Banking Circle sluit zich bij P27 aan om betalingsecosysteem Nordics te ondersteunen

Gelicentieerde bank speelt leidende rol bij het creëren van bulk-clearing voor Deense Kroon

| Banking Circle | 2 min | 11 mei 2021 11:27
Copyright: Banking Circle
Banking Circle, gelicentieerde bank en aanbieder van financiële infrastructuur, heeft zich aangesloten bij het P27 Nordics-betalingsinitiatief om bulk-clearing voor de Deense kroon mogelijk te maken. Banking Circle is de drijvende kracht achter het initiatief en vervult een voortrekkersrol. Hiermee laat de bank haar toewijding zien om een wereldwijde betalingsinfrastructuur op te bouwen.

Het P27 Nordics-betalingsinitiatief, genoemd naar de 27 miljoen inwoners in de Scandinavische regio, is gestart vanuit verschillende toonaangevende banken die allemaal hetzelfde doel nastreven: 's werelds eerste digitale platform creëren waarmee bedrijven en consumenten realtime, binnenlandse en buitenlandse betalingen kunnen verwerken. De initiatiefnemers zijn van mening dat betalingen sneller en goedkoper moeten en dat samenwerken de manier is waarop dit kan worden bereikt.

Anders la Cour, CEO en mede-oprichter van Banking Circle: “Wij willen een wereldwijde financiële infrastructuur bieden aan financiële instellingen en banken die eenvoudig, snel en kostenaantrekkelijk is. We zijn al een eind op weg om deze missie te behalen. Zo hebben we in 2019 onze bankvergunning gekregen en investeren we continu in de integratie van een uitgebreid netwerk van lokale clearing- en betalingssystemen. Dankzij onze betrokkenheid bij P27 kunnen we een nieuwe regio inlijven. We waren al actief lid van de Scandinavische gemeenschap en de Nordic Payments Council en onze aansluiting bij P27 was voor ons dan ook de volgende logische stap. Als onderdeel van dit initiatief kunnen we onze partners de mogelijkheid bieden om hun klanten snellere, eenvoudigere en kostenaantrekkelijke betalingen van en naar deze regio bieden."

Martin Georgzén, Chief Strategy Officer en Head of Business Execution van P27: “P27 ligt in het verlengde van de Scandinavische traditie van technologische innovatie en samenwerking in verschillende sectoren, waaronder het bankwezen. We verbinden onze collectieve middelen, competenties en ambities om een platform te creëren dat betalingen voor iedereen in de regio echt zal veranderen. Door onze normen af te stemmen op die van de Single Euro Payments Area (SEPA), zal P27 verdere harmonisatie brengen in het Europese betalingslandschap. Banking Circle toont, door zich aan te sluiten bij P27, toewijding aan het ondersteunen van nieuwe ontwikkelingen van het betalingslandschap die in het belang zijn van de hele regio. Banking Circle deelt onze visie op een betere betalingsvoorziening en we kijken ernaar uit om samen met deze gespecialiseerde organisatie grensoverschrijdende betalingen net zo gemakkelijk te maken als het sturen van een sms."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Banking Circle
Banking Circle is aanbieder van een financiële infrastructuur voor betalingsbedrijven en banken. Als bank met een volledige vergunning en zonder legacy-systemen biedt Banking Circle betalingsbedrijven en banken de mogelijkheid om snel en tegen lage kosten in te springen op kansen in de nieuwe economie. Daarbij profiteren de klanten van Banking Circle van compliance en goede beveiliging. Dit is mogelijk dankzij rechtstreekse transactieverwerkingssystemen waar geen legacy aan te pas komt. De oplossingen van Banking Circle dragen bij aan financiële inclusie door duizenden bedrijven in staat te stellen om grensoverschrijdende transacties te voltrekken op een manier die eerder niet mogelijk was. Dat geldt voor alles van het openingen van bankrekeningen en het afsluiten van leningen tot internationale betalingen, verwerken van transacties, hedging en compliance.
Meer over Banking Circle
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.