SEGA Europe speelt om te winnen met Lakehouse-platform van Databricks

Met Databricks Lakehouse-platform verbetert SEGA Europe de spelerservaring en beschikt het data science team over krachtige tools

| Databricks | 2 min | 19 mei 2021 13:52
Databricks kondigt vandaag aan dat SEGA® Europe, een wereldwijde leider in interactief entertainment, het Lakehouse-platform van Databricks gebruikt om de spelerservaring te personaliseren en zijn eigen machine learning-algoritme te bouwen waarmee het bedrijf videogames beter kan toesnijden op zijn ruim 30 miljoen klanten.

Tijdens de eerste lockdowns in 2020 werden een aantal SEGA Europe-titels, waaronder Football Manager™, ruim twee keer zoveel verkocht als het voorgaande jaar. Bovendien steeg in de loop van de coronapandemie het spelersaantal van verscheidene SEGA-titels met meer dan 50%. Dit leidde ertoe dat er veel meer geanonimiseerde data werd verzameld, waardoor het data science team speciale resources nodig had om dit enorme datavolume te verwerken, er zinvolle inzichten uit te halen en werkprocessen te optimaliseren.

Het Lakehouse-platform van Databricks heeft de spelerservaring voor klanten van SEGA Europe getransformeerd door:
  • Belangrijke statistieken te monitoren, waardoor SEGA Europe gebruikers kan segmenteren op verschillende speelstijlen, wat leidt tot meer gepersonaliseerde communicatie en interacties met spelers
  • Real-time data in te zetten voor community-activiteiten die de spelerservaring verbeteren en meer gepersonaliseerde interacties bieden
  • Het data team de tools te geven hun eigen machine learning-algoritme te bouwen om games beter toe te snijden op specifieke groepen spelers
“Het verbeteren van de spelerservaring staat centraal bij alles wat we doen. We zien Databricks als een belangrijke partner die ons helpt de volgende generatie van community gaming te ontwikkelen”, zegt Felix Baker, Data Services Manager, SEGA Europe.

Databricks is nu onderdeel van de kern van SEGA Europe's data-omgeving. Het Lakehouse-platform maakt het leven makkelijker van zowel de data science- als de studioteams eenvoudiger, omdat datasets beschikbaar zijn in één gecentraliseerde omgeving. Dankzij Delta Lake, een opslaglaag in een open format die de basis vormt van een schaalbaar lakehouse, kunnen de teams van SEGA Europe automatisch datataken inplannen en ervoor zorgen dat workflows efficiënt en gestroomlijnd verlopen - van ruwe data tot output.

Stanley Wang, Data Scientist bij SEGA Europe: “Dankzij Databricks zijn we in staat om data science volledig te transformeren tot een belangrijke pijler van de besluitvorming binnen de organisatie. De notebook-omgeving stimuleert samenwerking in sterke mate, niet alleen binnen ons eigen datateam, maar ook met de datateams van de studio's. Hierdoor kunnen we gemakkelijk ideeën en oplossingen bundelen. De krachtige machine learning-gerichte clusters zijn handig om snel omgevingen voor specifieke projecten op te zetten en te beheren.”

Het Lakehouse-platform van Databricks helpt organisaties innovatie te versnellen, door datateams bij elkaar te brengen binnen een open, schaalbaar platform dat al hun datagedreven use cases ondersteunt, van streaming analytics en AI tot business intelligence. Databricks biedt een moderne lakehouse-architectuur die data engineering, data science, machine learning en analytics verenigt binnen één enkel platform.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Databricks

De missie van Databricks is datateams te helpen de meest complexe problemen op te lossen. Als marktleider in Unified Data Analytics helpt Databricks organisaties hun data gebruiksklaar voor analytics te maken, bedrijfsbeslissingen op basis van data te maken, en machine learning te implementeren om de concurrentie voor te blijven. Databricks is opgericht door de initiatiefnemers van populaire open sourceprojecten, waaronder Apache Spark, Delta Lake en MLflow.
Meer over Databricks

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.