HP kondigt volledig en geïntegreerd beveiligingsaanbod aan: HP Wolf Security

's werelds veiligste pc's(1) en printers(2) met een uitgebreide set aan software en services om de bescherming en veerkracht van endpoints te vergroten

| HP | 8 min | 12 mei 2021 16:09
Copyright: HP
HP Inc. introduceert vandaag HP Wolf Security, een nieuw geïntegreerd portfolio van secure by design pc's en printers, hardware gedreven endpoint-beveiligingssoftware en-beveiligingsdiensten om klanten te beschermen tegen groeiende cyberdreigingen3.

In het vandaag gepubliceerde rapport Blurred Lines & Blindspots report van HP Wolf Security wordt benadrukt dat cyberaanvallen tijdens de pandemie wereldwijd met 238% zijn toegenomen, waarbij hackers zich met name richten op werknemers die niet op kantoor werken. Het nieuwe HP Wolf Security-platform van het bedrijf bouwt voort op meer dan 20 jaar beveiligingsonderzoek en -innovatie om klanten een volledig portfolio te bieden dat is gericht op het leveren van uitgebreide endpoint-bescherming en cyberbestendigheid.

"De toekomst van werk zal meer gedistribueerd zijn dan ooit tevoren, met een groeiend aantal mensen dat werkt vanaf meerdere locaties buiten het kantoor. Dit biedt interessante nieuwe mogelijkheden voor meer mobiliteit, maar het creëert ook nieuwe kwetsbaarheden", aldus Joanna Burkey, Chief Information Security Officer (CISO), HP Inc.


Uit het rapport Blurred Lines & Blindspots van HP Wolf Security blijkt dat endpoints die zijn aangesloten op het internet in 2020 wereldwijd 1,5 aanval per minuut te verduren krijgen. Als gevolg hiervan zegt 91% van de ondervraagde IT-besluitvormers nu meer tijd te besteden aan endpoint-beveiliging dan twee jaar geleden, waarbij nog eens 91% meldt dat endpoint-beveiliging net zo belangrijk is geworden als netwerkbeveiliging.

HP is al lang toonaangevend op het gebied van beveiliging van pc's en printers. Door het beveiligingsaanbod van het bedrijf te verenigen in één platform voor klanten, speelt HP in op een groeiende behoefte van klanten aan een uitgebreide en veerkrachtige endpoint-infrastructuur en cyberverdediging.

“Gezien endpoint-beveiliging steeds belangrijker wordt, zagen wij een kans om een meer geïntegreerd aanbod voor klanten te creëren om security te vereenvoudigen en toekomstige bedreigingen voor te blijven", aldus Ian Pratt, Global Head of Security for Personal Systems, HP Inc. "De baanbrekende technologie van de toekomst zal secure by design zijn en intelligent genoeg zijn om niet alleen bedreigingen te detecteren, maar om impact in te dammen en te beperken, en ook snel te herstellen in het geval van een aanval die op elk moment kan gebeuren, bij ieder van ons. HP Wolf Security is een nieuw soort endpoint-beveiliging op maat gemaakt voor de toekomst van werk."

HP Wolf Security is ontstaan vanuit Zero Trust-principes en maakt gebruik van de modernste technologieën om de druk op IT te verminderen. Van zelfherstellende firmware, in-memory opsporing van aanvallen en insluiting van bedreigingen via virtualisatie, tot cloud gebaseerde intelligentie, HP Wolf Security levert uitgebreide bescherming door: het verkleinen van het aanvalsoppervlak, herstel op afstand van firmware-aanvallen mogelijk te maken, het verbeteren van het verzamelen van bedreigingsgegevens en het leveren van zeer betrouwbare waarschuwingen.

Het nieuwe geïntegreerde HP Wolf Security portfolio is ingedeeld in:
 • HP Wolf Security for Home4 omvat een set ingebouwde beveiligingsfuncties voor geselecteerde consumenten-pc's, evenals HP Wolf Essential Security-software en -services. HP Wolf Essential Security is inbegrepen op bepaalde printers voor thuisgebruik.
 • HP Wolf Security for Business5 omvat een portfolio van hardware-gedreven beveiligingsfuncties, inbegrepen bij elke zakelijke pc-aankoop, ontworpen voor bedrijven van elke omvang.
 • HP Wolf Pro Security, apparatuur, software en diensten6 voor kleine tot middelgrote bedrijven: bedreigingsbeperking, malware preventie en identitieitsbescherming- geïntegreerd met HP’s hardware beveiliging.
 • HP Wolf Enterprise Security, apparatuur, software en diensten voor ondernemingen en de overheid7.

