Uruguayaanse overheid distribueert Covid-vaccins op de juiste temperatuur

Met op Mendix gebaseerde IoT-oplossing van AntTail

| Mendix | 3 min | 18 mei 2021 14:16
Gewaardeerd
Copyright: Mendix
  • Uruguayaanse overheid is gestart met vaccinatieprogramma voor Covid-19, waarbij gebruik maakt wordt van een oplossing voor data- en temperatuurregistratie, gebouwd op het low-code Mendix-platform
  • Het AntTail-platform stelt overheden in staat om alle kwetsbare vaccins met speciale opslagvereisten tenminste 48 uur op te slaan
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in low-code applicatieontwikkeling, kondigt vandaag aan dat AntTail, een technologiebedrijf gespecialiseerd in koelketenlogistiek voor medische goederen, een IoT-data-oplossing heeft ontwikkeld om het corona-vaccinatieprogramma in Uruguay te ondersteunen. De oplossing, gebouwd op het Mendix low-code platform, stelt de Uruguayaanse overheid in staat om de vaccinaties te verdelen en op te slaan volgens de specifieke eisen, waardoor artsen de bevolking snel kunnen vaccineren.

Samen met partner Va-Q-tec is het Nederlandse AntTail nu in staat om speciaal ontworpen koelboxen naar alle uithoeken van het Zuid-Amerikaanse land te verschepen. Deze boxen met temperatuurregeling - elk met meer dan duizend vaccins - kunnen worden gebruikt voor opslag, waardoor er geen speciaal ontworpen koelkasten nodig zijn. Op deze manier kan elke mogelijke locatie in het land, ook afgelegen gebieden, dienen als vaccinatielocatie.

De door Mendix gebouwde applicatie monitort de aangesloten sensoren om de exacte temperatuur in de doos te bewaken. Om niet te bederven, moeten vaccins de laatste 48 uur vóór vaccinatie bij vijf graden Celsius worden bewaard. Dankzij de applicatie hoeven eindgebruikers de verzegelde dozen nu niet meer te openen om de temperatuur te controleren, wat zorgt voor een consistente temperatuur van de vaccins.

Bluetooth sensoren om data te verzamelen en op te slaan

Het team van AntTail bouwde de IoT-applicatie met het Mendix low-code platform in slechts drie maanden tijd. Low-code is een visuele ontwikkelingsbenadering van applicatieontwikkeling waarmee developers met verschillende ervaringsniveaus applicaties voor web en mobiel kunnen maken, met behulp van drag-and-drop-componenten en modelgedreven logica via een grafische gebruikersinterface.

Via Bluetooth worden gegevens van 300 mobiele sensoren die aan de boxen zijn bevestigd, verzameld en opgeslagen in de beveiligde AntTail-cloud (AntCloud). De resultaten worden gedownload naar het op Mendix gebouwde geïntegreerde platform en zijn toegankelijk via de telefoon. Voor het uitlezen van de data koos het AntTail-team voor draadloze Bluetooth-sensoren (ANTlux genaamd) op de boxen, die de temperatuur van de vaccins meten. Iedere opening van een box wordt aan AntCloud gemeld, om zo te voorkomen dat de boxen tijdens transport worden geopend. De Mendix-app pusht de gegevens naar de backend-database, die op AWS draait. Vervolgens verschijnt de status op het mobiele apparaat waarmee de box is gescand.

Zero-waste channel

Mark Roemers, mede-oprichter en CEO van AntTail: “De app toont de geschiedenis van de box, met daarin de temperatuur van laden, transport tot opslag. Een audit wijst uit wie de box heeft gescand, zodat we zeker weten waar de box is geweest en wie deze heeft gebruikt. Zodra een box terugkeert, kunnen we de sensoren opnieuw gebruiken. Zo produceren we geen afval."

image

De toepassing in Uruguay bewijst dat een land in staat is om een groot deel van de bevolking in slechts een paar maanden tijd te vaccineren, wat een voorbeeld kan zijn voor landen die achterlopen met hun vaccinatie-uitrol. Roemers: "Het is fantastisch om te zien dat de nieuwste Mendix-software in alle uithoeken van de wereld werkt, zelfs in the middle of nowhere."

Nienke Faber, Customer Success Manager bij Mendix: “Mendix en AntTail zijn al enkele jaren partners. We zijn enorm trots dat de oplossing die ze hebben ontwikkeld nu ook het verschil maakt in de strijd tegen Covid-19. De applicatie maakt gegevens eenvoudig toegankelijk voor de overheid en de bevolking van Uruguay. Door gebruik te maken van het Mendix low-code platform heeft AntTail een innovatieve oplossing voor de Covid-19 pandemie ontworpen waar miljoenen mensen profijt van hebben."

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (1 rating).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Mendix
Mendix, onderdeel van Siemens en wereldleider in no-code/low-code applicatie-ontwikkeling, transformeert de manier waarop applicaties in digitale organisaties worden gebouwd. Met het Mendix-platform kunnen bedrijven met meer professionals applicaties ontwikkelen en daarmee de bottleneck van software-ontwikkeling wegnemen (Make with More), slimme apps bouwen met een rijke, slimme. contextuele en proactieve gebruikservaring (Make it Smart) en systemen moderniseren en meer applicaties bouwen die groei faciliteren (Make it Scale). Het Mendix-platform is gebouwd om intensieve samenwerking tussen IT en business teams mogelijk te maken en applicatie-ontwikkeling te versnellen waarbij tegelijkertijd de veiligheid, kwaliteit en governance wordt gegarandeerd. Kortom om organisaties te helpen de stap te maken naar de digitale toekomst.
Meer over Mendix
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.