TomTom en Eco-Movement leveren betere real-time EV-oplaadinformatie voor automobilisten

Automobilisten en EV-wagenparkbeheerders krijgen sneller dan ooit nauwkeurige EV point of interest (POI)-informatie

| TomTom | 2 min | 19 mei 2021 14:55
Copyright: TomTom
TomTom, de specialist op het gebied van locatietechnologie, werkt samen met Eco-Movement, een platform voor gegevens over oplaadpunten voor elektrische voertuigen (EV) in Europa. TomTom’s EV suite en TomTom's Maps API's zijn nu uitgebreid met Eco-Movement's hoogwaardige real-time oplaadinformatie, waardoor automobilisten en EV-wagenparkbeheerders sneller dan ooit nauwkeurige EV point of interest (POI)-informatie krijgen.

Bestuurders van voertuigen die zijn uitgerust met TomTom's service voor EV-oplaadpunten kunnen profiteren van veel voordelen, zoals gedetailleerde gebruiksvriendelijke adresgegevens, handige informatie over openingstijden en bereikbaarheid, oplaadsnelheid, geaccepteerde laadpassen en abonnementen, en real-time beschikbaarheid van oplaadpunten.

Verbeterde rijervaring

"Onze deal met Eco-Movement biedt bestuurders van elektrische voertuigen die worden aangedreven door TomTom’s EV suite, een prettige navigatie-ervaring. Van geoptimaliseerde routes tot het tonen van geschikte, beschikbare, werkende oplaadpunten die aansluiten op de behoeften van de automobilist, TomTom is altijd bezig de rijervaring te vereenvoudigen en te verbeteren", aldus Antoine Saucier, Managing Director, TomTom Automotive. "Met ons groeiende aantal gebruiksvriendelijke EV-navigatieoplossingen, onze wereldwijde dekking van oplaadpunten en onze ultrasnelle real-time beschikbaarheidsgegevens stimuleert TomTom e-mobiliteit op weg naar een emissievrije toekomst."

TomTom's EV POI's verbeteren de EV-rijervaring verder met behulp van TomTom's locatietechnologie. De nieuwste TomTom EV Routing en Range-technologie maakt gebruik van een breed scala aan factoren om de beste routes te plannen, de actieradius nauwkeurig te voorspellen en een betrouwbare geschatte aankomsttijd te berekenen. Deze factoren omvatten het huidige en maximale batterijniveau, de rijsnelheid, het wegtype en de hellingsgraad, evenals verkeersinformatie en informatie over oplaadpunten.

Uitgebreide EV point of interest-informatie

De verbeterde EV POI's zullen ook ten goede komen aan TomTom's Maps API-klanten met EV-wagenparken. De overeenkomst met Eco-Movement zal het aantal EV POI's waar gebruikers naar kunnen zoeken vergroten. TomTom's Extended Routing API, die ook Long Distance EV Routing omvat, houdt rekening met het verwachte verkeer en het type voertuig om in te schatten hoeveel energie nodig is om te reizen en geeft de snelste route, waarbij wordt aangegeven waar, wanneer en hoe je onderweg kan opladen.

"We zijn enthousiast om samen te werken met TomTom om zo nog meer automobilisten toegang te geven tot onze waardevolle informatie over laadstations", aldus Roderick van den Berg, CEO van Eco-Movement. "Bij Eco-Movement zien we een wereld voor ons waarin elektrische auto's de norm zijn en opladen soepel en efficiënt verloopt. Het is onze missie om de beste en meest relevante laadpuntinformatie te bieden voor EV-rijders en het EV-ecosysteem."

Automobilisten kunnen beschikbare EV-oplaadpunten ook vinden op de TomTom GO Navigatie-app (te downloaden via Google Play, App Store en Huawei AppGallery), en op TomTom's nieuwste en krachtigste navigatiesysteem: de TomTom GO Discover.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over TomTom

TomTom is de toonaangevende onafhankelijke locatietechnologie specialist, die mobiliteit vormgeeft door middel van zeer nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time verkeersinformatie en diensten. Om onze visie van een veiligere wereld zonder files en emissies te realiseren, creëren we innovatieve technologieën die de wereld in beweging houden. Door onze jarenlange ervaring en het samenwerken met toonaangevende partners, maken we connected voertuigen, smart mobility en, uiteindelijk, autonoom rijden mogelijk.
Meer over TomTom

Disclaimer

Google Play is een trademark van Google LLC. App Store is een trademark van Apple Inc.

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.