Cisco CEO tijdens RSA-conferentie: “Cyberscurity moet simpel, intelligent en overal zijn”

Aankondigingen vergroten de zichtbaarheid van Extended Detection and Response

| Cisco | 5 min | 19 mei 2021 13:04
Copyright: Cisco
 • Cisco onthult innovaties die de beveiliging van apparaten, netwerken, applicaties en data vereenvoudigen met verder uitgebreide Extended Detection & Response (XDR) mogelijkheden in het SecureX platform.
 • Cisco breidt zijn Secure Access Service Edge (SASE) uit met verbeterde beveiligingsdetectie in de cloud.
 • Cisco vereenvoudigd netwerkbeveiliging door het introduceren van automatische integratie tussen de firewall en applicaties, ongeacht waar deze applicaties zich in de cloud bevinden.
Cisco onthult tijdens de RSA-conferentie verschillende innovaties ter vereenvoudiging van end-to-end beveiliging voor gebruikers, apparaten, netwerken, applicaties en data. De aankondigingen vergroten de zichtbaarheid van Extended Detection and Response (XDR) in het netwerk, in endpoints en in de cloud. Nieuwe innovaties breiden ook Cisco’s visie op Secure Access Service Edge (SASE) uit, door onder andere de dreigingsdetectie in de cloud te verbeteren en netwerkbeveiliging te vereenvoudigen. Cisco blijft werken aan het simplificeren van de beveiliging, het netwerk en de IT-operaties van klanten, zodat organisaties op een veilige manier hun digitale transformatie door kunnen voeren.

Door de recente wereldwijde ontwikkelingen is hybride werken niet meer weg te denken. Gebruikers verwachten nu overal en op elk apparaat verbinding te kunnen maken, terwijl beveiligingsteams dezelfde complexe en tijdrovende oplossingen tot hun beschikking hebben. Het is daarom tijd om de beveiliging te evalueren.

“Online beveiliging moet de kern vormen van alles in deze nieuwe wereld. Wij geloven dat dit moet gebeuren vanuit een eenvoudige, veelomvattende platformaanpak, die gebaseerd is op intelligence,” aldus Cisco-voorzitter en CEO Chuck Robbins tijdens de RSA-conferentie. “Er zijn geen duidelijke perimeters meer om te verdedigen. We hebben inzicht nodig in alle endpoints, gebruikers en applicaties, en we hebben controlepunten nodig met wachtwoordloze authenticatie.”

Zichtbaarheid verbeteren en Extended Detection and Response (XDR) vereenvoudigen

Door de overgang naar het hybride werken worden gebruikers en applicaties meer dan ooit aan bedreigingen blootgesteld. Volgens de nieuwe Cisco Security Outcomes Study: Endpoint Edition worstelen organisaties met beveiliging en hebben in de afgelopen twee jaar meer dan 40 procent van de organisaties wereldwijd een groot beveiligingsincident gemeld. Als reactie hierop breidt Cisco zijn XDR-mogelijkheden uit door meerdere beveiligingscontrolepunten te integreren en analyses en automatisering toe te passen, waarmee detectietijd en respons worden verminderd.
 • Toonaangevend kwetsbaarheidsbeheer met Kenna Security: Met de overname van Kenna Security combineert Cisco bedreigings- en risico-gebaseerd beheer van kwetsbaarheden in het SecureX-platform. Dit helpt klanten kwetsbaarheden, snelheid en automatische besluitvorming te prioriteren en versnelt de reactietijd voor cybergereedheid.
 • Vereenvoudigde overgang van EDR naar XDR: SecureX helpt klanten met het vereenvoudigen van de overstap van Endpoint Detection and Response (EDR) naar XDR, door middel van vooraf gebouwde workflows, kant-en-klare integraties en nieuwe orkestratiemogelijkheden. Cisco Secure Client maakt ook een snellere XDR mogelijk en vermindert agent fatigue.
 • Uitgebreider onderzoek en snellere respons: De geavanceerde zoektechnologie van Cisco Secure Endpoint versterkt nu de XDR-waarde en biedt meer dan 200 out-of-the-box endpoint-query’s om snel antwoorden te krijgen ter ondersteuning van onderzoeken, bedreigingsopsporing en IT-Ops gebruiksscenario’s.