HP voegt Sure Access Enterprise8 toe aan HP Wolf Enterprise Security om bedrijfskritische applicaties te beschermen tegen cyberdreigingen

Nieuw in HP Wolf Enterprise Security is Sure Access Enterprise, dat HP's unieke isolatietechnologie toepast om ervoor te zorgen dat cruciale toepassingen volledig worden beschermd tegen malware die zich op de pc van een gebruiker verschuilt. HP Sure Access creëert met hardware versterkte micro-virtuele machines (VM) die belangrijke applicaties kunnen beschermen - door een virtuele luchtsluis te vormen tussen de toepassing en de host-pc. De applicatie en de gegevens zijn veilig geïsoleerd van het hostbesturingssysteem en van eventuele kwaadaardige actoren die het besturingssysteem mogelijk hebben gekraakt. Deze unieke, door hardware versterkte aanpak helpt door:
 • Belangrijke taken te beveiligen, zoals systeembeheer op afstand van bedrijfskritische systemen.
 • Gebruikers in staat te stellen veilig te werken op meerdere virtuele Privileged Access Workstations (PAW's) op één apparaat.
 • Beveiliging van browser gebaseerde toegang tot cruciale applicaties.

HP introduceert HP Wolf Pro Security Edition9 platform voor kleine en middelgrote bedrijven

HP heeft pc-beveiliging voor kleine en middelgrote klanten opnieuw vormgegeven met de aankondiging van HP Wolf Pro Security. HP Wolf Pro Security integreert bedreigingsisolatie op basis van micro-virtualisatie, malware preventie op basis van Nnxt-gen anti-virus en identiteitsbescherming - allemaal geïntegreerd met HP's hardware beveiliging om superieure bescherming te bieden die voor IT eenvoudig is aan te schaffen, uit te rollen en te bedienen. Het HP Wolf Pro Security platform bestaat uit onderstaande eigenschappen:
 • Threat Containment legt de lat hoger voor endpoint-bescherming door bescherming te bieden die niet afhankelijk is van detectie. Hardware-gedreven microvirtualisatie zorgt voor volledige isolatie van bedreigingen die via de meest voorkomende dreigingsvectoren worden afgeleverd, zonder dat dit van invloed is op de gebruikerservaring.
 • Malware Prevention is een complete Next-Gen AV die gebruikmaakt van een combinatie van op AI gebaseerde technieken, zoals deep learning en gedragsanalyse om geavanceerde bescherming tegen malware te bieden..
 • Identity Protection biedt verdediging tegen phishing-aanvallen voor alle populaire browsers.
 • Geïntegreerd met HP's ingebouwde hardware beveiliging, zoals Application Persistence, OS Resiliency en Physical Tamper Protection.
HP kondigt vandaag ook een nieuw Flexworker-aanbod met HP Wolf Security aan, waarmee IT-afdelingen de productiviteit van hun personeel kunnen verhogen en tegelijkertijd bedrijfsnetwerken en -gegevens helpen beschermen. Met deze nieuwe, uitgebreide Managed Print Service (MPS) kunnen IT-afdelingen hybride werknemers uitrusten met veilige, door het bedrijf goedgekeurde printers die kunnen worden gemonitord en automatisch worden hersteld als een apparaat niet meer voldoet aan het bedrijfsbeleid.

Daarnaast is HP Wolf Essential Security inbegrepen bij HP+ smart printers, met 24-7 ingebouwde beveiliging. HP+ printers met Smart Security helpen consumenten en kleine bedrijven hackers twee stappen voor te blijven, helpen mogelijke malware-aanvallen te voorkomen en zorgen ervoor dat informatie niet in verkeerde handen terechtkomt.

Ter ondersteuning van de lancering van HP Wolf Security heeft HP een reeks creatieve video's gemaakt, waarin veelvoorkomende beveiligingsscenario's worden laten zien die zijn ontstaan door de verschuiving naar werken op afstand tijdens de pandemie. Voorbeelden zijn: een kind dat op een phishing-link klikt terwijl het de laptop van een ouder gebruikt, een verdachte printer die wordt gebruikt om kwaadaardige spam naar de rest van het bedrijf te sturen en een IT-team dat wordt overrompeld door een cyberaanval. Deze video's, met in de hoofdrol Christian Slater als 'The Wolf' - die de grens tussen goed en kwaad bewandelt en zijn hackersmentaliteit gebruikt om te laten zien hoe een aanvaller te werk zou kunnen gaan - helpen om de impact van dergelijke gebeurtenissen te laten zien.

