TomTom leidt de weg naar een elektrische toekomst met verbeterde EV-technologie

Nieuwe nauwkeurige voorspelling van EV-actieradius voor in-dash navigatie

| TomTom | 3 min | 19 mei 2021 14:42
Copyright: TomTom
  • TomTom onthult nieuwe nauwkeurige voorspelling van EV-actieradius voor in-dash navigatie
  • TomTom EV suite bevat nu uitgebreide functies voor EV-routing en bereikbaarheid, een toonaangevend aantal EV-oplaadpunten en ondersteuning voor accuconditionering voor optimaal opladen
  • De eerste EV's, uitgerust met de nieuwste technologie, zullen dit jaar wereldwijd de weg op gaan
TomTom, de specialist op het gebied van locatietechnologie, versterkt zijn inzet voor een schonere wereld door samen met partners en innovatieve technologie de EV-revolutie te stimuleren. TomTom onthult een reeks verbeteringen voor zijn suite voor elektrische voertuigen (EV), waaronder verbeterde functies voor bereik en routebepaling en uitgebreide data over oplaadpunten. Dit nieuws volgt op de vandaag aangekondigde samenwerking met Hubject en Eco-Movement. Beide partnerships verbeteren de rijervaring met EV's. De nieuwe TomTom Routing and Range komt later dit jaar beschikbaar via een over-the-air-update voor geselecteerde elektrische modellen van TomTom-klanten en zal verder verbeterd worden met de introductie van de cloud-native TomTom Navigation for Automotive.

Drempels verlagen

"Als we een toekomst met schonere lucht willen, dan moeten we de revolutie van elektrische voertuigen van het begin af aan stimuleren. Dat betekent dat de drempels voor mensen die voor een elektrische auto kiezen, moeten worden verlaagd en dat we een 360°-benadering moeten hebben die ons onderscheidt van de concurrentie", aldus Antoine Saucier, Managing Director, TomTom Automotive. "Het is geen verrassing dat onze uitgebreide suite van volledig geïntegreerde EV-locatie-gebaseerde technologieën nog steeds door grote autofabrikanten wordt geselecteerd om deze EV-revolutie te stimuleren."

Nauwkeurige voorspelling van EV-actieradius

TomTom's voorspelling van de actieradius van EV's houdt rekening met het huidige en maximale accuniveau, de rijsnelheid, het wegtype en de hellingsgraad, evenals met historische en real-time verkeersgegevens en live informatie over oplaadpunten. Terwijl de voorspelling van de actieradius van veel elektrische modellen sterk uiteenloopt, waarbij de actieradius soms wordt over- of onderschat met meer dan 30 procent, heeft TomTom met een OEM-partner aangetoond dat de actieradius bij een rit van 180 kilometer continu in de buurt van de 10 procent komt. Deze uiterst nauwkeurige voorspelling van de actieradius van EV's, gecombineerd met de dynamische bereikkaarten van TomTom, geeft automobilisten een nieuw soort zekerheid over hoe ver ze op pad kunnen gaan met hun auto.

Een volledig opgeladen accu is niet altijd genoeg voor een lange reis. Weten wanneer, waar en voor hoe lang je moet opladen kan erg complex zijn. TomTom's nieuwste lange-afstandsroutes voor EV's bieden automobilisten automatisch geoptimaliseerde routes op basis van de actieradius en het oplaadgedrag van het voertuig, de verkeerssituatie op de weg en real-time informatie over oplaadpunten uit TomTom's omvangrijke database met oplaadstations voor EV's. Opladen gebeurt meestal niet met dezelfde snelheid, waardoor meerdere kortere stops sneller kunnen zijn. TomTom's routing voor EV's biedt automobilisten een prettige ervaring, die in een oogwenk wordt berekend, zodat de automobilist het snelst op zijn bestemming is, of die nu binnen of buiten het bereik van een enkele lading ligt.

TomTom Navigation for Automotive

TomTom Navigation for Automotive is de nieuwste navigatie-oplossing van TomTom. Het is een hybride oplossing die een betere voertuigintegratie biedt dan ooit tevoren. Voor EV's biedt deze oplossing het voordeel van ondersteunende functies zoals accuvoorbereiding met informatie over toekomstig opladen. Hierdoor kan het voertuig de batterij voorbereiden op optimale en snelle laadprestaties, zodat gebruikers minder lang hoeven te wachten bij een snellader, de batterij langer meegaat en de totale kosten dalen.

Net als TomTom Navigation for Automotive is TomTom’s EV suite beschikbaar als gebruiksvriendelijke API's voor eenvoudige app- en webpagina-integratie, zodat OEM's consistente merkervaringen kunnen opbouwen.

Automobilisten kunnen beschikbare EV-oplaadpunten vinden op de TomTom GO Navigatie-app (te downloaden via Google Play, App Store en Huawei AppGallery), en op TomTom's nieuwste en krachtigste navigatiesysteem: de TomTom GO Discover.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over TomTom

TomTom is de toonaangevende onafhankelijke locatietechnologie specialist, die mobiliteit vormgeeft door middel van zeer nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time verkeersinformatie en diensten. Om onze visie van een veiligere wereld zonder files en emissies te realiseren, creëren we innovatieve technologieën die de wereld in beweging houden. Door onze jarenlange ervaring en het samenwerken met toonaangevende partners, maken we connected voertuigen, smart mobility en, uiteindelijk, autonoom rijden mogelijk.
Meer over TomTom

Disclaimer

Google Play is een trademark van Google LLC. App Store is een trademark van Apple Inc.

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.