IBM kondigt zijn jaarlijkse onderzoek over AI adoptie aan

Inclusief enkele nieuwe innovaties op het gebied van AI en Hybrid Cloud

| IBM | 3 min | 11 mei 2021 12:04
Copyright: IBM
Vandaag kondigt IBM tijdens zijn jaarlijkse THINK conferentie een aantal nieuwe innovaties op het gebied van Artificial Intelligence (AI) en Hybrid Cloud aan. Daarnaast heeft het technologie bedrijf ook een nieuw onderzoek over de adoptie van Artificial Intelligence bekend gemaakt.

Nieuwe innovaties

De nieuwe innovaties die IBM tijdens THINK aankondigt onderstrepen de rol van IBM bij het versnellen van digitale transformaties. Ze zijn onder andere gericht op slim werken en het bouwen van strategische ecosystemen die tot betere bedrijfsresultaten kunnen leiden. De volgende innovaties zijn onder andere aangekondigd:
  • Cloud Pak voor Data Innovaties: IBM biedt vanaf nu een baanbrekende functie in zijn Cloud Pak for Data oplossing op basis van AI. Dankzij de functie kunnen klanten 8x sneller en voor de helft van de kosten data ontsluiten en analyseren.
  • Watson Orchestrate is een nieuwe interactieve AI-functie, die is ontworpen om de persoonlijke productiviteit van alle zakelijke professionals op het gebied van verkoop, human resources, operations en meer te verhogen. Dankzij de oplossing kunnen professional tot 50% van hun tijd terugwinnen, zodat ze zich kunnen concentreren op meer strategisch werk.
  • IBM heeft Maximo Mobile gelanceerd: een eenvoudig te implementeren mobiel platform voor asset management ontwikkeld. Dankzij Maximo Mobile kunnen professionals het onderhoud van fysieke assets vereenvoudigen.
  • IBM Research brengt Project CodeNet uit: een grootschalige opensource dataset, die bestaat uit 14 miljoen code samples, 500 miljoen coderegels en 55 programmeertalen.
  • Met Mono2Micro heeft IBM een nieuwe mogelijkheid toegevoegd aan WebSphere Hybrid Edition waarmee ondernemingen hun toepassingen voor hybride cloud kunnen optimaliseren en moderniseren.
  • EY en IBM hebben een Center of Excellence opgericht dat nieuwe open hybride Cloudoplossingen biedt voor financieel dienstverleners. De oplossingen zijn gericht op naleving van regelgeving, digitaal vertrouwen en security.
  • Dankzij IBM Qiskit Runtime kunnen developers sneller en eenvoudiger quantumsoftware gebruiken. Deze software is gecontaineriseerd en wordt gehost in een hybride Cloud.

AI adoptie onderzoek

Daarnaast kondigt IBM vandaag ook een nieuw onderzoek aan over AI adoptie. De studie heet "From Roadblock to Scale: The Global Sprint Towards AI 2021" en belicht de belangrijkste gebieden waarop AI écht een verschil maakt.

Uit het onderzoek blijkt dat meer dan een derde (36 procent) van de respondenten hun implementatie op het gebied van AI hebben versneld. Volgens het onderzoek is dit een direct gevolg van de pandemie. Desondanks heeft slechts 27 procent AI al in hun bedrijf geïmplementeerd. 44 procent geeft aan dat hun bedrijf actief bezig is met het gebruik van AI. Meer dan een derde (34 procent) van de Europese IT-professionals zei dat het productiever maken van werknemers van invloed was op hun beslissing om automatiseringssoftware of -tools te gebruiken als een direct gevolg van de COVID-19-pandemie. Meer dan een derde van de Europese IT-professionals meldt dat hun bedrijf van plan is om de komende 12 maanden te investeren in kant-en-klare AI-toepassingen (35 procent).

AI wordt steeds meer gezien als een revolutionaire technologie die de manier waarop bedrijven opereren zal veranderen, toch zijn er nog veel bedrijven die aarzelen. Maar liefst 38 procent noemt de complexiteit van de integratie in bestaande bedrijfssystemen een barrière. 33 procent twijfelt omdat ze niet genoeg expertise en kennis hebben. Een ander argument (29 procent) was de toenemende complexiteit van data.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Marktplaats item

In aanvulling op dit artikel is het onderstaande item tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.

Over IBM

International Business Machines Corporation (IBM) is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, -software, -technologie en dienstverlening in de IT-sector.
Meer over IBM

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.