Ironhack lanceert Cybersecurity Bootcamp in Amsterdam

Studenten worden in slechts 12 intensieve weken omgeschoold tot cybersecurity-professional

| Ironhack | 3 min | 19 mei 2021 14:51
Copyright: Ironhack
Ironhack, een opleider van IT-talent, heeft een cybersecurity training toegevoegd aan het aanbod van opleidingen op de Amsterdamse campus. Deze cybersecurity-opleiding is een van de eerste cybersecurity bootcamps in Nederland waarin studenten in slechts 12 intensieve weken worden omgeschoold tot cybersecurity-professional. De gepersonaliseerde methodologie is ook als een parttime studie te volgen, die 24 weken duurt. Ironhack biedt de cybersecurity-opleiding aan in samenwerking met Cybint, een internationale cybersecurity-opleider. De eerste fulltime bootcamp gaat 28 juni 2021 van start, de deeltijdvariant volgt op 6 september. Ook voor deze opleiding gelden Ironhacks uitgebreide financieringsmogelijkheden, waaronder share income agreement.

Cybersecurity-professional in drie modules

De Ironhack cybersecurity bootcamp bestaat uit drie modules, voorafgegaan door 20 uur aan online lesmateriaal die de student voorafgaand aan de studie moet afronden. Tijdens de eerste module komen de basisprincipes aan bod, zoals protocollen en architecturen, typen dreigingen en aanvallers, tactieken en beveiligingsprincipes. In de tweede module volgen o.a. het voorkomen, opsporen en aanpakken van de meest voorkomende dreigingen, digitale forensische onderzoeksmethoden, het uitvoeren van een vulnerability- en compliance scan, rapportage van incident response, monitoring en triage. In de laatste fase van de opleiding begint de student met het verdedigen tegen levensechte cyberaanvallen. Tegelijkertijd wordt de kennis uit eerdere modules vergroot en worden er stappen gezet op het gebied van analyseren, risk en security-management processen en advisering wat betreft disaster recovery en continuïteit. De opleiding wordt afgesloten met de gebruikelijke Ironhack ‘career week’, waarin afgestudeerden worden geholpen met het opbouwen van hun cv en in gesprek worden gebracht met potentiële werkgevers.

Cybint

De cybersecurity bootcamp werd ontwikkeld door de wereldwijde cyberopleider Cybint. Cybint, opgericht door oud-militair Roy Zur, werkt met een team van cybersecurity-specialisten, van o.a. militaire instellingen en onderwijsdeskundigen om het kennisniveau en tekort aan cybersecurity-professionals te bestrijden via innovatieve onderwijs- en trainingsoplossingen. Roy Zur verwerkte zijn 15 jaar aan ervaring in het geven van trainingen binnen een vermaarde militaire eenheid tot een methodologie waarmee studenten ook zonder voorkennis specialisten op het gebied van cybersecurity kunnen worden.

Vooralsnog volledig online

In 2021 zullen de opleidingen volledig online plaatsvinden. Voor volgend jaar is voorzien dat de voltijdopleiding weer deels (vier uur per dag, van maandag tot vrijdag) met de bootcampfacilitator op de Ironhack campus in Amsterdam kan plaatsvinden.

Manouk Meilof, Campus Lead van Ironhack Amsterdam: “De vraag naar cybersecurity-specialisten blijft hoog. Niet alleen is de druk op de IT-sector tijdens de pandemie toegenomen, ook hebben hackers het gemunt op de vele thuiswerkers en complexe systemen. In 2018 al werd het tekort aan cybersecurity-specialisten tegen 2022 geschat op 350.000 professionals in Europa. Ondanks toegenomen aandacht voor de tekorten studeren er nog steeds simpelweg te weinig cybersecurity-professionals af. Met de bootcamp van Cybint die we vanaf eind juni ook in Nederland kunnen aanbieden kunnen we hier hopelijk een steentje aan bijdragen.”

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Ironhack
Ironhack is een vooraanstaande aanbieder van IT-onderwijs die op wereldwijde schaal opereert. Het organiseert intensieve bootcamps en uitgebreide trainingen op het gebied van web development, UX/UI design, data analytics en cybersecurity. Via remote learning en campuslocaties wereldwijd heeft Ironhack al vele cursisten in staat gesteld om hun eigen loopbaan vorm te geven met behulp van technologie. Ironhack helpt bedrijven met het wereldwijd aantrekken, opleiden en behouden van technisch toptalent.
Meer over Ironhack
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.