MisterGreen haalt vijftig miljoen euro financiering op

Duurzame leasemaatschappij gebruikt extra geld voor ontwikkeling robotaxi

| MisterGreen Electric Lease | 2 min | 12 mei 2021 8:40
Copyright: Daniel Monteiro op Unsplash
Leasemaatschappij en Tesla expert MisterGreen heeft vijftig miljoen euro aan extra investeringen opgehaald. Hiermee bedraagt de totale financieringsruimte van het leasebedrijf inmiddels tweehonderd miljoen euro. Dit bedrag gebruikt MisterGreen onder andere voor de ontwikkeling van een vloot robotaxi’s, waarmee het de transportsector op zijn kop wil zetten.

De robotaxi wordt mogelijk gemaakt door Full Self Driving software waardoor de auto zelf kan rijden. “Technologisch gezien is er al veel mogelijk maar zelfrijdende auto’s moeten het vertrouwen van de consument winnen”, vertelt Mark Schreurs, co-founder van MisterGreen.“Het is een kwestie van tijd en wennen aan het idee maar we verwachten dat de eerste volledig zelfrijdende auto’s binnen drie jaar een feit zijn.”

Zelfrijdende auto impuls voor autosharing

Door de zelfrijdende auto wordt het nog makkelijker om een auto met meerdere mensen te delen. Schreurs: ”We zijn er van overtuigd dat dit de toekomst is. Op het moment dat mensen op hun bestemming zijn, kan de auto dienen als zelfrijdende taxi of gedeelde auto. Dit zal niet alleen elektrisch rijden veel aantrekkelijker maken maar ook het aantal auto’s op de weg en dus de uitstoot van fossiele brandstoffen drastisch verminderen.”

Fossiele brandstoffen de wereld uit

Met deze investering kan MisterGreen zijn missie voortzetten. Het bedrijf wil niet stoppen voordat het gebruik van fossiele brandstoffen tot het verleden behoort. Schreurs: “De transportsector groeit enorm en is wereldwijd verantwoordelijk voor ruim vijftien procent van de uitstoot van de broeikasgassen dat betekent dat de uitstoot in vijftig jaar verdubbelt naar ongeveer drieënveertig gigaton. Dankzij de extra vijftig miljoen euro komen we een stap dichter bij het verwezenlijken van ons doel en maken we de wereld een stukje groener.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over MisterGreen Electric Lease
MisterGreen Electric Lease zet zich al meer dan 12 jaar in om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen, door complete en betrouwbare leasecontracten voor elektrische auto's aan te bieden. De Tesla expert rust niet tot het gebruik van fossiele brandstoffen voor mobiliteit de wereld uit is. Met hun dienstverlening maken zij elektrisch rijden toegankelijk voor een groot publiek en verkleinen zij de impact op het milieu.
Meer over MisterGreen Electric Lease
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.