Drie stappen om jouw bedrijf succesvol te transformeren met machine learning

Leidinggevenden doen steeds meer een beroep op AI om zakelijke problemen op te lossen

| AWS | 3 min | 18 mei 2021 11:15
Copyright: Hitesh Choudhary op Unsplash
De adoptie van kunstmatige intelligentie (AI) is de afgelopen jaren toegenomen, en zelfs versneld met de unieke uitdagingen van 2020. Sterker nog, leidinggevenden doen steeds meer een beroep op AI om zakelijke problemen op te lossen. Klanten zoals Euler Hermes, Bundesliga en WebHelp, onder anderen, bewijzen dat AI-bedrijfsoplossingen van toonaangevende providers zoals Amazon Web Services (AWS) leidinggevenden belangrijke opties bieden om AI voor organisaties te laten werken.

Zo gebruikt WebHelp, een van Europa's leiders in klantrelaties, de cloud om de klantervaring te verrijken en op maat gemaakte oplossingen te ontwikkelen. Tijdens de pandemie zorgde het bedrijf voor continuïteit van zijn activiteiten zodat hun klanten een zo normaal mogelijke ervaring hadden.

“Om succesvol te zijn, moet je de juiste innovatie vinden, de beste partner kiezen en technologie effectief integreren in de grotere IT- en bedrijfsomgeving. Leidinggevenden die van plan zijn om in AI te investeren, moeten drie cruciale stappen overwegen om de belangrijkste obstakels voor het in de praktijk brengen van AI te overwinnen: training in AI, partnerschappen opbouwen en focussen op data governance ”, legt Constantin Gonzalez, Principal Solutions Architect bij AWS uit.

Training

Eén van de belangrijkste stappen is het opzetten van een educatief programma voor de hele organisatie om meer te leren over AI en ML. Het doel is om alle senior executives te laten deelnemen om adoptie te versterken, werknemers te helpen de belangrijkste concepten te begrijpen en de bedrijfsstrategie mogelijk te maken, en om hulpverleners buiten technologische disciplines aan te sturen. Met de training: Machine Learning Essentials for Business en Technical Decision Makers, kunnen medewerkers leren hoe ze machine learning (ML) en AI op hun bedrijf kunnen toepassen en zo nieuwe inzichten en waarde kunnen ontsluiten. Met deze gratis digitale trainingen, klassikale cursussen, video's en whitepapers kunnen bedrijven praktijkvoorbeelden en labs verkennen op basis van problemen die zijn opgelost met ML.

Partnerschap

Breng jouw organisatie op één lijn met een innovatieve oplossingsprovider die leiders kan helpen bij het stellen van prioriteiten voor de juiste oplossingen voor hun problemen. AWS geeft bedrijven bijvoorbeeld toegang tot een ruime keuze aan wat wij AWS Machine Learning Competency Partners noemen, die hun expertise hebben bewezen in het leveren van ML-oplossingen op de AWS Cloud. Deze partners bieden een scala aan diensten en technologieën om bedrijven te helpen intelligente oplossingen te creëren, van het mogelijk maken van data science-workflows tot het verbeteren van applicaties met machine-intelligentie. Het identificeren van bijvoorbeeld ten minste twee projecten tegen het einde van elk kwartaal en aan elk ervan duidelijke maatstaven voor bedrijfsresultaten en rendement op investering koppelen, zal een efficiënte manier zijn om AI-projecten op de lange termijn uit te voeren.

Data governance

Stel een duidelijke set richtlijnen op voor AI en oplossingen die je helpen vertrouwen op te bouwen bij jouw klanten en medewerkers moeten belangrijker zijn dan degenen die uitsluitend gericht zijn op technologische nauwkeurigheid. Ondersteun alle AI-projecten met een solide basis van databeheer. Dat beheer moet minder worden gezien als een proces dat innovatie verstikt en meer als een proces dat de prestaties, output en vooral het vertrouwen verbetert. Met de verandering en concurrentiedruk die eraan komt, zal het toepassen van deze stappen bedrijfsleiders helpen hun transformatiestrategieën en zakelijk succes met AI naar een hoger niveau te tillen in de komende cruciale jaren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over AWS
Amazon Web Services (AWS) levert een cloudplatform en biedt wereldwijd services vanuit haar datacenters van infrastructuurtechnologieën zoals computing, opslag en databases - tot opkomende technologieën, zoals machine learning en kunstmatige intelligentie, data-lakes en analyses, en Internet Of Things. Dit maakt het sneller, eenvoudiger en goedkoper om uw bestaande applicaties naar de cloud te verplaatsen en bijna alles te bouwen wat u zich kunt voorstellen.
Meer over AWS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.