Eurotransplant migreert naar toekomstbestendige infrastructuur met Telindus

Klaar voor de cloud en de dienstverlening verder verbeteren

| Telindus | 3 min | 18 mei 2021 10:57
Copyright: Eurotransplant
Eurotransplant stond voor de uitdaging in zeer korte tijd de IT-omgeving te migreren en toekomstbestendig te maken. Met behulp van Telindus, de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms, zijn datacenter, networking en security vernieuwd, waarmee de basis is gelegd voor een infrastructuur die klaar is voor de cloud en die Eurotransplant in staat stelt de dienstverlening verder te verbeteren.

Eurotransplant is verantwoordelijk voor de allocatie van donororganen voor een aantal Europese landen, waaronder Nederland. Zo faciliteerde het in Leiden gevestigde Eurotransplant in 2020 de transplantatie van 6.350 organen. Eurotransplant heeft een technologische infrastructuur ontwikkeld die dit 24/7 mogelijk maakt. Continuïteit en betrouwbaarheid hebben topprioriteit. Om de IT-omgeving klaar voor de toekomst te maken, heeft Eurotransplant een verhuizing aangegrepen om zowel datacenter, networking en security te vernieuwen. Telindus trad hierbij op als strategisch partner.

Omvangrijke migratie

Telindus voerde in de eerste plaats een assessment uit om vast te stellen in hoeverre Eurotransplant klaar was voor de cloud. Robert van Duyn, manager IT Infrastructuur bij Eurotransplant, is overtuigd van het feit dat de toekomst van IT in de cloud ligt en dus wilde hij er zeker van zijn dat daarvoor alle voorwaarden werden ingevuld. Van Duyn stippelde vervolgens een roadmap uit waarvan de belangrijkste stappen direct de eerste maanden gezet werden. “Daarbij kun je denken aan het betrekken van een extern datacenter, uiteraard redundant uitgevoerd, waar we verzekerd zijn van business continuïteit, disaster recovery en optimale fysieke toegangsbeveiliging. Vervolgens hebben we de verbindingen naar het datacenter opgewaardeerd met dark fiber, zodat we kunnen rekenen op hoge snelheden en lage latency. Deze verbindingen zijn voorzien van encryptie, om het kwaadwillenden zo moeilijk mogelijk te maken om onderweg data af te tappen. In het nieuwe pand zijn vervolgens ook alle netwerken aangelegd volgens de nieuwste standaarden. Ik ben er trots op dat we deze omvangrijke migratie zonder downtime in zo’n strak tijdsbestek hebben gerealiseerd met Telindus.”

Cloud ready

Eurotransplant beschikt nu over een infrastructuur die niet alleen cloud ready is, maar ook innovaties met technologieën als artificial intelligence en Internet of Things mogelijk maakt. Van Duyn: “Zo kunnen we bijvoorbeeld slimmer te werk gaan met alle data waar we over beschikken en kunnen we onze dienstverlening verder verbeteren. Datacenter, networking en security zijn nu zo georganiseerd dat we ook in de toekomst efficiënt, effectief en veilig kunnen werken.”

Bas ter Heurne, Directeur Go to Market bij Telindus: “Je ziet hoe belangrijk business continuïteit is voor een organisatie als Eurotransplant. Het is letterlijk van levensbelang. Het is te prijzen dat men ondanks het korte tijdsbestek heeft besloten een fysieke verhuizing aan te grijpen om de IT-infrastructuur in al zijn facetten te optimaliseren. Eurotransplant heeft daarmee één aanspreekpunt voor alle IT-infrastructuur gerelateerde vraagstukken. Telindus is erg trots dat we hierbij een waardevolle bijdrage hebben kunnen leveren en als strategisch partner hebben samengewerkt aan het toekomstbestendig maken van de organisatie.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Telindus

Telindus is de autonome specialist in slimme en veilige IT-platforms. Een platform dat de business versnelt, versterkt en laat groeien. Een veilige, innovatieve en betrouwbare motor die snel schakelt om te kunnen reageren op de continue druk vanuit de business en de markt. Telindus begrijpt de digitale transformatie en zet deze kennis om in platforms en services voor de meest uitdagende klanten. Platforms gebaseerd op gefundeerd advies en gebouwd en beheerd door gekwalificeerde experts. Telindus werkt al ruim 30 jaar met de beste leveranciers en nieuwste technieken en investeert continu in innovaties. Van on-premise oplossingen tot hybride cloud-omgevingen en IT as a Service, Telindus zorgt ervoor dat bedrijven excelleren en accelereren.
Meer over Telindus

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.