“Organisaties zijn steeds meer op zoek naar end-to-end beveiligingsarchitectuur om hybride werken te ondersteunen. Het is van cruciaal belang om de beveiliging, netwerk- en IT-activiteiten te vereenvoudigen met een platformbenadering terwijl klanten zich klaar maken voor de digitale transformatie,” aldus Gee Rittenhouse, SVP en General Manager, Cisco Secure. “Sinds de lancering vorig jaar gebruiken al meer dan 7000 klanten het SecureX-platform van Cisco.”

Een SASE-visie met verbeterde cloudbeveiliging waarmaken

De manier waarop werknemers tegenwoordig in een hybride omgeving werken vereist versterkte beschermde toegang tot het internet of cloud applicaties. De SASE-architectuur van Cisco integreert meerdere beveiligings- en netwerkfuncties in één veilig connectiviteitsaanbod. Dit vereenvoudigt de beveiliging aanzienlijk en vermindert de kosten, tijd en middelen die voorheen nodig waren voor implementatie, configuratie en integratie.
 • Snelle implementatie van cloudbeveiliging via SD-WAN: Nieuwe integratie tussen Cisco Umbrella en Cisco SD-WAN breidt de SD-WAN structuur met één klik uit naar de cloud. Het bevat ook intelligente path-selectie om klanten veilige toegang en meer gebruiksvriendelijkheid te bieden bij het verbinden met cloudapplicaties.
 • Inbraakpreventiesysteem (IPS) in een door de cloud geleverde firewall: De door de cloud geleverde firewall van Umbrella bevat nu ook een extra beschermingslaag met Snort 3 IPS, ondersteund door Cisco Talos.
 • Nieuwe pakketten voor de beste bescherming en waarde: Umbrella’s nieuwe Secure Internet Gateway (SIG) Advantage-pakket vermindert de complexiteit van het kopen en samenvoegen van aparte oplossingen door een complete set beveiligingsmogelijkheden in één pakket aan te beiden.

Netwerkbeveiliging herdefiniëren en vereenvoudigen

Voortdurend veranderende applicatieomgevingen maken netwerkbeveiliging complexer. Een nauwkeurige coördinatie tussen teams is vereist om ervoor te zorgen dat applicatieomgevingen en workloads veilig zijn. Kwetsbaarheden en verkeerde configuraties laten anders deuren open voor potentiële bedreigingsactoren. Cisco vereenvoudigt netwerkbeveiliging door middel van:
 • De eerste geïntegreerde netwerk- en workload-beveiliging: Cisco Secure Workload informeert Cisco Secure Firewall op een dynamische wijze over vereiste beleidswijzigingen en biedt uitgebreide zichtbaarheid en controle, ongeacht waar de applicaties zich bevinden.
 • Een upgrade in dreigingsverdediging: Secure Firewall Threat Defense 7.0 levert een betere efficiëntie met Snort 3 IPS, hét platform voor bescherming tegen bedreigingen zoals gedefinieerd door de volgende generatie inbraakpreventiesystemen (NGIPS). Snort wordt nu geïmplementeerd op meer dan 800.000 Cisco apparaten. De open-source Snort engine is meer dan 8 miljoen keer gedownload en heeft meer dan 750.000 actieve gebruikers. Het heeft de flexibiliteit om robuuste beleidsregels te creëren in dynamische omgevingen waar geen vaste IP-adressen bestaan en leidt tot 30 procent prestatieverbeteringen op de meeste apparaten. Snort 3 is nu ook toegevoegd aan Cisco SD-WAN, ondersteund door Meraki en Umbrella. De toevoeging van de SecureX-ribbon aan Secure Firewall Management Center draagt bij aan verdere vereenvoudiging van de detectie en respons.
Cisco Secure Firewall Cloud Native: Cisco Secure Firewall Cloud Native, speciaal ontwikkelt voor Kubernetes-omgevingen, is ontwikkelaarsvriendelijk en de meest elastische firewall die Cisco ooit heeft gebouwd.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Cisco

Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd leider in IT en helpt organisaties optimaal gebruik te maken van de kansen van morgen, door te laten zien wat er mogelijk is door zaken te verbinden die voorheen niet verbonden waren.
Cisco en het Cisco-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Cisco en/of zijn dochterondernemingen in de VS en andere landen. Een lijst met handelsmerken van Cisco is te vinden op www.cisco.com/go/trademarks. Genoemde handelsmerken van derden zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Het gebruik van het woord partner impliceert geen partnerschapsrelatie tussen Cisco en een ander bedrijf.
Meer over Cisco

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.