Coca-Cola HBC maakt real-time tracking van leveringen voor klanten mogelijk

Door samenwerking met Shippeo

| Shippeo | 3 min | 18 mei 2021 9:50
Copyright: Coca Cola
Shippeo, een van Europa's toonaangevende aanbieders van real-time transportation visibility oplossingen, is door Coca-Cola HBC, een van de grootste strategische bottelpartners van The Coca-Cola Company, geselecteerd voor real-time visibility van internationaal wegtransport.

Met een geografisch bereik van de Ierse westkust tot de Russische oostkust, en van de Baltische staten tot Nigeria, is Coca-Cola HBC een marktleider in Consumer Packaged Goods (CPG) en het meest duurzame drankenbedrijf ter wereld volgens de Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

Valentin Radu, Group Logistics Technology & Automation Manager van Coca-Cola HBC: "We vervoeren elk jaar meer dan 400.000 volle vrachten naar onze klanten. De schaal en complexiteit hiervan brengen een grote administratieve inspanning met zich mee om met vervoerders te coördineren. Het afhandelen van uitzonderingen is daarbij tijdrovend. Door Shippeo's real-time transport visibility oplossing te implementeren, willen we onze logistieke activiteiten stroomlijnen en tegelijkertijd de betrouwbaarheid van leveringen voor onze klanten verder verbeteren."

Met het real-time visibility platform van Shippeo kan Coca-Cola HBC zijn interne en externe logistieke efficiency verder verbeteren, dankzij een betere samenwerking met de vervoerders.

Radu: "Het platform van Shippeo maakt gebruik van machine learning om nauwkeurige ETA's en andere leveringsstatussen te berekenen. Deze worden automatisch en in real-time gecommuniceerd naar onze leveranciers en klanten. Zo hebben we maximale afstemming en verminderen we het aantal telefoontjes, e-mails en andere backoffice activiteiten. Onze administratieve teams kunnen zich daardoor beter concentreren op activiteiten met meer toegevoegde waarde en op het managen van uitzonderingen.”

De oplossing wordt ingezet om het serviceniveau te verbeteren en parallel de transportkosten te verlagen, dankzij kortere wachttijden en een verbeterde flexibiliteit en resource planning.

Antonio Ventriglia, Group Logistics Director van Coca-Cola HBC: “We wilden klantgerichter worden via supply chain visibility. Na een marktonderzoek, kwamen we tot de conclusie dat Shippeo goed zou passen. Het Shippeo platform biedt de flexibiliteit en de mogelijkheden om aan onze specifieke behoeften te voldoen. Een vlotte integratie met SAP en onze bestaande systemen was ook een belangrijke factor voor de uiteindelijke beslissing, aangezien we handmatige activiteiten willen beperken.”

Ventriglia vervolgt: “De eerste uitrol van het project is voltooid, met meer dan 60 vervoerders en aanverwante partners in Oostenrijk, Roemenië, Polen, Griekenland, Hongarije en Italië. De tracking rate heeft de geplande drempel bereikt en we maken al gebruik van data-analyse om het serviceniveau te verbeteren en de verhoogde productiviteit vast te leggen. De uitrol van het project naar Bulgarije, Tsjechië, Slowakije, Ierland, Noord-Ierland, Zwitserland en Oekraïne vindt dit jaar plaats. In 2022 zullen meer landen volgen."

Lucien Besse, COO van Shippeo, is verheugd om met Coca-Cola HBC samen te werken aan dit belangrijke project. "We zijn blij dat we Coca-Cola HBC mogen verwelkomen in de Shippeo klantgemeenschap en kijken ernaar uit om met hun getalenteerde teams samen te werken om de transportmogelijkheden in de toeleveringsketen naar een hoger niveau te tillen."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Shippeo
Shippeo, de marktleider in Supply Chain Visibility, helpt internationale bedrijven om real-time logistieke data in te zetten voor uitzonderlijke klantenservice en operational excellence. Het wereldwijde platform biedt verladers, vervoerders en eindklanten continue monitoring en maximale nauwkeurigheid van verwachte aankomsttijden voor elke levering, waardoor ze snel problemen kunnen identificeren en tijdig kunnen anticiperen. Shippeo werd opgericht in 2014 en volgt meer dan 5 miljoen ladingen per jaar voor toonaangevende klanten.
Meer over Shippeo
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.