Flowmon verbetert detectie, analyse en visualisatie cyberdreigingen

| Flowmon Networks | 2 min | 22 januari 2020 15:12
Afbeelding: Flowmon ADS noiseless insight dashboard security | Copyright: Flowmon Networks
Flowmon Networks introduceert ADS 10. Deze nieuwe versie van het Anomaly Detection System verbetert het inzicht van securityprofessionals in cyberdreigingen, waardoor zij sneller op incidenten kunnen reageren en minder tijd hoeven te besteden aan valse meldingen. Als gevolg daarvan zijn bedrijfskritische IT-assets beter te beveiligen.

Indicatoren van afwijkingen

Cybercriminelen gebruiken continu andere strategieën om detectie te voorkomen en malware te verbergen binnen de infrastructuur van hun slachtoffers. Twee actuele voorbeelden daarvan zijn de aanvallen op de Universiteit van Maastricht en financiële dienstverlener Travelex. Om sneller te kunnen reageren hebben organisaties behoefte aan indicatoren van afwijkingen, in plaats van te vertrouwen op digitale handtekeningen die te omzeilen zijn. Indicatoren van afwijkingen zijn de vroege waarschuwers die in elk stadium van aanvallen aanwezig zijn. Flowmon ADS geeft securityteams alle puzzelstukjes van incidenten en een duidelijk inzicht in de scope en impact.

360-graden analyses en visualisaties  

Flowmon ADS 10 is verbeterd om zoveel mogelijk beschikbare databronnen te benutten voor het bieden van diepgaande analyses en eenvoudiger te interpreteren 360-graden visualisaties. Deze verbeteringen bieden de securityteams onderstaande voordelen:
  • Holistisch inzicht in incidenten en bewustwording van de gerelateerde context
  • Detectie en reactie op cyberdreigingen stroomlijnen 
  • Informatievervuiling die tot valse meldingen leidt reduceren
  • Samenwerking tussen netwerkteams faciliteren voor het snel oplossen van incidenten
  • Sneller reageren en faciliteren met machine learning, reputatiefeeds en heuristische tools

Netwerkgedrag

Flowmon ADS is een beveiligingsoplossing gebaseerd op de modernste technieken voor het detecteren van afwijkend netwerkgedrag. De geavanceerde algoritmen ervan benutten artificial intelligence en machine learning om zelfs de meest subtiele veranderingen in netwerkverkeer te kunnen detecteren en verschillen te visualiseren. Deze detecties zijn gebaseerd op dynamische technieken, in plaats van vertrouwen op digitale handtekeningen voor het detecteren van zero- day risico’s. Geavanceerde aanvallen slagen erin firewalls en antivirus-software te misleiden om zich binnen de infrastructuur te verbergen. Flowmon ADS helpt securityteams blinde vlekken te voorkomen door malware te ontdekken op basis van hun gedrag.  

“Flowmon ADS 10 geeft betekenis aan data. Het maakt situaties vanuit een netwerkperspectief holistisch inzichtelijk en maakt het tevens mogelijk in realtime bedreigingen te detecteren", zegt Pavel Minarik, Chief Technology Officer bij Flowmon Networks. "Als gevolg daarvan kan men in een eerder stadium van een aanval reageren, bij bekende en onbekende malware, of een gerichte hack. Tevens stroomlijnen de oorzaakanalyse en impactbeoordeling van incidenten op de infrastructuur en services het samenwerken van netwerkteams om een goed beveiligde en gezonde omgeving te garanderen".

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Flowmon Networks
Flowmon Networks is de ontwikkelaar en leverancier van Flowmon, een veelgebruikte oplossing voor het monitoren van netwerkverkeer en gedragsanalyses. Verder levert het bedrijf met DDoS Defender een complete oplossing om cyberaanvallen te ontdekken en tegen te houden.
Meer over Flowmon Networks
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.