Databricks en ThoughtSpot werken samen om de Modern Analytics Cloud voor het data lakehouse te leveren

Databricks-gebruikers kunnen dankzij ThoughtSpot search- en AI-gedreven analyses rechtstreeks op het Delta Lake-platform uitvoeren

| ThoughtSpot | 3 min | 19 mei 2021 9:49
Copyright: ThoughtSpot
ThoughtSpot, het bedrijf achter de Modern Analytics Cloud, gaat samenwerken met Databricks om met search en AI-gedreven analytics iedere medewerker te helpen data en de resultaten van AI en machine learning om te zetten naar acties. De samenwerking omvat de introductie van ThoughtSpot for Databricks, waarmee gezamenlijke klanten ThoughtSpot-zoekopdrachten rechtstreeks in het Delta Lake van Databricks kunnen uitvoeren, zonder dat het nodig is de data te verplaatsen.

Organisaties moeten bij iedere interactie gepersonaliseerde ervaringen bieden. Om dit mogelijk te maken, moeten machine learning, AI en data in handen gelegd worden van werknemers, klanten en partners. De statische dashboards die al tien jaar analytics definiëren, voorzien niet in de behoeften die de meeste niet-technische medewerkers op dit gebied hebben. Omdat het complex is om deze dashboards te bouwen en er een gebrek is aan interactiviteit moeten medewerkers voor iedere vervolgvraag terug naar dataprofessionals. Hierdoor kunnen bedrijven deze investeringen niet gebruiken om hun teams, klanten en partners te voorzien van bruikbare inzichten. Het is cruciaal dat zakelijke gebruikers direct met hun data kunnen communiceren zonder dagenlange technische training.

De samenwerking tussen Databricks en ThoughtSpot maakt dit mogelijk. Bedrijven kunnen de intuïtieve analytics-ervaring van ThoughtSpot aan gebruikers bieden, zodat ze direct bij hun data en modellen in Databricks kunnen. Verbinding maken met Databricks’ Delta Lake is slechts een kwestie van een paar klikken, waarna gebruikers kunnen beginnen met zoeken om hun eigen vragen te beantwoorden. Ze kunnen oneindig inzoomen om gedetailleerde inzichten te krijgen, met één klik AI-analyses toepassen om trends en afwijkingen in hun data te ontdekken, en search inzetten om AI- en ML-workflows te benutten. Deze inzichten kunnen worden gebruikt om terug te koppelen naar brontoepassingen om inzichten te operationaliseren en over te gaan tot acties, of om geheel nieuwe interactieve data-apps te bouwen bovenop Delta Lake.

Met ThoughtSpot en Databricks kunnen gebruikers krachtige inzichten uit hun Databricks SQL halen door een eenvoudige zoekopdracht, of AI gebruiken om automatisch inzichten te ontdekken zonder zelfs maar een vraag te stellen. Productexperts en ontwikkelaars kunnen data apps, producten en diensten bouwen met ThoughtSpot Everywhere en met Databricks SQL en Delta Lake krachtige data apps integreren. Inzichten en voorspellingen van machine learning workloads die zijn gebouwd in Databricks zijn toegankelijk door te zoeken in natuurlijke taal waarmee ze sneller dan ooit in productie worden gebracht bij zakelijke gebruikers.

"De voordelen van ThoughtSpot op het gebied van gebruiksgemak, flexibiliteit en detailniveau zijn de perfecte combinatie voor de schaal en intelligentie van Databricks", zegt Seann Gardiner, SVP Business Development bij ThoughtSpot. "Met deze samenwerking kunnen onze klanten de voordelen ervaren van ‘consumer-grade’ analytics op hun data lakehouse, waardoor de impact van hun investeringen in data, analytics en machine learning vergroot wordt voor het hele team."

"Bij Databricks willen we inzichten vanuit een open, schaalbaar lakehouse-platform beschikbaar maken voor iedere zakelijke gebruiker zodat zij op basis hiervan direct actie kunnen ondernemen”, zegt Pankaj Dugar, Vice President Product Partnerships bij Databricks. “Ons werk met ThoughtSpot biedt klanten een fundamenteel nieuwe manier om data te benutten in het Databricks Lakehouse, applicaties te bouwen en AI- en ML-modellen om te zetten in concrete bedrijfswaarde.”

image

image

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over ThoughtSpot
De meest innovatieve bedrijven ter wereld gebruiken ThoughtSpot om iedereen in hun organisatie, van manager tot medewerker, de mogelijkheid te bieden snel datagedreven inzichten te ontdekken. Met ThoughtSpot kunnen professionals een eenvoudige zoekopdracht intypen om direct miljarden rijen gegevens te analyseren. Daarnaast kunnen ze kunstmatige intelligentie inzetten om betrouwbare, relevante inzichten te krijgen die antwoord geven op duizenden vragen waar ze zelf niet aan hadden gedacht. ThoughtSpot is eenvoudig te gebruiken voor iedere business professional en krachtig genoeg om zelfs de grootste, meest complexe bedrijfsdata te verwerken zonder in te boeten op snelheid, security of beheer. Klanten gebruiken ThoughtSpot om hun besluitvormingscultuur te transformeren. Door inzichten onderdeel te maken van elk gesprek en elke beslissing, herdefinieert ThoughtSpot de rol van data bij het creëren van een meer op feiten gebaseerde wereld.
Meer over ThoughtSpot
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.