DataRobot neemt Zepl over en breidt enterprise AI-platform uit met functies voor ervaren data scientists

Self-service notebook faciliteert democratisering van AI en samenwerking in AI-projecten

| DataRobot | 2 min | 12 mei 2021 12:03
Copyright: DataRobot
DataRobot, snelgroeiende leverancier van enterprise AI, heeft cloud data science en analytics-platform Zepl overgenomen. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens de virtuele AI Experience Worldwide conferentie. Dankzij de acquisitie kunnen ervaren data scientists profiteren van nieuwe mogelijkheden binnen het enterprise AI-platform van DataRobot.

"We hebben altijd geweten dat we, om voorloper te zijn op de AI-markt, alle gebruikers van AI-systemen moeten omarmen, van analisten en citizen data scientists die de voorkeur geven aan een GUI tot ervaren data scientists die graag coderen", zegt Dan Wright, CEO van DataRobot. “Door de overname van Zepl geven we ervaren data scientists meer flexibiliteit om ons enterprise AI-platform te gebruiken binnen hun bestaande workflows, inclusief de mogelijkheid om hun eigen code toe te passen. Door Zepl te integreren in het DataRobot-platform willen we data science binnen ieder bedrijf verder democratiseren en onze ‘code-centric’ roadmap aanzienlijk versnellen."

Zepl is opgericht door de makers van Apache Zeppelin, een open source notebook voor data en analytics dat meer dan 500.000 keer is gedownload door data scientists die werkzaam zijn bij enkele van de grootste merken ter wereld. Zepl biedt een self-service data science notebook-oplossing voor geavanceerde data scientists om verkennend, code-centric werk uit te voeren in Python, R en Scala met functies voor onder meer samenwerking, versiebeheer en beveiliging.

DataRobot integreert Zepl in zijn enterprise AI-platform als een cloud-native self-service notebook om de productiviteit, efficiëntie en samenwerking van verschillende professionals te stimuleren. Dit biedt extra flexibiliteit voor data scientists die zelf willen coderen. Zij kunnen hun eigen taken en specifieke modellen creëren, waarmee de out-of-the-box-mogelijkheden van DataRobot worden uitgebreid.

Met de integratie van Zepl kunnen bedrijfsanalisten modellen bouwen met de kracht van de automatisering van DataRobot. Vervolgens kunnen ze binnen het platform samenwerken met hun ervaren data science collega's om het model indien gewenst verder aan te passen. Ook zorgt het voor een transparanter beeld van de code achter DataRobot-blauwdrukken, waardoor het vertrouwen in en de uitlegbaarheid van modellen binnen het platform verder worden vergroot.

"We hebben Zepl gecreëerd voor de ‘code-first’ data scientist. Hierbij geven we ervaren gebruikers de tools, het maatwerk en de flexibiliteit die nodig zijn voor uitzonderlijke resultaten", aldus Dan Maloney, CEO van Zepl. "Door onze self-service notebook-oplossingen te integreren in het al gebruiksvriendelijke platform van DataRobot, versterkt het bedrijf zijn positie als het de facto enterprise AI-platform voor verschillende gebruikers met elk vaardigheidsniveau."

Naast de overname onthult DataRobot ook andere verbeteringen aan het platform waaronder Composable AI, gericht op de meest geavanceerde data scientists.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DataRobot
DataRobot is een leider op het gebied van zakelijke AI en levert vertrouwde AI-technologie en ROI-ondersteuningsservices aan internationale ondernemingen en individuele gebruikers.
Meer over DataRobot
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.