PLCDirect sluit overeenkomst met Nidec

| PLCDirect | 2 min | 23 januari 2020 10:25
Afbeelding: V.l.n.r.: Pieter van Woerden (PLCDirect Benelux), Chris Alsemgeest (PLCDirect Benelux), Tom Hajee (Nidec), Maarten Klaassen (PLCDirect Benelux) en Bastiaan Streefkerk (Nidec) | Copyright: PLCDirect
PLCDirect Benelux is een samenwerking aangegaan met Nidec, leverancier van frequentieregelaars, motoren, reductoren en generatoren. De specialist in automatiseringsoplossingen levert vanaf deze maand Nidec’s Commander C200-serie frequentieregelaars tot en met 30 kilowatt vermogen aan zijn klanten.

Een frequentieregelaar is een apparaat dat wordt gebruikt om het toerental van een elektromotor te regelen. Door hier gebruik van te maken, kunnen processen worden verbeterd en energieverbruik verminderd. De Commander Frequentieregelaars zijn eenvoudig te installeren en te bedienen. De frequentieregelaars van Nidec beschikken daarnaast over een ingebouwde Codesys PLC, waardoor er in veel gevallen geen externe besturing nodig is. Bovendien beschikken de regelaars over een ingebouwd EMC-filter en is de elektronica voorzien van een speciale coating die bescherming biedt tegen stof, vocht en trillingen. PLCDirect richt zich met deze frequentieregelaars op toepassingen in de tuin-, machine- en scheepsbouw.

“We waren op zoek naar een nieuwe serie frequentieregelaars omdat de bestaande serie aan het einde van de levensduur was. De producten van Nidec sluiten daarnaast heel goed aan op het complete portfolio dat wij onze klanten willen bieden”, zegt Maarten Klaassen, Commercieel Manager bij PLCDirect Benelux. “De frequentieregelaars van Nidec hebben daarnaast uitgebreide mogelijkheden en zijn zeer betrouwbaar.”

“Ik ben erg te spreken over deze samenwerking. Het zijn immers twee partijen die hard aan de weg timmeren om automatiseringsoplossingen zo efficiënt mogelijk te maken”, zegt Pieter van Woerden, Algemeen Directeur bij PLCDirect Benelux. “Bovendien sluit deze serie frequentieregelaars perfect aan bij wat klanten vragen. We zijn dan ook heel blij dat we deze producten vanaf nu kunnen leveren.”

Eigenschappen:
  • Ingebouwde EMC Filters;
  • Diverse Veldbus Optiemodules beschikbaar (CANopen, Ethernet, Profibus en RS485/Modbus);
  • Thermistoringang;
  • Ingebouwde PLC (CoDeSys);
  • SD-kaartoptie voor het opslaan en kopiëren van parameters en PLC-programma’s;
  • Standaard Vijf jaar fabrieksgarantie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over PLCDirect
PLCDirect Benelux levert systemen en componenten voor de industriële automatisering, zoals: PLC's, operator interfaces (HMI's), Scada-software, Industriele PC’s, sensoren en dergelijke. Sinds 1994 is PLCDirect Benelux BV actief op het gebied van de industriële automatisering, kenmerk is de directe benadering en snelle service. Daarnaast staat zowel de binnendienst als de buitendienst u met raad en daad terzijde bij het oplossen van uw automatiseringsvraagstukken.
Meer over PLCDirect
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.