Fortinet biedt nieuwe oplossingen voor bescherming 5G-omgevingen en integratie met SASE

Toegang op basis van zero trust met de nieuwe FortiGate 7121F en de draadloze WAN-connectiviteit van de FortiExtender 511F-5G

| Fortinet | 4 min | 12 mei 2021 9:44
Afbeelding: De nieuwe FortiGate 7121F | Copyright: Fortinet
Fortinet®, wereldwijd leider in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, introduceert vandaag de FortiGate 7121F en FortiExtender 511F-5G. Deze nieuwe oplossingen maken een snellere en veiligere overstap naar 5G mogelijk. De next-generation firewall FortiGate 7121F wordt van kracht voorzien door SPU ASIC’s die Fortinet in eigen beheer heeft ontwikkeld. De appliance combineert de hoogst mogelijke beveiligingsprestaties voor 5G-netwerken met toegang op basis van zero trust. De FortiExtender 511F-5G biedt draadloze WAN-connectiviteit voor SD-WAN- en SASE-toepassingen.

5G-toepassingen breiden het aanvalsoppervlak uit

5G stelt bedrijven en mobiele operators in staat om te innoveren en voor digitale transformatie te zorgen. Om het potentieel van deze technologie volledig te realiseren wordt er een nieuw 5G-ecosysteem ontwikkeld door onder meer leveranciers van operationele technologie (OT) en industriële besturingssystemen. Het doel is om nieuwe applicaties en diensten af te leveren die industriële bedrijven helpen met het voltrekken van deze transformatie. Dit uitgebreide 5G-ecosysteem creëert echter nieuwe netwerkranden en breidt het digitale aanvalsoppervlak uit, waardoor er nieuwe beveiligingsrisico’s ontstaan. Deze moeten worden verholpen om downtime te voorkomen, lage latency te waarborgen en voor optimale betrouwbaarheid en schaalbaarheid te zorgen zonder concessies te doen aan de beveiliging en compliance.

Bescherming van alle randen van private en publieke 5G-netwerken

Om een oplossing te bieden voor dit probleem combineert de nieuwe FortiGate 7121F netwerk- en beveiligingstechnologie om een security-driven networking-aanpak mogelijk te maken. Dit draagt bij aan volledig overzicht, maximale schaalbaarheid en geavanceerde bescherming van bedrijfskritische applicaties binnen gedistribueerde en hybride 5G-omgevingen. Fortinet biedt met zijn Security Fabric integrale beveiliging van private en publieke 5G-netwerkomgevingen in combinatie met flexibele connectiviteit en de aanlevering van bedreigingsinformatie.

Ultrasnelle 5G-verbindingen voor SD-WAN en SASE

5G biedt ultrasnelle internetverbindingen met lagere latency voor organisaties met medewerkers die vanaf alle mogelijke locaties werken. De nieuwe FortiExtender 511F-5G biedt connectiviteit onder de 6 GHz ter ondersteuning van SD-WAN- en SASE-toepassingen. De appliance kenmerkt zich door een eenvoudige installatie en integratie met de brancheleidende Secure SD-WAN-oplossing van Fortinet. Hij voorziet daarnaast in flexibele WAN-connectiviteit voor hybride WAN’s die aan een verbeterde gebruikservaring bijdraagt. De FortiExtender biedt daarnaast de mogelijkheid van thin edges op basis van 5G-verbindingen met FortiSASE voor beveiliging en inspectie van het netwerkverkeer vanuit de cloud. Organisaties in diverse markten, waaronder retail, operationele technologie en de gezondheidszorg, kunnen daarmee profiteren van ultrasnelle en veilige draadloze WAN-verbindingen.

Integrale beveiliging voor bedrijven en mobiele operators met de Security Fabric

De FortiGate 7121F en andere brancheleidende next-generation firewalls uit de Fortigate-reeks vormen een integraal onderdeel van de Fortinet Security Fabric. Ze bieden industriële bedrijven en mobiele operators meerwaarde door consistente beveiliging te brengen naar private en publieke 5G-netwerken, operationele technologie, multiaccess edge computing (MEC) en publieke en private clouds. Daartoe bieden ze onder meer:
  • Uitgebreide beveiliging en procesoptimalisatie voor industriële bedrijven: De Security Fabric van Fortinet biedt schaalbare beveiliging van het RAN tot de kern van het netwerk tot MEC-omgevingen. Dit helpt industriële bedrijven om digitale innovaties af te leveren, de flexibiliteit, beveiliging, compliance en prestaties te verbeteren en einde te maken aan latency.
  • Mogelijkheden voor de ontwikkeling van onderscheidende diensten: Mobiele operators zetten de Fortinet Security Fabric in voor de ontwikkeling van onderscheidende diensten met toegevoegde waarde voor zakelijke afnemers van hun private en publieke 5G-netwerken. Ze doen daarnaast een beroep op Fortinet voor de beveiliging van hun eigen private en publieke 5G-netwerken. Fortinet biedt hen een security gateway voor het radiotoegangsnetwerk, roaming cybersecurity, een reductie van kwetsbaarheden rond API’s die voor het 5G core-netwerk worden gebruikt en overzicht op, en automatisering van de beveiliging.
  • Efficiënte processen: Het Fabric Management Center van Fortinet stroomlijnt alle netwerk- en beveiligingsprocessen en vereenvoudigt de workflows. Dit is onder meer mogelijk dankzij de integratie van de Security Fabric met meer dan 400 Open Fabric Ecosystem-partners voor uiteenlopende technologische gebieden, zoals cloud computing, OT, IoT en SD-WAN.

FortiGate 7121F NGFW: ultraschaalbare beveiliging van grootzakelijke kwaliteit

De FortiGate 7121F wordt van kracht voorzien door in eigen beheer ontwikkelde SPU’s. De appliance biedt op diverse punten brancheleidende prestaties, zoals de hoogste Security Compute Rating in de categorie next-generation firewalls. De Security Compute Rating is een benchmark die in de vorm van een vermenigvuldigingsfactor de prestaties van de FortiGate Network Firewall vergelijkt met het branchegemiddelde voor concurrerende producten in dezelfde prijsklasse. De FortiGate 7121F biedt twee keer snellere prestaties dan het branchegemiddelde qua bescherming tegen cyberbedreigingen en 19 keer snellere prestaties voor de ontsleuteling van SSL-verbindingen. Met dat laatste kunnen organisaties een einde maken aan blinde vlekken rond het netwerkverkeer.

Hieronder volgt een vergelijkend overzicht van de prestaties van FortiGate 7121F en die van de belangrijkste firewalls op de markt.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Fortinet
Fortinet (NASDAQ: FTNT) beschermt ’s werelds grootste ondernemingen, internetproviders en overheidsorganisaties. Het biedt organisaties intelligente, naadloze bescherming van hun groeiende aanvalsoppervlak en stelt hen in staat om tegemoet te komen aan de steeds hogere eisen die aan hun grenzeloze netwerk worden gesteld, nu en in de toekomst.
Meer over Fortinet
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.

Nog een artikel lezen?


Vorige artikel
Volgende artikel
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.