Inscio maakt conditie gebouwen en infrastructuur realtime inzichtelijk met IoT-sensoren

Meetdata voorkomt lekkages en gevolgschades aan daken, gevels en funderingen

| Inscio | 2 min | 18 mei 2021 9:57
Afbeelding: Inscio Dashboard Daken | Copyright: Inscio
Inscio introduceert een cloudgebaseerde service voor data-acquisitie en -analyse van gebouw- en infrastructuurassets, met IoT-sensoren. Deze geven inzicht in de conditie, het gedrag en de levensduur van kostbare assets in de buitenruimte, zoals daken, gevels en civieltechnische kunstwerken. Voor beslissingen over onderhoud of renovaties op basis van actuele data, in plaats van aannames, modellen en kostbare periodieke inspecties.

Conditiemonitoring met ‘Data-as-a-Service’

Inscio levert op abonnementsbasis ‘Data-as-a-Service’ voor het remote monitoren van de conditie van vooral daken, gevels en funderingen. Meetwaarden als beweging, temperatuur, vochtigheid en isolatiewaarden worden gerelateerd aan de sensorlocaties gevisualiseerd in een overzichtelijk dashboard, online en in een app.

IoT-sensoren communiceren elk uur, of een ander interval, diverse meetwaarden via een LoRaWAN. Deze combinatie verbruikt weinig energie, waardoor de nieuwe oplossing jarenlang zonder onderhoud alle meetwaarden kan doorgeven, als alternatief voor dure inspecties op locatie. Eenvoudig en zonder investering vooraf te gebruiken op abonnementsbasis.

Slimme daken

De sensoren van Inscio worden onder andere toegepast voor het creëren van slimme daken. Door de trend dat daken steeds vaker worden gebruikt als verblijfsruimte (daktuinen) en voor het opvangen en afvoeren van hemelwater (retentiedaken), wordt de conditiemonitoring belangrijker. Inscio maakt van geïsoleerde platte daken zichzelf monitorende slimme assets.

Van Wylick isolerende daken in Heeswijk-Dinther gebruikt de innovatieve meetoplossing van Inscio in het Isomix-aanbod. Daarbij meten sensoren in de drie lagen van Isomix-daken of de temperatuur, het vochtgehalte en de geleiding binnen de gewenste gebruikswaarden blijven. Behalve lekkages en schades voorkomen helpen sensoren ook een oorzaak sneller te achterhalen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Inscio

Inscio is gebaseerd op de 25 jaar ervaring van Jeroen van de Laar met ICT in de bouw-, infra en vastgoedmarkt en zo’n 25 jaar ervaring van Ernest Knoors met data-acquisitie en -analyses binnen de Formule 1 wereld. Samen gaan zij de leefomgeving van mensen verbeteren met de missie om inzicht te verschaffen in de werking en het gedrag van materialen en constructies in de bouw-, infra- en vastgoedmarkt.
Meer over Inscio

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.