IT-organisaties verruilen hun VPN voor Zero Trust

Om de toekomst van werk mogelijk te maken blijkt uit onderzoek van Citrix en Pulse

| Citrix | 2 min | 11 mei 2021 17:47
Copyright: Citrix
IT-beveiliging was vroeger eenvoudig: bepaal de grenzen rond je organisatie en bescherm alles daarbinnen. Maar nu applicaties steeds meer naar de cloud verhuizen en personeel op iedere gewenste locatie hun werk kan doen, is beveiliging ingewikkelder geworden. De traditionele beveiligingsarchitectuur werkt niet meer. IT-organisaties wereldwijd realiseren zich dit, zo blijkt uit onderzoek van Pulse en Citrix Systems, Inc.. Om data en apparaten te beveiligen, nemen ze afscheid van traditionele beveiligingsmaatregelen en richten ze zich op moderne maatregelen die beter werken in de meer decentrale toekomst van werk.

"Wanneer bedrijfsmiddelen altijd en vanaf ieder apparaat toegankelijk zijn, zijn traditionele beveiligingsmodellen die gericht zijn op het vergrendelen van systemen niet toereikend meer", zegt Fermin Serna, Chief Information Security Officer bij Citrix. "Een intelligente, mensgerichte aanpak is nodig waarmee organisaties alle tools, apps, content en apparaten kunnen beveiligen die medewerkers nodig hebben en het liefst gebruiken. Dit moet gebeuren in een eenvoudige ervaring die kan worden aangepast aan persoonlijke voorkeuren en evoluerende werkwijzen."

Een moderne aanpak...

Het onderzoek van Citrix en Pulse ondersteunt deze opvatting. Van de ondervraagde IT-managers en leidinggevenden in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten, Afrika en de Azië-Pacific-regio:
  • Geeft 64% aan dat ze hun huidige VPN-strategie achter zich willen laten
  • Zegt 71% dat ze deze het liefst willen vervangen door een Zero Trust, cloud-based model

…gebaseerd op ervaring

Ook staat de werknemerservaring centraal in hun plannen.
  • 97% van de respondenten noemt de werknemerservaring een bepalende factor in hun strategievorming
  • 75% geeft aan dat ze de gebruikerservaring willen verbeteren door middel van het ontwerp en de uitvoering van hun strategie
"De werknemerservaring is cruciaal voor innovatie en de groei van organisaties, en beveiliging moet dit ondersteunen", zegt Serna. "Uit het onderzoek van Citrix en Pulse blijkt dat slimme organisaties dit inzien en hun beveiligingsbeleid aanpassen om applicaties en informatie toegankelijk te maken, en wel op een contextafhankelijke en transparante manier die werknemers niet frustreert, maar hen optimaal laat werken.”

Een van deze slimme organisaties is Synopsys, waar Citrix-oplossingen voor beveiligde toegang worden ingezet om de beveiliging én de gebruikerservaring te verbeteren . “We gaan verder dan traditionele VPN-oplossingen en bieden onze medewerkers en partners nu veilige toegang tot hun infrastructuur op basis van Zero Trust via door bedrijf beheerde of BYO-apparaten”, zegt Sriram Sitaraman, Chief Information Officer bij Synopsys.

Klik hier voor meer informatie over het recente onderzoek van Citrix en Pulse.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Marktplaats item

In aanvulling op dit artikel is het onderstaande item tijdelijk op de marktplaats beschikbaar.

Over Citrix

Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en dingen veilig verbonden en beschikbaar zijn, zodat het buitengewone mogelijk wordt. Citrix helpt klanten de toekomst van werk opnieuw uit te vinden door de meest uitgebreide beveiligde digitale werkplek te bieden, waarin alle apps, data en diensten die mensen nodig hebben om productief te zijn verbonden worden en waar IT eenvoudig complexe cloudomgevingen kan opzetten en beheren.
Citrix Systems, Inc. Citrix, the Citrix logo, and other marks appearing herein are the property of Citrix Systems, Inc. and may be registered with the U.S. Patent and Trademark Office and in other countries.  All other marks are the property of their respective owners.
Meer over Citrix

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.