Weg met range anxiety

TomTom en Hubject maken het eenvoudiger om beschikbare oplaadpunten te vinden

| TomTom | 3 min | 19 mei 2021 16:55
Copyright: TomTom
  • Met deze nieuwe overeenkomst beschikt TomTom over de meeste oplaadpunten van alle kaartenmakers, namelijk bijna 450.000.
  • Beschikbaarheidsinformatie van 175.000 oplaadpunten is zichtbaar via de kaarten van TomTom.
  • Uitgebreide informatie over EV-infrastructuur verbetert TomTom’s navigatie en routing voor EV-bestuurders en EV-wagenparkbeheerders.
  • Developers kunnen oplossingen ontwikkelen voor EV-wagenparken met deze EV POI's via TomTom's Maps API's
TomTom, de specialist op het gebied van locatietechnologie, breidt zijn samenwerking uit met Hubject, een digitale expert op het gebied van e-mobility. Hubject heeft 's werelds grootste cross-provider platform voor het opladen van elektrische voertuigen (EV) opgezet. TomTom’s EV suite en TomTom's Maps API's ontvangen nu meer informatie over de locaties van oplaadpunten, soorten aansluitingen en – heel belangrijk – de beschikbaarheid, waardoor automobilisten en beheerders van EV-wagenparken tijd kunnen besparen en hectiek kunnen vermijden.

Ruimer aantal oplaadpunten met TomTom-navigatie

"TomTom is voortdurend bezig met het verbeteren van zijn kaarten en EV suite en neemt barrières weg voor een wijdverspreide adoptie van elektrische voertuigen. Hiermee streven we onze visie van een schonere, emissievrije toekomst na", aldus Antoine Saucier, Managing Director bij TomTom Automotive. "Deze overeenkomst met Hubject betekent dat TomTom’s navigatie toegang biedt tot een nog ruimer aantal oplaadpunten. EV-automobilisten kunnen daardoor meer dan ooit gerust zijn over de actieradius en het vinden van de juiste plek om hun voertuig op te laden."

De samenwerking brengt het totale aantal wereldwijde oplaadpunten op de kaarten van TomTom op bijna 450.000. Meer dan 175.000 van deze oplaadpunten geven via de EV-services van TomTom informatie over de beschikbaarheid ervan aan automobilisten.

Actieradius voorspellen

TomTom's EV POI's verbeteren de EV-rijervaring met behulp van TomTom's locatietechnologie. De nieuwste TomTom EV Routing en Range-technologie maakt gebruik van een breed scala aan factoren om de beste routes te plannen, de actieradius nauwkeurig te voorspellen en een betrouwbare geschatte aankomsttijd te berekenen. Deze factoren omvatten het huidige en maximale batterijniveau, de rijsnelheid, het wegtype en de hellingsgraad, evenals verkeersinformatie en informatie over oplaadpunten.

EV POI's worden beschikbaar gesteld aan developers via TomTom's Maps API's. De overeenkomst met Hubject zorgt ervoor dat developers meer oplossingen kunnen voorstellen aan bedrijven met EV-wagenparken. Gebruikers kunnen alle EV POI's van TomTom vinden via de Search API. Terwijl TomTom's Extended Routing API, die voorziet in Long Distance EV Routing, rekening houdt met alle beschikbare oplaadmogelijkheden onderweg.

Uitdagingen overwinnen

"We zijn verheugd om samen te werken met TomTom om informatie over 's werelds grootste cross-provider EV roaming platformen naar nog meer EV-automobilisten te brengen", aldus Christian Hahn, CEO van Hubject. "We zijn enthousiast om onze krachten te bundelen met een gelijkgestemd bedrijf, gericht op het leveren van oplossingen om uitdagingen op het gebied van de adoptie van elektrische voertuigen te overwinnen."

Automobilisten kunnen beschikbare EV-oplaadpunten vinden op de TomTom GO Navigatie-app (te downloaden via Google Play, App Store en Huawei AppGallery), en op TomTom's nieuwste en krachtigste navigatiesysteem: de TomTom GO Discover.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over TomTom

TomTom is de toonaangevende onafhankelijke locatietechnologie specialist, die mobiliteit vormgeeft door middel van zeer nauwkeurige kaarten, navigatiesoftware, real-time verkeersinformatie en diensten. Om onze visie van een veiligere wereld zonder files en emissies te realiseren, creëren we innovatieve technologieën die de wereld in beweging houden. Door onze jarenlange ervaring en het samenwerken met toonaangevende partners, maken we connected voertuigen, smart mobility en, uiteindelijk, autonoom rijden mogelijk.
Meer over TomTom

Disclaimer

Google Play is een trademark van Google LLC. App Store is een trademark van Apple Inc.

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.