Neways en VDL beëindigen gesprekken

Gezamenlijk en unaniem geoordeeld dat het voorstel niet voldoende de waardecreatie van Neways reflecteert

| Neways | 2 min | 19 mei 2021 15:07
Copyright: Neways
Neways Electronics International N.V. maakt bekend dat gesprekken over een niet-bindend en voorwaardelijk indicatief voorstel van VDL Groep B.V. ("VDL") tot verwerving van alle uitstaande aandelen in het kapitaal van Neways zijn beëindigd, nadat de Raad van Bestuur en Raad van Commissarissen van Neways (de "Raden") gezamenlijk en unaniem hebben geoordeeld dat het voorstel niet voldoende de waardecreatie van Neways reflecteert.

Neways is met VDL in gesprek gegaan om haar voorstel beter te kunnen beoordelen. De Raden hebben, ondersteund door hun financiële en juridische adviseurs, zorgvuldig het voorliggende voorstel van VDL overwogen, waarbij de Raden zich rekenschap hebben gegeven van de belangen van alle stakeholders waaronder die van de andere aandeelhouders.

In lijn met hun verantwoordelijkheden hebben de Raden het voorstel van VDL beoordeeld onder meer ten opzichte van de bestaande standalone strategie voor het bevorderen van het bestendig succes van Neways en de langetermijnwaardecreatie. Na een zorgvuldige analyse zijn de Raden, ondersteund door hun financiële en juridische adviseurs, tot de conclusie gekomen dat het voorliggende voorstel, met in begrip van de niet-financiële convenanten, onvoldoende de belangen dient van Neways, haar onderneming en al haar stakeholders, waaronder de andere aandeelhouders, waardoor de Raden het voorstel niet kunnen ondersteunen. In het voorliggende voorstel wordt de waardeontwikkeling van Neways significant ondergewaardeerd.

Met de vorig jaar ingezette System Innovator strategie en het al lopende ONE Neways programma hebben de Raden alle vertrouwen in de langetermijn strategie.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Neways
Neways Electronics International N.V. (Neways) is een internationale onderneming actief op de EMS (Electronic Manufacturing Services)-markt. Neways biedt haar klanten maatwerkoplossingen voor de complete productlevenscyclus (van productontwikkeling tot after-sales service) van zowel elektronische componenten als complete (box-build) elektronische besturingssystemen. Neways opereert in een niche van de EMS-markt en richt zich daarbij met name op kleine tot middelgrote specialistische series waarbij kwaliteit, flexibiliteit en time-to-market een cruciale rol spelen. Producten van Neways worden onder meer toegepast in de sectoren semiconductor, medical, automotive, industrial en defence.
Meer over Neways
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.