OPPO lanceert de OPPO Band op 10 mei voor 69 euro

Nieuwste OPPO product uit wearable smart device-lijn richt zich met SpO2-functie op actieve gebruiker

| OPPO | 3 min | 10 mei 2021 13:30
Copyright: OPPO
Vandaag introduceert OPPO, een van de grootste smart device merken ter wereld, de innovatieve OPPO Band. Naast de smartphones en de OPPO Watch-serie is dit een nieuw IoT-product binnen OPPO's wearable smart device-lijn. De gloednieuwe OPPO Band is een must have voor actieve gebruikers en beschikt over een continue SpO2 monitoring-functie, die elke seconde tijdens de slaap de zuurstofsaturatie in het bloed (SpO2) controleert. De OPPO Band biedt ook 12 verschillende workout-modi en andere slimme functies, die een sportieve levensstijl ondersteunen. Met het ontwerp van de OPPO Band zet OPPO opnieuw sterk in op design met onder andere een 1,1 inch full-color AMOLED scherm.

OPPO Band: betrouwbare slaapbewaker

Steeds meer (jonge) mensen hebben tegenwoordig te maken met slaapstoornissen als gevolg van externe invloeden zoals stress en drukke schema's. De gezondheidsmonitoringfunctie van de OPPO Band is gespecialiseerd in het detecteren van slaapproblemen. Het ondersteunt nauwkeurige slaapmonitoring, hartslagmonitoring en continue SpO2-monitoring voor een complete nachtrust analyse van de gebruiker.

Optimale zuurstofsaturatie

De continue SpO2-monitoring wordt mogelijk gemaakt dankzij de ingebouwde optische bloedzuurstofsensor. Deze functie stelt de OPPO Band in staat om continu per seconde de zuurstofsaturatie in het bloed te meten tijdens de slaap van de gebruiker. Tijdens een acht uur durende slaapcyclus voert de band 28.800 keer non-stop SpO2-monitoring uit waarbij de zuurstofsaturatie van het lichaam van de gebruiker volledig wordt gemeten. Met de continue SpO2-monitoring en professionele slaapmonitoring draagt de OPPO Band bij aan de ontwikkeling van gezondere slaapgewoonten.

Optische hartslagsensor

De OPPO Band is daarnaast uitgerust met een hartslagmonitor. De ingebouwde optische hartslagsensor kan de hartslag van de gebruiker dag en nacht in de gaten houden. Als de hartslag te hoog wordt, zal de smartband trillen om de gebruiker te waarschuwen voor een onregelmatige hartslag. Met de OPPO Band die de hartslag tijdens het trainen meet, kunnen gebruikers overmatig trainen voorkomen en leren welk tempo ze moeten aanhouden om hun doelen te kunnen behalen.

OPPO Band stimuleert een actieve lifestyle

Naast slaapgerelateerde problemen is sporten een ander gezondheidsprobleem waar jongvolwassenen zich het meest zorgen over maken. De OPPO Band ondersteunt een actieve lifestyle, en maakt het eenvoudig om dagelijks te trainen en resultaten te meten. Het slimme horloge beschikt over 12 ingebouwde trainingsmodi, waaronder programma’s voor hardlopen, wandelen, fietsen en yoga. Via de OPPO Band kunnen gebruikers hun trainingsgegevens inzien en vooruitgang controleren via de HeyTap Health app die een actieve levensstijl stimuleert.

Veelzijdig ontwerp, oog voor design

Een smartband moet niet alleen praktisch zijn, maar er ook goed uitzien als dagelijks accessoire. Om in te spelen op de persoonlijke smaak en stijl van de gebruiker, biedt de OPPO Band meer dan 40 verschillende ontwerpen voor de wijzerplaat waar gebruikers tussen kunnen schakelen: voor iedere outfit een passend ontwerp.

Geïntegreerd gemak

De OPPO Band functioneert ook als een verlengstuk van de smartphone van de gebruiker. Zo is het onder andere mogelijk om via de OPPO Band berichten en oproepen te ontvangen, muziek af te spelen of een mobiele telefoon te tracken en terug te vinden.

Voor de batterij maakt de OPPO Band gebruik van een krachtige processor met laag stroomverbruik. Het device is uitgerust met een 100mAh batterij en kan volledig worden opgeladen in slechts 1,5 uur.

Prijs & beschikbaarheid

De OPPO Band heeft een adviesprijs van 69 euro en is beschikbaar in de kleur zwart bij o.a. de OPPO e-store en Amazon.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over OPPO

OPPO is een wereldwijd toonaangevend smartphonemerk dat naast innovatieve smartphones ook baanbrekende IOT-producten biedt. Sinds de lancering van OPPO’s eerste smartphone in 2008, heeft het bedrijf onophoudelijk gewerkt aan technologische doorbraken zonder afbreuk te doen aan design. 

De opening van het Nederlandse kantoor was in 2018 een van OPPO’s eerste Europese vestigingen. Sindsdien zijn er in verschillende segmenten smartphoneseries geïntroduceerd, van betaalbare eyecatchers (A 2020 Series) tot toestellen die smartphone fotografie wereldwijd naar een hoger niveau tillen (Reno series) en premium toestellen met innovatieve specs (Find X Series). 

OPPO was met zijn Find X2 Series ook het eerste merk dat 5G-smartphones introduceerde op de Nederlandse markt. Als pionier op het gebied van 5G ondersteunt OPPO de commerciële uitrol van 5G op verschillende manieren, waaronder standaard 5G-patentontwikkeling, technologieonderzoek en industriële samenwerkingen. 

In het tijdperk van intelligente connectiviteit is het de ambitie van OPPO om zowel lokaal als internationaal, te blijven investeren in het creëren van impactvolle producten en het ontwikkelen van grensverleggende (5G-) technologieën. OPPO’s SuperVOOC 2.0 is hier een goed voorbeeld van; het is de snelste laadtechnologie die momenteel commercieel beschikbaar is. 

OPPO werkt wereldwijd samen met toonaangevende partners zoals o.a. Lamborghini, FC Barcelona, Wimbledon en National Geographic. Momenteel is OPPO actief in meer dan 45 landen en regio’s en beschikt het over zes onderzoekscentra die zich volledig richten op het creëren van ultieme smartphone-ervaringen voor gebruikers over de hele wereld.
Meer over OPPO

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.