DataRobot actief in AI-initiatief World Economic Forum

Voor rechtvaardigheid, verantwoording en transparantie van Artificial Intelligence

| DataRobot | 3 min | 17 mei 2021 15:12
Copyright: DataRobot
DataRobot, snelgroeiende leverancier van enterprise AI, heeft zich aangesloten bij een nieuw initiatief van het World Economic Forum: 'Shaping the Future of Technology Governance: Artificial Intelligence and Machine Learning'. Met dit initiatief wil het WEF de maatschappelijke impact van AI en machine learning vergroten, met waarborging van gelijkheid, privacy, transparantie, verantwoordingsplicht en sociale impact.

Het World Economic Forum brengt in dit initiatief experts samen uit de publieke en private sector om beleidskaders te ontwikkelen en te testen die de ontwikkelingen van AI en machine learning moeten versnellen en de risico's ervan moeten verkleinen. Zo houdt het initiatief zich bezig met projecten als kinderbescherming, een moderne AI-regulator en beleid rondom gezichtsherkenningstechnologie. Binnen het initiatief gaat DataRobot nauw samenwerken met onderzoekers, organisaties en andere belanghebbenden om nieuwe inzichten te creëren over hoe AI kan en moet worden gebruikt ter verbetering van de samenleving terwijl ethiek en rechtvaardigheid gewaarborgd blijven.

De samenwerking met het World Economic Forum borduurt voort op DataRobots jarenlange inspanningen op het gebied van vertrouwen, monitoring en ethiek. In 2019 vormde het een Trusted AI-team, dat wordt geleid door Ted Kwartler. Dit team richt zich op het bouwen en leveren van betrouwbare en ethische AI-systemen, en het begeleiden van klanten op dit gebied. Tot deze klanten behoren enkele van de grootste banken ter wereld, zorgverzekeraars en diverse organisaties binnen de overheid.

“Naarmate machine learning en AI zich blijven ontwikkelen en de acceptatie groeit, is samenwerking tussen organisaties essentieel om verantwoording, transparantie, privacy en onpartijdigheid te garanderen”, aldus Kay Firth-Butterfield, hoofd AI & Machine Learning en lid van het uitvoerend comité van het World Economic Forum. “Dit initiatief brengt experts samen die niet alleen op zoek zijn naar de positieve impact die AI op de samenleving in het algemeen kan hebben, maar die ook het vertrouwen in de organisaties en individuen die gebruikmaken van de technologie willen waarborgen.”

“We bevinden ons op een cruciaal technologisch moment in de geschiedenis om verandering te stimuleren en een meer rechtvaardige, AI-gedreven toekomst vorm te geven ten behoeve van iedereen. Als leider op het gebied van enterprise AI en machine learning is het onze verantwoordelijkheid om een ??actieve rol te spelen om ervoor te zorgen dat AI wordt gebruikt voor de verbetering van de samenleving”, zegt Ted Kwartler, VP Trusted AI bij DataRobot. “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met het World Economic Forum om de middelen te mobiliseren die nodig zijn om technologie duurzamer en inclusief te maken. We zien er naar uit onze inzichten met de branche te delen en samen te werken om een ??meer ethisch, transparant en rechtvaardig AI-ecosysteem te bouwen."

Meer informatie over de focus van DataRobot op ethische, betrouwbare en onbevooroordeelde AI en machine learning, via www.datarobot.com/platform/trusted-ai/.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DataRobot
DataRobot is een leider op het gebied van zakelijke AI en levert vertrouwde AI-technologie en ROI-ondersteuningsservices aan internationale ondernemingen en individuele gebruikers.
Meer over DataRobot
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.