Gamegigant Azerion wordt mede-eigenaar van Fortuna Sittard

Azerion en Fortuna Sittard werken samen aan toekomst van het voetbal door te investeren in digitale domein

| Azerion | 3 min | 17 mei 2021 9:28
Copyright: Azerion
Wereldwijde gamegigant Azerion en Fortuna Sittard gaan samen de toekomst in. Het Amsterdamse internetbedrijf dat gespecialiseerd is in online gaming en advertentietechnologie, wordt mede- eigenaar van de Limburgse Eredivisionist door twintig procent van de aandelen over te nemen.

Met de kapitaalinjectie biedt Azerion, bij het grote publiek bekend van games als Habbo Hotel, Governor of Poker en Hotel Hideaway, de Limburgse traditieclub de middelen om te beantwoorden aan de sportieve en organisatorische ambities. Bovendien zet het internetbedrijf zijn volledige digitale spierkracht in om Fortuna Sittard ook strategisch verder te brengen. Het nog dichter bij elkaar brengen van fans door de inzet van digitale, sociale en interactieve communicatiemiddelen is hier een belangrijk onderdeel van. Net als het creëren van entertainment via games en exclusieve content.

Krachtenbundeling vol verwachtingen

“Wij zijn erg blij en enthousiast om de krachten te bundelen met Azerion”, zegt Isitan Gün, voorzitter van Fortuna Sittard. “Azerion is een snelgroeiend bedrijf met wereldwijde impact en heeft een ongekende expertise op het gebied van gaming- en advertentietechnologie. Nadat we met elkaar in gesprek zijn geraakt, merkten we al vrij snel dat er veel overeenkomsten zijn tussen beide partijen en dat we goed matchten op het gebied van organisatiecultuur. We hebben beiden een out-of-the-box- mentaliteit en zijn toegewijd om onze ambitieuze en creatieve ideeën te realiseren. We zien de toekomst met Azerion aan onze zijde bijzonder zonnig tegemoet.”

Bij die woorden sluit Atilla Aytekin, mede-oprichter en mede-CEO van Azerion, zich maar al te graag aan. “Vanaf het eerste ogenblik is de klik met Fortuna Sittard ontzettend goed”, is Aytekin duidelijk. “Als Azerion werden wij met een enorme warmte welkom geheten in het stadion, waardoor we ons meteen thuis voelden. We zijn voetballiefhebbers en zien tal van overeenkomsten tussen deze fantastische club en Azerion. Fortuna Sittard is – net als wij – één grote familie en met games in ons portfolio als Habbo Hotel en Hotel Hideaway weten we dat een sterke en hechte band met de community erg belangrijk en waardevol is. Het was derhalve logisch voor ons te investeren in deze mooie club.”

Meer dan alleen kapitaal

Azerion doet niet alleen een geldelijke investering in Fortuna Sittard. Het brengt ook een karrenvracht aan waardevolle expertise met zich mee. De succesvolle gaming- en advertentietechnologie- organisatie wil bij de Limburgse betaaldvoetbalorganisatie ook een gezonde en succesvolle groei bewerkstelligen op het gebied van organisatie, commercie en fanbase. Met als doel Fortuna Sittard te helpen een stabiele middenmoter in de Eredivisie te worden.

“Organisaties helpen met groeien zit in ons dna,” legt Azerion-mede-CEO Atilla Aytekin uit. “We hebben in het verleden in meer dan vijftig organisaties geïnvesteerd en zijn erin geslaagd ze stuk voor stuk te helpen met hun businessgroei. We zijn vastberaden dit ook te doen voor Fortuna Sittard. Bovendien weten we als geen ander hoe we digitaal de interactie met en tussen mensen kunnen bewerkstelligen. Hierin willen we Fortuna Sittard eveneens faciliteren. Ook willen we de hechte familieband tussen de fans en de club nog sterker maken door nieuwe vormen van exclusieve en entertainende content, games en interactieve communicatiemiddelen te introduceren bij de club." Ook Fortuna-voorzitter Isitan Gün ziet daar de voordelen van in: “In de voetbalwereld worden technologie en innovatieve en interactieve manieren van communicatie steeds belangrijker en daarom geloof ik dat deze samenwerking een goed voorbeeld is van hoe deze domeinen elkaar versterken.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Azerion

Azerion is een wereldwijd technologiebedrijf in de media- en entertainmentbranche, met hoofdkantoor in Amsterdam. Honderden miljoenen mensen spelen onze spellen en kijken onze video’s. Adverteerders bereiken met onze technologie enorme publieken en doelgroepen. Uitgevers draaien een topomzet met onze technologie en bereiken een kwaliteits publiek met onze content. Uniek is dat Azerion in al deze groepen werkt. We herkennen synergieën, vinden efficiëntieverbeteringen, en vlechten voor elk van onze gebruikers de beste strengen uit ons aanbod samen.

Azerion: content, bereik, omzet, engagement - een miljoen mogelijkheden.
Meer over Azerion

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.