Beyond Identity breidt activiteiten uit naar Benelux

Aanbieder van oplossingen voor passwordless identiteitsbeheer zet zwaar in op groei Benelux en EU

| Beyond Identity | 3 min | 11 mei 2021 9:26
Gewaardeerd
Beyond Identity, leverancier van passwordless oplossingen voor identiteitsbeheer, maakt vandaag bekend dat het zijn activiteiten uitbreidt naar de Benelux en de rest van de EU. Het bedrijf heeft zijn verkoop-, marketing- en engineering-team versterkt en is bezig met de voorbereidingen voor de opening van een datacenter in Frankfurt. De Benelux-regio is door de hoogwaardige internet infrastructuur een belangrijk onderdeel voor de strategische groei van Beyond Identity.

In april 2020 werd Beyond Identity door Silicon Valley-zwaargewichten Jim Clark en Tom (TJ) Jermoluk opgericht, en het bedrijf biedt een revolutionaire oplossing voor identiteitsbeheer zonder wachtwoorden. Het gebruik van onveilige wachtwoorden worden door het platform van Beyond Identity vervangen door asymmetrische cryptografie, een technologie die wordt ingezet binnen het protocol TLS (voorheen SSL: het slotje bovenaan in de adresbalk). De bewezen, veilige en schaalbare aanpak van het bedrijf zorgt ervoor dat wachtwoorden en lastige aanmeldprocedures niet meer nodig zijn. Bovendien maakt het een einde aan cybergevaren zoals accountovernames en ransomware-aanvallen.

Europa speelt een belangrijke rol in de ambitieuze groeiplannen van Beyond Identity, en dit laten de nieuwe investeringen zien. Beyond Identity wil zijn aanwezigheid onder meer op de volgende manieren versterken:
  • Uitbreiding van het personeel: Beyond Identity heeft in het eerste kwartaal 16 vacatures op het gebied van sales, marketing en engineering ingevuld. Dit aantal zal tegen het einde van 2021 tot ruim 20 zijn gegroeid.
  • De opening van een Britse vestiging: De Europese groeiplannen van Beyond Identity voorzien in het derde kwartaal van dit jaar de opening van een kantoor in Londen.
  • De opening van een datacenter in Frankfurt: Met deze faciliteit wil het bedrijf voorzien in schaalbare diensten om tegemoet te komen aan de behoeften van Europese klanten die aan strenge veiligheids- en privacyregels moeten voldoen.
  • De opening van een Europees engineering center: Met dit technische expertisecentrum biedt Beyond Identity in regionale technische ondersteuning voor zijn platform.
Deze uitbreiding naar de Benelux en andere EU landen komt in een tijd waarin organisaties worden geconfronteerd met een groeiend aantal digitale risico’s en cyberaanvallen die misbruik maken van traditionele authenticatiemethoden. De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk erkennen de noodzaak van beveiliging en privacy, zeker na een recordaantal pogingen tot het kapen van gebruikersaccounts en ransomware-aanvallen die misbruik maakten van gestolen en gelekte wachtwoorden. Beyond Identity stelt zich ten doel om het vertrouwen in authenticatieketens te herstellen door voorgoed een einde te maken aan wachtwoorden als zwakste schakel in de beveiliging.

De beslissing van Beyond Identity om zijn aanwezigheid naar Europa uit te breiden volgt na de realisatie van een reeks van groeimijlpalen en uitbreidingen van het productportfolio. Bovendien heeft het bedrijf onlangs totaal 105 miljoen dollar aan financiering bij investeerders opgehaald. Beyond Identity kondigde recentelijk integraties aan met oplossingen van Auth0, Okta en ForgeRock. Daarmee beschermt het organisaties en hun personeel tegen cyberaanvallen die misbruik maken van aanmeldingsgegevens en maakt het een einde aan frustraties bij eindgebruikers als gevolg van inefficiënte aanmeldingsprocessen.

Said Tom (TJ) Jermoluk, CEO en medeoprichter van Beyond Identity: " Veel leveranciers gebruiken ten onrechte de term ‘passwordless’. Deze bedrijven passen ‘pleisters’ toe op wachtwoorden, maar elimineren ze niet. Bij Beyond Identity is het onze missie om wachtwoorden volledig uit het proces te halen en we zien enorme kansen om dit te doen in de Britse en EMEA-markt. Onze innovatieve technologie stelt onze klanten in staat om onveilige wachtwoorden te vervangen en zero-trust toegangscontrole te implementeren die gebruikers continu verifieert en de veiligheid van elk apparaat controleert tijdens elk inlogverzoek. De uitbreiding naar Europa is een spannende stap voorwaarts, waarmee we onze missie voortzetten om organisaties sterker te maken en hen te helpen om voor eens en altijd van wachtwoorden af te stappen."

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Beyond Identity

Beyond Identity is de aanbieder van het veiligste authenticatieplatform ter wereld. Het slecht de grenzen tussen cybersecurity, identiteitsverificatie en apparaatbeheer. Beyond Identity zorgt daarmee voor een fundamentele verandering in de manier waarop de wereld zich aanmeldt. Zijn oplossing maakt een einde aan wachtwoorden en biedt gebruikers een soepele multi-factor aanmeldingservaring. Beyond Identity biedt daarnaast de zero trust toegang die nodig is voor het beveiligen van hybride werkomgevingen. Zijn geavanceerde platform beheert nauwgezet welke gebruikers en apparaten toegang kunnen krijgen tot bedrijfskritische IT-bronnen in de cloud. Het verzamelt tientallen risicosignalen voor aanmeldingen van gebruikers en apparaten om organisaties aan continu risicogebaseerd toegangsbeheer te helpen. De innovatieve architectuur van zijn platform ruilt wachtwoorden in voor de beproefde asymmetrische cryptografie die aan de basis staat van het encryptieprotocol TLS en beschermt dagelijks voor biljoenen euro’s aan transacties. Organisaties doen een beroep op Beyond Identity om cyberaanvallen te blokkeren, bedrijfskritische data te beschermen en te voldoen aan de eisen van de wet- en regelgeving.

Beyond Identity is opgericht door Jim Clark en TJ Jermoluk, die met Netscape en @Home Networks de aanzet gaven tot de eerste commerciële toepassingen van het internet. Dit dynamische duo verzamelde een sterrenteam om zich heen en ontwikkelde ’s werelds meest geavanceerde platform voor wachtwoordloos identiteitsbeheer in een tijd waarin digitale transformatie zich binnen elk bedrijf doet gelden en cyberaanvallen hoog op de lijst van bedrijfsrisico’s staan. Beyond Identity haalde voor 105 miljoen dollar aan financiering op bij de vooraanstaande investeringsmaatschappijen Koch Disruptive Technologies (KDT) en New Enterprise Associates (NEA).
Meer over Beyond Identity

Disclaimer

Dit artikel is een ingezonden bericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
Voor onze dienstverlening geldt dat vermelde prijzen altijd excl. BTW zijn en dat onze algemene voorwaarden van toepassing zijn.
Beeldmateriaal is eigendom van hun respectievelijke eigenaren
en wordt gebruikt op een 'fair use' basis met bronvermelding.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.