Leaseweb Global onderschrijft Europese Roadmap voor next-gen cloud edge

Belangrijk strategisch rapport over de cloudindustrie zal richting geven aan investeringsprioriteiten van Europese Commissie

| Leaseweb | 3 min | 11 mei 2021 14:27
Leaseweb Global, een toonaangevend bedrijf op het gebied van hosting- en clouddiensten, heeft vandaag zijn volledige ondersteuning aangekondigd voor de Europese Roadmap voor industriële technologie voor een geavanceerd cloud-edge aanbod. De details hiervan zijn vandaag vrijgegeven in de aankondiging van de industriële strategie van de Europese Commissie. De Roadmap schetst een duidelijk pad naar marktinnovatie en wereldwijd leiderschap op het gebied van cloud computing en edge computing. De Europese Commissie zal de Roadmap gebruiken voor de bepaling van financieringsprioriteiten, die de ontwikkeling van de cloudmarkt in de Europese Unie versnellen. Het opstellen van deze Roadmap zal er ook voor zorgen dat de EU de volgende generatie van Europese cloud- en edge-mogelijkheden uitbouwt, waardoor Europa zich op het wereldtoneel kan profileren met de bouw van een cloud-ecosysteem voor de lange termijn.

Als medeauteur van het belangrijke strategierapport heeft Leaseweb nauw samengewerkt met andere Europese toonaangevende organisaties uit de branche om investeringsprioriteiten en aanbevelingen te identificeren. De steun van Leaseweb sluit aan bij de voortdurende inzet van het bedrijf voor het Europese cloud-ecosysteem en het bevorderen van het concurrentievermogen, de innovatie en de veiligheid hiervan op wereldwijde schaal.

De Roadmap is mede opgesteld door 27 toonaangevende organisaties uit de Europese cloudsector en is onlangs gepresenteerd aan EU-commissaris Thierry Breton. Het document bevat strategische investeringsprioriteiten en aanbevelingen om de ontwikkeling en invoering van concurrerende, veilige, betrouwbare en klimaatneutrale cloud- en edge-diensten in de EU te versnellen.

Uit de Roadmap komen drie primaire investeringspijlers naar voren:
  • Leiderschap op gebieden die vorm zullen geven aan het Europese cloud- en edge-aanbod en die dat op de wereldmarkt onder de aandacht zullen brengen
  • Vernieuwing en uitbreiding van de fundamenten onder de infrastructuur in heel Europa
  • Onafhankelijke en sectorspecifieke diensten aan eindgebruikers mogelijk maken
Europa is al een belangrijke afnemer van technologieën voor cloud computing. Momenteel maakt 36% van de bedrijven op het hele continent gebruik van clouddiensten, wat in Europa alleen al in het afgelopen jaar ongeveer 54 miljard euro aan directe clouduitgaven heeft opgeleverd. De verwachting is bovendien dat dit cijfer in 2023 zal zijn verdubbeld. Dit biedt een enorme kans voor Europese spelers in de cloudsector om te innoveren op gebieden die nu al topprioriteiten zijn voor de EU: naleving, beveiliging, privacy, een grotere nadruk op open Europese samenwerking en transparantie, maar ook het opheffen van beperkingen door cloud lock-in, en natuurlijk een efficiënte omgang met energie en hulpbronnen – een prioriteit die onlangs werd benadrukt in het pact voor klimaatneutrale datacenters.

Gezamenlijk heeft het blok zich een ambitieus doel gesteld om de uitstoot van broeikasgassen voor 2034 met 55% te verminderen en klimaatneutraliteit te bereiken. Hiervoor zal de markt steeds meer streven naar energie-efficiënte cloudinfrastructuur en -diensten. Cloud computing en edge computing – de ruggengraat van de huidige en toekomstige digitale economie – kunnen een belangrijke rol spelen om deze belangrijke, maar ook ambitieuze doelen te behalen.

Cloud computing zelf komt voort uit het streven naar grotere efficiëntie en optimaal gebruik van overcapaciteit. Daarom kan het een leidende rol spelen bij de bestrijding van klimaatverandering, door milieuoverwegingen mee te nemen in zijn berekeningen. Met deployments “at the edge” kan de sector het dataverkeer helpen verminderen, en zo ook de daaruit voortvloeiende uitstoot aan broeikasgassen.

Con Zwinkels, CEO van Leaseweb, over het rapport en de aankondiging van de Roadmap: “Wij zijn er trots op dat wij konden meewerken aan de ontwikkeling van deze Roadmap, in een zeer belangrijke fase in de geschiedenis van de cloudindustrie in Europa. Dit gezamenlijk initiatief van de industrie en de Commissie om beleidslijnen en investeringsprioriteiten vast te stellen, helpt om ervoor te zorgen dat Europa een technologisch concurrentievermogen voor de lange termijn opbouwt. Als Europa de aanbevelingen uit ons rapport uitvoert, zal het continent een cloud- en edge-ecosysteem ontwikkelen dat tot de wereldtop behoort. Leaseweb is trots op zijn bijdrage aan dit rapport en kijkt uit naar verdere samenwerking en innovatie.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Leaseweb
Leaseweb is een toonaangevende Infrastructure as a Service (IaaS)-aanbieder. Het dienstenaanbod van Leaseweb omvat include Public Cloud, Private Cloud, Dedicated Servers, Colocation, Content Delivery Network, en Cyber Security Services. Deze diensten worden aangeboden in combinatie met uitmuntende klantenservice en technische ondersteuning. Leaseweb biedt sinds zijn oprichting in 1997 zijn klanten een infrastructuur aan voor bedrijfskritische websites, internetapplicaties, e-mailservers, beveiliging en opslagdiensten.
Meer over Leaseweb
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.