77% van de digitale leiders in Nederland zien digitalisering van infrastructuur als grootste prioriteit

Nederlandse IT-leiders geven aan dat naleving van dataregelgeving en verbetering van de cyberveiligheid topprioriteit is

| Equinix | 5 min | 11 mei 2021 10:55
Afbeelding: Investeren in behendigheid en flexibiliteit | Copyright: Equinix
Equinix, Inc., leider in digitale infrastructuur, publiceert zijn jaarlijkse wereldwijde onderzoek naar de visies van IT-besluitvormers. Het onderzoek bevraagt hen over de grootste technologische trends bij bedrijven en de impact van de COVID-19 pandemie op digitale infrastructuurplannen.

In het onderzoek worden 2.600 IT-besluitvormers van diverse organisaties in 26 landen, waaronder Nederland, in Noord- en Zuid-Amerika, Azië-Pacific en EMEA-regio’s bevraagd.

Het onderzoek toont het volgende aan:
  • 51% van de bedrijven wereldwijd heeft zijn IT-infrastructuur aangepast om te voldoen aan de nieuwe eisen op het gebied van werken op afstand en hybride werken, waarbij de technologiebudgetten worden verhoogd om de digitale transformatie te versnellen. Daar staat tegenover dat driekwart (75%) van de ondervraagden in Nederland aangaf al over de IT-infrastructuur te beschikken om tijdens de pandemie over te schakelen op een model voor werken op afstand.
  • 64% van de digitale leiders wereldwijd, met een vergelijkbaar cijfer van 65% van de ondervraagden in Nederland, gelooft dat er op de lange termijn veranderingen zullen komen in waar en hoe mensen binnen hun organisatie werken.
  • Een derde (33%) van de IT-besluitvormers in Nederland noemt datalekken en cyberaanvallen, als gevolg van meer gedistribueerd gebruik van apparaten, de grootste bedreiging voor hun organisatie.
  • Meer dan driekwart (76%) van de ondervraagden in Nederland zegt dat naleving van de regelgeving voor gegevensbescherming en verbetering van de cyberbeveiliging van de hoogste prioriteit zijn in het bedrijfsleven, samen met de noodzaak om hun IT-infrastructuur te digitaliseren (77%).

Digitale transformatie in de toekomst na de pandemie, volgens IT-besluitvormers in Nederland

Digitalisering en bedrijfsinvesteringen in digitale infrastructuur zijn toegenomen als gevolg van COVID-19. Meer dan een kwart (28%) van de ondervraagde digitale leiders in Nederland zei dat ze hun digitale transformatieplannen hebben versneld vanwege de pandemie, terwijl bijna een derde (30%) zei dat hun budgetten zijn verhoogd om te voldoen aan toenemende digitale eisen.

Ook de IT-strategieën zijn ingrijpend herzien als antwoord op de uitdagingen die de pandemie met zich meebrengt. In Nederland zegt meer dan een derde (34%) zijn IT-strategie te hebben herzien als gevolg van COVID-19, terwijl 42% zegt te willen investeren in technologie om na COVID wendbaarder te zijn.

Toen de Nederlandse IT-leiders werd gevraagd naar hun grootste prioriteiten voor de digitale strategie van hun organisatie, gaf meer dan driekwart (77%) aan dat het digitaliseren van hun IT-infrastructuur een topprioriteit was, op de voet gevolgd door het voldoen aan de regelgeving inzake gegevensbescherming en het verbeteren van de cyberbeveiliging (beide op 76%).

Bezorgdheid dat pandemie uitbreiding remt is afgenomen

  • Meer dan een kwart (28%) van de bedrijven in Nederland heeft nog steeds plannen om uit te breiden naar nieuwe regio's, landen of metro’s, volgens de ondervraagde digitale leiders.
  • Van die 28% zijn bijna acht op de tien (79%) van plan dit virtueel te realiseren, in plaats van door te investeren in fysieke IT-infrastructuur.

Gebruikmaken van interconnectie voor succes

  • Wereldwijd zegt 58% van de IT-leiders te geloven dat interconnectie - het direct en privé uitwisselen van gegevens tussen organisaties - hen zal helpen om de uitdagingen aan te gaan waar ze als gevolg van COVID-19 voor staan.
  • In Nederland zegt meer dan een kwart (26%) van de ondervraagden dat interconnectie hen zal helpen om een concurrentievoordeel te behalen.

