Ascender introduceert 'Jouw Virtuele Werkcoach'

Werkenden kunnen nu ook direct bij Ascender aan de bel trekken

| Ascender | 3 min | 19 mei 2021 17:00
Gewaardeerd
Copyright: Ascender
Psychologisch dienstverlener op het gebied van arbeid en gezondheid Ascender introduceert officieel ‘Jouw Virtuele Werkcoach' tijdens de Dutch Health Week. Naast dat Ascender organisaties ondersteunt medewerkers mentaal gezond te houden, kunnen werkenden nu ook direct bij Ascender aan de bel trekken. Het bedrijf uit Utrecht, gespecialiseerd in o.a. digitale zorg, wil werkenden direct laagdrempelige hulp bieden voor arbeidsgerelateerde vraagstukken. Door tijdig hulp te vragen aan een professional op het gebied van werkvitaliteit kan de weg richting GGZ of drukbezette bedrijfsartsen beperkt of voorkomen worden.

Ascender heeft als missie mensen te ondersteunen goed in, en aan, het werk te blijven. Dit gebeurt door interventies met gekwalificeerde psychologen. Op die momenten dat het nodig is, gedurende het hele werkende leven.

Moniek Vossenaar, directeur Ascender: "Je werk heeft invloed op hoe je je voelt en je kwaliteit van leven. Het is voor mensen belangrijk dat werk waarde toevoegt voor zowel henzelf als voor de organisatie. Met ‘Jouw Virtuele Werkcoach' geven wij direct aandacht aan problemen die spelen bij werkenden en helpen wij bij het zoeken naar oplossingen."

Zorg steeds digitaler

Mede door Corona heeft beeldschermzorg een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Zo zijn binnen de pilotperiode al circa 100 cliënten geholpen door Jouw Virtuele Werkcoach. Een consult verloopt via telefoon of beeldbellen, en cliënten kunnen direct terecht zonder wachttijden.

Vossenaar: "Wij merken een toename in vraag naar directe mentale hulp. Veel daarvan hoeft niet fysiek plaats te vinden, en hiervoor is een videoconsult of een telefoontje een goed en efficiënt alternatief. Dat maakt de gang naar deze vorm van hulpverlening laagdrempelig. Onze gekwalificeerde psychologen spreken elke dag met mensen met arbeidsgerelateerde problemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een issue met een collega, je niet op je plek voelen op het werk of moeite hebben met grenzen aangeven. Door dit soort zaken tijdig aan te kaarten, kan erger, bijvoorbeeld een burn-out, voorkomen worden."

Preventieve bescherming tegen uitval

In 2019 zijn maar liefst 2.222 psychische beroepsziekten gemeld. Driekwart hiervan betreft overspanning en burn-out. Dit is dan ook de meest gemelde beroepsziekte. Voor 2020 zijn de cijfers nog niet bekend, maar aannemelijk is dat dit percentage alleen maar hoger geworden is. Een zieke werknemer kost bedrijven circa 250 tot 300 euro per dag. De kosten zijn al snel 2,5 keer hoger dan normaal door o.a. de doorbetaling van het loon, kosten van arbodienst en vervangend personeel.

Vossenaar: "Deze methodiek werkt de-medicaliserend en oplossingsgericht en daardoor kunnen de interventies kort zijn. Door directe mentale ondersteuning te bieden willen wij o.a. voorkomen dat een werkende de gezondheidszorg en ziektewet in gaat door uitval. Puur als preventiemiddel. Vaak lijken onderwerpen die spelen groter dan ze zijn. Onder begeleiding van een deskundige werkcoach, is dat vaak te nuanceren en blijkt dat er bijna altijd wel een oplossing voor handen is. Bovenal willen wij werkenden ondersteunen goed aan het werk blijven. Jouw Virtuele Werkcoach helpt mensen plezier in hun werk terug te vinden en weer te laten ontdekken dat werk ook energie kan geven."

Hoe vind je dit artikel?


Waardering: Uitstekend (4 ratings).

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Ascender

Ascender is al 25 jaar dé psychologische dienstverlener op het gebied van Arbeid & Gezondheid (A&G). We noemen gezond aan het werk zijn ook wel ‘werkvitaliteit’. Met veel passie en deskundigheid versterken wij de kracht van werkende mensen. Ook als werken even niet lukt. Onze ervaren (A&G) psychologen en trainers zijn gespecialiseerd in werkvitaliteit en maken gebruik van de nieuwste inzichten en methodes, altijd met een oplossingsgerichte aanpak. Elk traject en training met oog voor de persoon in de werkcontext en zorgvuldig afgestemd op het team of het individu. Glashelder, met de focus op optimaal functioneren op de lange termijn.
Meer over Ascender

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.