KnowBe4 introduceert nieuwe door artificial intelligence gedreven phishing-feature

Nieuwe feature zorgt zo voor een gepersonaliseerde gesimuleerde phishing-ervaring voor elke gebruiker

| KnowBe4 | 2 min | 12 mei 2021 17:53
Copyright: KnowBe4
KnowBe4, leverancier van ’s werelds meest uitgebreide platform voor security awareness-trainingen en phishing-simulaties, introduceert een nieuwe AI-gedreven phishing-feature.

Aantal phishing-aanvallen verdubbeld

De meerderheid van alle datalekken begint met een phishing-aanval en deze dreiging blijft de komende tijd alleen maar toenemen. Uit het Q4 2020 Phishing Activity Trends Rapport van de Anti Phishing Working Group blijkt dat het aantal phishing-aanvallen verdubbelde in 2020. Begin januari werden er 100.000 phishing-aanvallen gerapporteerd; eind december waren dit er 200.000.

Gepersonaliseerde phishing-simulaties

Het phishing-platform van KnowBe4 maakt nu gebruik van machine learning en dit maakt het mogelijk om gepersonaliseerde phishing-campagnes aan te bieden die zijn gekozen op basis van de trainings- en phishing-geschiedenis van de gebruikers. Een nieuw aanbevelingsmechanisme stelt beheerders in staat om, met behulp van gegevens afkomstig van KnowBe4’s Artificial Intelligence Driven Agent (AIDA), de selectie van unieke phishing-sjablonen voor hun gebruikers te automatiseren. Het mechanisme analyseert gebruikersgegevens zoals het aantal mislukte phishing-beveiligingstesten, de soorten aanvalsvectoren in die fouten, hoe vaak verdachte e-mails worden gerapporteerd via de Phish Alert-knop of de frequentie en recentheid van voltooide trainingen.

“Mensen leren op verschillende manieren en zijn geneigd om op phishing-e-mails te klikken die van toepassing zijn op hun rol binnen de organisatie, levenservaringen en een aantal andere factoren,” zegt Stu Sjouwerman, ceo van KnowBe4. “Door het aanbieden van deze nieuwe functie met meer gepersonaliseerde phishing-sjablonen aan onze klanten, worden eindgebruikers beter voorbereid op het herkennen en rapporteren van echte aanvallen. Hierdoor wordt de security culture binnen een bedrijf versterkt. BIj KnowBe4 leveren we een gezamenlijke inspanning om nieuwe functies te ontwikkelen op basis van de feedback van klanten, met als doel hun werk gemakkelijker en de organisatie veiliger te maken”.

De AI-gedreven phishing-feature is verkrijgbaar voor KnowBe4 klanten met een diamond level of premium phishing-abonnement. Meer informatie over de feature staat hier.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over KnowBe4
KnowBe4 is leverancier van 's werelds grootste platform voor security awareness-trainingen en simulated phishing. KnowBe4 is opgericht door IT- en data security-specialist Stu Sjouwerman en helpt organisaties het menselijke element van security aan te pakken. Dit doet het door het bewustzijn over ransomware, CEO-fraude en andere social engineering-tactieken te vergroten door middel van een nieuwe benadering van awareness-trainingen over security. Kevin Mitnick, een internationaal erkende cybersecurity-specialist en Chief Hacking Officer van KnowBe4, hielp bij het ontwikkelen van de KnowBe4-trainingen op basis van zijn goed gedocumenteerde social engineering-tactieken. Organisaties vertrouwen op KnowBe4 om hun eindgebruikers te mobiliseren als de laatste verdedigingslinie.
Meer over KnowBe4
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.