banking-sector weerhouden.
“Open banking heeft de manier waarop miljoenen consumenten hun persoonlijke financiën beheren en hun gegevens gebruiken veranderd. Uit het onderzoek zien we een grote interesse in open banking, maar ook een aantal grote zorgen over de manier waarop de gegevens worden opgeslagen”, zegt Roderick Simons, Chief Technology Officer bij YTS.
Het onderzoek toonde aan dat respondenten die geïnteresseerd zijn in open banking, vragen en onzekerheden hebben over databeveiliging, data-uitwisseling en het open banking-model.
YTS maakt gebruik van AWS Cloud Computing Services om ervoor te zorgen dat het hoogste beveiligingsniveau wordt bereikt en gehandhaafd voor alle open banking-diensten. Nu bedrijven en consumenten de kansen beginnen te zien van open banking, groeit de hoeveelheid gevoelige data en de database snel. Daarom was het cruciaal voor YTS om toegang te hebben tot de meest veilige cloud computing-omgeving die momenteel beschikbaar is.
Het bouwen van een veilige, schaalbare, betrouwbare, beschikbare omgeving voor dataopslag die voldoet aan de behoeften van open banking, zou een ongelooflijk kostbare en complexe oefening zijn. YTS heeft ervoor gekozen om samen te werken met AWS om te voldoen aan zijn computing- en opslagvereisten. Het AWS-systeem, waarbij alle YTS-data over meerdere servers worden verzameld, is volledig schaalbaar. Dit is een cruciaal voordeel voor YTS, aangezien het vorig jaar zijn miljardste API-verzoek vierde en blijft groeien nu zowel bedrijven als consumenten de mogelijkheid van open banking zien.
Data worden niet alleen end-to-end versleuteld; ze worden ook versleuteld in de datacenters van AWS om ervoor te zorgen dat niemand toegang heeft tot de gegevens van de gebruiker zonder hun uitdrukkelijke toestemming, waardoor de strengste beveiligingsnormen verder worden afgedwongen. Een reeks beveiligingscontroles is geconfigureerd om een volledig op maat gemaakt bereik van toegang en machtigingen tot de gegevens te bieden.
‘AWS helpt ons te voldoen aan de strengste eisen op het gebied van beveiliging, naleving en regelgeving, en helpt ons om eventuele onzekerheid van onze klanten over hoe hun gegevens worden opgeslagen, weg te nemen. Met AWS hebben we een schaalbare, veilige cloudomgeving gecreëerd die voldoet aan onze beveiligingsbehoeften, terwijl we toch kunnen groeien en ons bedrijf kunnen opschalen'', vervolgt Simons. “Samenwerken met AWS is belangrijk voor YTS-klanten, maar ook voor onze branche als geheel, omdat het vertrouwen in veiligheid over de hele linie vergroot en zal bijdragen tot een grotere acceptatie van open banking door zowel bedrijven als consumenten.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over AWS

Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.