GO Sharing breidt uit naar Duitsland

Saarbrücken eerste Duitse stad waar de groene elektrische deelscooters rijden

| GO Sharing | 2 min | 19 mei 2021 10:07
Copyright: GO Sharing
GO Sharing gaat vandaag van start in Duitsland. Het bedrijf heeft de Saarbrückse deelscooterdienst TRIBe overgenomen en begint met 100 elektrische deelscooters in de Saarlandse hoofdstad, voordat het bedrijf uitbreidt naar andere Duitse steden.

Saarbrücken is de eerste in een reeks van Duitse steden waar GO Sharing zijn duurzame deeldienst gaat aanbieden. Vorige maand maakte het bedrijf bekend een investering van € 50 mln. te hebben ontvangen voor onder andere internationale opschaling. De Nederlandse scale-up in deelvervoer heeft de missie om wereldwijd een gedragsverandering in het vervoer te bewerkstelligen: van het bezitten van een voertuig, naar gebruiken wanneer je het nodig hebt. Duitsland is een belangrijke Europese schakel voor het bedrijf in zijn duurzame missie.

Groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen

De Nederlandse scale-up is eind 2019 opgericht en heeft inmiddels ruim 5.000 elektrische deelscooters rijden in meer dan 30 steden. Niet alleen in Nederland: in april startte GO Sharing zijn internationale uitbreiding met eerst Oostenrijk (Wenen) en later België (Antwerpen).

Raymon Pouwels, CEO van GO sharing: “Ons motto is ‘een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen’. Met GO Sharing willen we een gedragsverandering teweeg brengen: van ‘iedereen een eigen voertuig’, naar ‘gebruik wanneer je het nodig hebt’. We willen wereldwijd de reis van deur tot deur met duurzaam deelvervoer voorzien: binnen steden met elektrische deelscooters en e-bikes en tussen steden en regio’s met elektrische auto’s. We zijn trots om vandaag met onze elektrische deelscooters in Duitsland te mogen starten, een land waar wij veel potentie zien voor duurzaam deelvervoer.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over GO Sharing

GO Sharing is een Nederlandse scale-up in deelvervoer. Het bedrijf werd in 2019 opgericht door Raymon Pouwels (CEO), Doeke Boersma en Donny van den Oever (Strategisch Adviseurs) met het doel vervoer anders in te vullen. Om vervoer toegankelijk, duurzaam en minder straatbeeldbepalend te maken, moet het traditionele model van bezit worden omgezet in een duurzame deur-tot-deur deelvoorziening. Wereldwijd. GO Sharing is momenteel met deelscooters actief in Nederland en Oostenrijk (Wenen). De voertuigen zijn 100% elektrisch en worden geladen met duurzame stroom.
Meer over GO Sharing

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.