83% van de bedrijven haalde groeidoelstelling vorig jaar

Nieuw onderzoek van Oracle NetSuite

| Oracle NetSuite | 4 min | 12 mei 2021 9:17
Copyright: Oracle
 • Werknemers in de Benelux hebben vertrouwen in de manier waarop hun organisatie heeft gereageerd op COVID-19 gerelateerde uitdagingen
 • Werknemers willen in de toekomst flexibel werken
Uit een nieuwe studie van Oracle NetSuite blijkt dat ondanks de beproevingen van vorig jaar, 83% van de bedrijven in de Benelux de groeidoelstellingen gehaald of overtroffen heeft. Dit is een stijging van 10% ten opzichte van een soortgelijk onderzoek dat is uitgevoerd voorafgaand aan de pandemie. De nieuwe studie, ‘The State of Growth’, biedt inzichten in de opinie van 2.000 werknemers in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Scandinavië en het Midden-Oosten, en onderzocht de reacties van bedrijven op uitdagingen die gerelateerd zijn aan COVID-19 en de impact op groei-verwachtingen.

"Uit onze bevindingen blijkt duidelijk dat veel bedrijven in de Benelux zich tijdens de pandemie hebben weten aan te passen om hun groeidoelstellingen te halen", zegt Michiel Ramakers, Sales Director Benelux bij Oracle NetSuite. "Ze weten eveneens dat er nog flink wat uitdagingen in het verschiet liggen, zoals veranderende arbeids-omstandigheden en het vervullen van wensen gerelateerd aan thuiswerken. Maar organisaties die zich snel en efficiënt ontwikkelen, zullen hun groei zien versnellen."

Zakelijk vertrouwen blijft sterk

De ondervraagde organisaties hebben het afgelopen jaar laten zien dat zij in staat zijn actie te ondernemen en zich aan te passen, en hebben optimistische groeivooruitzichten voor 2021.
 • De meerderheid (83%) van de respondenten in de Benelux zegt dat hun bedrijf vorig jaar de groeidoelstellingen heeft gehaald of overtroffen. Vergelijkbare cijfers zien we in andere landen - het VK (83%), Spanje (82%), Duitsland (80%), Scandinavië (78%), Frankrijk (73%), Italië (72%) en het Midden-Oosten (70%).
 • De groeiresultaten verschilden per sector. De sectoren reclame, media en uitgeverij (89%), professionele dienstverlening (85%) en software en technologie (82%) meldden een grotere groei dan de productiesector (64%) en detailhandel (70%).
 • Ondanks de positieve financiële resultaten van vorig jaar verwachten de respondenten uit de Benelux (40%) het minst dat de economie in 2021 zal groeien en 29% denkt dat de economische groei gelijk zal blijven. De percentages liggen hoger in Spanje (66%), het Verenigd Koninkrijk (65%) en Italië (59%), die dit jaar groei verwachten.

Groei in plaats van overleven

Bedrijven hebben zich snel aangepast aan veranderende omstandigheden en de respondenten hebben vertrouwen in de manier waarop hun organisaties deze uitdagingen zijn aangegaan.
 • De meerderheid van de bedrijven in de Benelux werden niet overweldigd door de pandemie. Slechts 26% noemde COVID-19 als de grootste externe bedreiging van vorig jaar. Dat is net wat vaker dan Brexit (24%) en gelijk aan nieuwe regelgeving (26%).
 • Sterke financiële resultaten kunnen worden toegeschreven aan het reactievermogen van organisaties - 70% van de respondenten in de Benelux gaf hun bedrijf een hoge en meer dan gemiddelde score voor het aanpassen van de zakelijke doelstellingen als gevolg van COVID-19.
 • 82% van de ondervraagden in de Benelux zegt dat zij de manier waarop ze met klanten communiceren de afgelopen twaalf maanden hebben veranderd. Ook zegt 71% dat de online verkoop is toegenomen, evenals een toename in het aantal verkoopkanalen (77%).

De impact van remote werken op de werkplek van de toekomst

Het afgelopen jaar is de manier van werken flink veranderd. Werknemers verwachten in de toekomst te werken volgens een hybride model.
 • Slechts 10% van de werknemers in de Benelux is van plan permanent voltijds naar kantoor terug te keren. Oudere werknemers (ouder dan 55 jaar) hebben hiertoe een grotere bereidheid (42%). Meer dan een derde (36%) zou permanent flexibele werktijden willen.
 • Dit wijst echter niet op een volledige verschuiving naar werken op afstand. 62% verwacht na de pandemie meer dan de helft van de tijd remote te werken (voor de pandemie deed 53% dit al).
 • Remote werken heeft weinig invloed op het vermogen van de ondervraagde organisaties om samen te werken en problemen op te lossen: 50% zegt dat dit onveranderd is en nog eens 20% van de respondenten in de Benelux zegt dat remote werken hun mogelijkheden tot samenwerken heeft verbeterd.
 • Remote werkers hebben zich goed aangepast. Hoewel face-to-face samenwerking het hoogste scoort (26%) in wat werknemers missen aan het niet werken op kantoor, geeft 74% aan dit niet te missen. Dit wijst erop dat organisaties een goede manier hebben gevonden om remote te werken.

Methodologie

Voor dit onderzoek werkte NetSuite samen met Opinium Research om 2000 werknemers van managersniveau en hoger te ondervragen. Dit onderzoek werd uitgevoerd als vervolg op het Unlocking Growth-rapport van vorig jaar.

De respondenten vertegenwoordigden kleine en middelgrote organisaties in diverse branches, waaronder detailhandel, productie, groothandel, software en technologie, professionele diensten en reclame en media en uitgeverijen. De respondenten waren afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Scandinavië, de Benelux, het Midden-Oosten (VAE en Saoedi-Arabië), Spanje en Italië, met 250 respondenten uit elke regio. De deelnemers namen deel aan een online vragenlijst en werden in maart en april 2021 ondervraagd.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Oracle NetSuite
Al meer dan 20 jaar helpt Oracle NetSuite organisaties te groeien, te schalen en zich aan te passen aan veranderingen. NetSuite biedt een geïntegreerd systeem dat financiële administratie/Enterprise Resource Planning (ERP), voorraadbeheer, HR, automatisering van professionele services en omnichannel-commerce omvat, gebruikt door klanten wereldwijd. 
Meer over Oracle NetSuite
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.