G DATA CyberDefense ontvangt als eerste het ‘Cybersecurity Made in Europe keurmerk’ van de European Cyber Security Organisation (ECSO)

Het ECSO label garandeert dat een securitybedrijf voldoet aan de hoge Europese veiligheidsnormen en AVG wetgeving

| G DATA | 2 min | 17 mei 2021 15:14
Copyright: G DATA
G DATA CyberDefense, de innovatieve pionier op het gebied van IT-security, kondigt vandaag aan dat het als eerste een ‘Made In Europe keurmerk’ heeft verkregen van de European Cyber Security Organisation (ECSO).

Het ECSO label garandeert dat een securitybedrijf voldoet aan de hoge Europese veiligheidsnormen en AVG wetgeving. Om het keurmerk te krijgen moeten fabrikanten een ‘no backdoor verklaring’ afgeven en voldoen aan 12 eisen die zijn opgesteld door ENISA (Het Europees Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging). Bovendien moet het hoofdkantoor van het bedrijf in Europa gevestigd zijn en het merendeel van de werknemers in Europa werken.

G DATA CyberDefense heeft het keurmerk als eerste gekregen omdat het al jaren ruimschoots voldoet aan de gestelde eisen. Sinds 2011 garandeert het bedrijf er geen ‘achterdeurtjes’ (backdoors) worden opengezet voor veiligheidsdiensten. Daarnaast belooft G DATA dat het verzamelen van persoonlijke informatie en telemetriedata tot een minimum beperkt blijft. Bovendien wordt alle informatie in Europa opgeslagen en verwerkt. Dit is belangrijk voor organisaties die privacy en de AVG/GDPR serieus nemen.

“We zijn erg trots dat we het ‘Cybersecurity Made in Europe keurmerk’ als eerste hebben ontvangen. Als securitybedrijf hebben wij vertrouwen hoog in het vaandel staan en dankzij het ECSO keurmerk wordt dit alleen maar bevestigd,” aldus Eddy Willems, security evangelist bij G DATA CyberDefense. “Een solide cybersecurity is tegenwoordig noodzakelijk voor iedereen. Door deze behoeften groeit de markt als nooit tevoren, waardoor het niet altijd eenvoudig is om een betrouwbare oplossing te kiezen. Het keurmerk biedt organisaties extra zekerheid aangaande de kwaliteit van een dienst of product.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over G DATA
IT-beveiliging is in Duitsland uitgevonden: G DATA CyberDefense AG wordt gezien als de uitvinder van antivirus. Meer dan 30 jaar geleden ontwikkelde het bedrijf, dat in 1985 in Bochum werd opgericht, het eerste programma dat de strijd aanbond met computervirussen. Tegenwoordig is G DATA één van ’s werelds leidende leveranciers van IT-beveiligingsoplossingen. Het productportfolio bevat beveiligingsoplossingen voor consumenten, kleine zelfstandigen, het MKB en grote ondernemingen.
Meer over G DATA
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.