Google Cloud presenteert innovaties in Google Workspace tijdens I/O

Verder bouwen aan de toekomst van werken met smart canvas voor Google Workspace

| Google | 2 min | 19 mei 2021 9:55
Copyright: Google
Na meer dan een jaar van samenwerken op afstand vertonen veel mensen tekenen van digitale vermoeidheid. Daarom bouwt Google Cloud verder aan de toekomst van werken met smart canvas voor Google Workspace. Deze nieuwste toevoeging werd vandaag gepresenteerd tijdens I/O, de jaarlijkse conferentie van Google Cloud.

Samenwerking flexibeler en nuttiger maken

Het evoluerende, hybride werkmodel brengt nieuwe uitdagingen op het gebied van samenwerking met zich mee. Hoe blijven teams gefocust en verbonden terwijl ze samenwerken, ongeacht waar ze zich bevinden? Met smart canvas zijn samenwerkingen zichtbaarder dan ooit tevoren en wordt ieder project eenvoudig beheerd. Vermeldingen van collega’s of vergaderingen in bestanden zijn gestroomlijnd en direct toegankelijk.

Menselijke verbinding bevorderen

Met smart canvas en innovaties in Google Meet, wordt het daarnaast in het najaar mogelijk om rechtstreeks vanuit Documenten, Spreadsheets en Presentaties live gesprekken te voeren. Op die manier kunnen collega’s en deelnemers elkaar zien en horen terwijl ze samenwerken aan het online document. Zo zijn zij binnen de kortste keren verbonden en kunnen zij hun ideeën sneller omzetten tot werkelijkheid.

Slimmer én sneller aan de slag

Om nog slimmer te werken, worden de komende maanden extra functionaliteiten toegevoegd voor ondersteund schrijven in Documenten op internet. Dit omvat waarschuwingen over ongewenst taalgebruik, evenals andere stijlsuggesties die het bewerken versnellen en schrijven effectiever maken. Spreadsheets krijgt later ook formulesuggesties die het voor iedereen gemakkelijker maken om inzichten uit data te halen.

De nieuwe innovaties voor Google Workspace omvatten ook:
  • Interactieve bouwstenen voor Documenten, Spreadsheets en Presentaties zoals ‘slimme fiches’, sjablonen en checklists;
  • Het paginaloze formaat in Documenten waardoor het oppervlak zich moeiteloos aanpast aan ieder apparaat of scherm;
  • Tijdlijnweergave in Spreadsheets voor het eenvoudig beheren van projecten;
  • Een nieuw documentsjabloon om nog gemakkelijker te notuleren tijdens vergaderingen in Google Meet.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.