SAS breidt ondersteuning cloudproviders uit naar AWS en Google Cloud

| SAS | 4 min | 18 mei 2021 17:44
Copyright: SAS
SAS breidt zijn cloud-native oplossingen uit voor Amazon Web Services (AWS) en Google Cloud, gevolgd door Red Hat OpenShift later dit jaar. Het is de volgende stap van SAS om geavanceerde analytics mogelijk te maken, daar waar klanten hun data opslaan. SAS Viya is al sinds november beschikbaar op het Microsoft Azure cloud platform. Dit is onderdeel van het strategisch partnership van SAS met Microsoft.

Analisten verwachten een aanzienlijke marktgroei voor de implementatie van big data- en analytics-software (BDA) in de public cloud. In het rapport Worldwide Big Data and Analytics Software Forecast 2020-2024 zegt IDC dat publieke cloudimplementaties in 2019 30,5% van de totale BDA-softwaremarkt vertegenwoordigden. Naar verwachting zullen deze groeien met een CAGR van 23,2% tot 2024, terwijl andere software-implementatiemethoden zoals on-premise afnemen. Deze trend is een indicatie dat organisaties die traag zijn met het invoeren van deze technologie het moeilijker krijgen dan early adopters.

"Onze klanten willen analytics in de cloud ", zegt Jay Upchurch, CIO van SAS. "We zijn trots op het baanbrekende werk dat we samen met Microsoft hebben verricht, maar we begrijpen natuurlijk dat klanten ook voorkeur kunnen hebben voor andere cloudproviders.. Daarom stellen we onze klanten in staat om SAS Analytics eenvoudig en betrouwbaar in hun cloud omgevingen te laten draaien en ondersteunen we hen om het maximum uit hun huidige cloud-investeringen te halen." Upchurch voegt eraan toe dat de SAS Cloud draait in Microsoft Azure en in Q1 2021 een groei van 34% kende ten opzichte van een jaar eerder.

Ritu Jyoti, Program Vice President, Worldwide AI and Automation Research Practice bij IDC, zegt: "Het is duidelijk dat SAS vastbesloten is om de keuze van klanten voor de cloud te ondersteunen. Met de uitbreiding naar Amazon Web Services en Google Cloud is SAS Viya voor nog meer gebruikers beschikbaar."

SAS' betrokkenheid bij klanten is ongeëvenaard

"Het afgelopen jaar konden met name bedrijven die de digitale transformatie al hebben omarmd zich makkelijk aanpassen aan de snel veranderende marktomstandigheden. En digitale transformatie vereist analytisch gestuurde beslissingen", zegt Bryan Harris, SAS Chief Technical Officer. "Door de uitbreiding van SAS Viya naar meer cloudproviders bieden we klanten de mogelijkheid om analytics overal in hun organisatie in te zetten."

“Een aantal Europese klanten nam deel aan ons testprogramma met SAS Viya in Microsoft Azure, de Google Cloud en op Amazon Web Services. Ze waren allemaal zeer lovend over de richting die SAS hiermee inslaat en zijn projecten gestart om hun huidige SAS-gebruikers naar de verschillende cloud-omgevingen te migreren” zegt Mathias Coopmans, EMEA Presales Manager Architecture & Cloud.

Klanten die met SAS Viya in de cloud werken zijn onder andere Axcess Financial, Banca Progetto, Center for Nonprofit Management, de COPD Foundation, Gavilon Group, Georgia-Pacific, Orlando Magic en de Universiteit van Texas .
  • Een klant die op zoek was naar meer flexibiliteit in de cloud, is grondstoffenbeheerbedrijf Gavilon Group. "Om onze stakeholders van dienst te kunnen zijn, moeten we grote hoeveelheden data en risicoberekeningen in real-time kunnen beheren en tegelijkertijd kunnen inspelen op nieuwe use cases", aldus Tony Vojslavek, Chief Risk Officer bij Gavilon Group. "We hebben al een lange samenwerking met SAS. Om ons voor te bereiden op de toekomst en onze werkdruk en operationele kosten te verminderen, zijn we gemigreerd naar de SAS Cloud in Azure. Het is een no-brainer voor Gavilon om de overstap te maken - we stappen voor support, server-upgrades en applicatiemonitoring over naar SAS, en kunnen zo profiteren van nieuwe functies en verbeteringen in SAS Viya." Vojslavek zal meer details van het verhaal van de Gavilon Group delen tijdens de SAS Global Forum sessie: Gavilon: Accelerating Agriculture Risk Management With Advanced Analytics in the SAS® Cloud.
  • De Orlando Magic van de NBA maakt de overstap van big data naar ‘big results’ met een cloudimplementatie van SAS Visual Data Mining en Machine Learning met behulp van SAS Viya in AWS. Het team beheert en analyseert 20 jaar aan data uit meer dan 18 bronnen over 100.000 spelers. David Bencs, Director of Basketball Analytics: "Met de in-memory verwerking van SAS Viya kunnen we de data efficiënter analyseren, en met machine learning kunnen we nog dieper inzicht krijgen in de data. Iets waarvoor we vroeger honderden uren aan wedstrijdfilms moesten bekijken, kunnen we nu met een eenvoudige query maken."

Over SAS Global Forum

De aankondiging van vandaag is in combinatie met SAS Global Forum 2021, 's werelds toonaangevende AI en analytics conferentie. Vanwege de aanhoudende pandemie is de conferentie ook dit jaar weer virtueel.

Over SAS Viya

SAS Viya is een AI, analytics en data management platform dat draait op een moderne, schaalbare architectuur. Het cloud-native platform maakt analytics voor iedereen – data scientists, business analisten, ontwikkelaars en executives – toegankelijk. SAS Viya combineert krachtige besluitvormingsprocessen met AI en geavanceerde analytics, zodat organisaties sneller, betere beslissingen kunnen nemen.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over SAS
SAS is een betrouwbare leverancier van analytische oplossingen voor organisaties die onmiddellijke waarde uit hun gegevens willen halen. Een uitgebreide reeks van analyseoplossingen en brede branchekennis zorgen ervoor dat onze klanten terugkomen en zich zelfverzekerd voelen. Met SAS® kunt u inzichten uit uw gegevens ontdekken en alles begrijpen. Bepaal wat werkt en los op wat niet werkt. Neem intelligentere beslissingen en stimuleer relevante verandering.
Meer over SAS
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.