1) Based on HP’s unique and comprehensive security capabilities at no additional cost among vendors on HP Elite PCs with Windows and 8th Gen and higher Intel® processors or AMD Ryzen™ 4000 processors and higher; HP ProDesk 600 G6 with Intel® 10th Gen and higher processors; and HP ProBook 600 with AMD Ryzen™ 4000 or Intel® 11th Gen processors and higher.
2) HP’s most advanced embedded security features are available on HP Enterprise and HP Managed devices with HP FutureSmart firmware 4.5 or above. Claim based on HP review of 2021 published features of competitive in-class printers. Only HP offers a combination of security features to automatically detect, stop, and recover from attacks with a self-healing reboot, in alignment with NIST SP 800-193 guidelines for device cyber resiliency. For a list of compatible products, visit: hp.com/go/PrintersThatProtect. For more information, visit: hp.com/go/PrinterSecurityClaims.
3) HP Security is now HP Wolf Security. Security features vary by platform.
4) HP Wolf Security for Home is planned to be available for select HP Consumer PCs in Spring 2022 and HP Wolf Essential Security Services will be sold separately.
5) HP Wolf Security for Business requires Windows 10, includes various HP security features and is available on HP Pro, Elite and Workstation products. See product details for included security features and OS requirement.
6) HP Wolf Pro Security Service is sold separately. For full system requirements, please visit http://www.hpdaas.com/requirements. HP services are governed by the applicable HP terms and conditions of service provided or indicated to Customer at the time of purchase. Customer may have additional statutory rights according to applicable local laws, and such rights are not in any way affected by the HP terms and conditions of service, or the HP Limited Warranty provided with your HP Product. For full system requirements, please visit www.hpdaas.com/requirements
HP Wolf Pro Security is included on select pro level printers.
7) HP Wolf Enterprise Security is an optional service and may include offerings such as HP Sure Click Enterprise and HP Sure Access Enterprise. HP Sure Click Enterprise requires Windows 8 or 10 and Microsoft Internet Explorer, Google Chrome, Chromium or Firefox are supported. Supported attachments include Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint) and PDF files, when Microsoft Office or Adobe Acrobat are installed.
HP Wolf Enterprise Security is included on select enterprise level printers.
8) HP Sure Access Enterprise requires Windows 10 Pro or Enterprise. HP services are governed by the applicable HP terms and conditions of service provided or indicated to Customer at the time of purchase. Customer may have additional statutory rights according to applicable local laws, and such rights are not in any way affected by the HP terms and conditions of service, or the HP Limited Warranty provided with your HP Product. For full system requirements, please visit www.hpdaas.com/requirements. HP Sure Access Enterprise requires Windows 10 Pro or Enterprise and is planned to be available from late 2021.
9) HP Wolf Pro Security Edition (including HP Sure Click Pro and HP Sure Sense Pro) is available preloaded on select SKUs and, depending on the HP product purchased, includes a paid 1-year or 3-year license. The HP Wolf Pro Security Edition software is licensed under the license terms of the HP Wolf Security Software - End-User license Agreement (EULA) that can be found at: https://support.hp.com/us-en/document/ish_3875769-3873014-16 as that EULA is modified by the following: “7. Term. Unless otherwise terminated earlier pursuant to the terms contained in this EULA, the license for the HP Wolf Pro Security Edition (HP Sure Sense Pro and HP Sure Click Pro) is effective upon activation and will continue for either a twelve (12) month or thirty-six (36) month license term (“Initial Term”). At the end of the Initial Term you may either (a) purchase a renewal license for the HP Wolf Pro Security Edition from HP.com, HP Sales or an HP Channel Partner, or (b) continue using the standard versions of HP Sure Click and HP Sure Sense at no additional cost with no future software updates or HP Support.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HP

HP Inc. (NYSE: HPQ) creëert technologie die het leven voor iedereen beter maakt. Altijd en overal. Met ons portfolio van printers, pc's, mobiele apparaten, oplossingen en diensten, creëren wij belevingen die indruk maken.
Meer over HP

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.