Michiel Eielts, Managing Director van Equinix in de Benelux, verklaarde: "De COVID-19-crisis heeft duidelijk gemaakt hoe belangrijk het is dat organisaties hun bedrijfsplatforms snel kunnen digitaliseren, zodat ze succesvol kunnen zijn onder snel veranderende omstandigheden. De noodzaak voor organisaties om hun IT-infrastructuren te digitaliseren is nu belangrijker dan ooit tevoren. Dat wordt niet alleen in Nederland gezien, maar over de hele wereld. Op de Nederlandse markt laat deze snelle overgang naar digitaal tijdens de pandemie echter ook de volwassenheid van het bedrijfslandschap hier zien, waarbij uit ons onderzoek bleek dat 75% van de digitale leiders al over de IT-infrastructuur beschikte om snel over te schakelen op werken op afstand. Bovendien zegt een grote meerderheid van bijna tweederde (65%) van de ondervraagden dat zij nu plannen maken voor veranderingen in de manier van werken op de lange termijn.”

"Om deze markt te blijven ondersteunen, hebben we onlangs de voltooiing aangekondigd van de derde fase van ons AM7-datacenter in Amsterdam, waarmee we connectiviteit met een lage latency kunnen bieden en een groot aantal netwerken, cloud- en serviceproviders kunnen ondersteunen, met een ultramodern datacenter dat tevens is gebouwd als een van de meest duurzame interconnectie-faciliteiten ter wereld. Op deze manier kan Equinix de connectiviteit en ecosystemen bieden die bedrijven nodig hebben om mee te kunnen in de steeds digitaler wordende wereld van vandaag."

De Global Interconnection Index (GXI) Volume 4, een marktstudie die onlangs door Equinix is gepubliceerd, voorspelt dat de totale interconnectiebandbreedte - de maatstaf voor private connectiviteit voor de overdracht van gegevens tussen organisaties - van 2019 tot 2023 wereldwijd een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 45% zal bereiken, waarbij dit cijfer in Amsterdam iets hoger zal liggen, namelijk op 48%. De verwachte groei wordt gedreven door digitale transformatie, en met name door de grotere vraag van ondernemingen die hun digitale infrastructuur uitbreiden van gecentraliseerde locaties naar gedistribueerde edge locaties.

Om meer te lezen over de Global Tech Trends Survey, of om een exemplaar te downloaden, kunt u terecht op: https://www.equinix.com/resources/infopapers/equinix-tech-trends-survey

Eugene Bergen Henegouwen, President, EMEA, Equinix: "Nu digitale leiders over de hele wereld zich richten op het digitaliseren van hun organisaties om te reageren op de uitdagingen die de pandemie met zich meebrengt, blijkt uit dit onderzoek dat interconnectie erg belangrijk is voor deze transformatie. Het feit dat meer dan de helft van de IT-besluitvormers in EMEA zegt dat interconnectie hen zal helpen om de uitdagingen als gevolg van COVID-19 het hoofd te bieden, en dat bijna de helft gelooft dat het de sleutel is tot de het overleven van hun organisatie, toont aan dat interconnectie voor veel organisaties bedrijfskritisch is geworden, en we geloven dat dit zo zal blijven naarmate we herstellen en heropbouwen na deze vreselijke pandemie."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Marktplaats item

In aanvulling op dit artikel is het onderstaande item tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.

Over Equinix

Equinix, Inc. (NASDAQ: EQIX), verbindt toonaangevende bedrijven en overheden overal ter wereld rechtstreeks met hun klanten en partners in datacenters met de grootste keuze in netwerken. Equinix brengt bedrijven samen om nieuwe groeimogelijkheden te realiseren en hun organisatie, IT- en cloudstrategieën te versnellen. In de hedendaagse digitale economie, waar zakelijke businessmodellen steeds afhankelijker zijn van elkaar, is interconnectie essentieel voor succes. Equinix exploiteert het enige wereldwijde interconnectieplatform. Dit creëert constant nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden die op deze manier bij elkaar worden gebracht.
Equinix and IBX are registered trademarks of Equinix, Inc. International Business Exchange is a trademark of Equinix, Inc.
 
Meer over Equinix

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.