Pensioenbelegger MN migreert informatieplatform naar Doculayer.ai-cloud

Minder tijd besteden aan het onderhouden van IT-infrastructuur

| Doculayer | 2 min | 20 mei 2021 15:44
MN Vermogensbeheer, een grote belegger voor diverse grote Nederlandse pensioenfondsen en AI-platform Doculayer.ai breiden hun samenwerking verder uit. Het door Doclayer.ai ontwikkelde platform voor informatie-uitwisseling van MN, is gemigreerd naar de cloud-omgeving van Doculayer.ai. De vermogensbeheerder hoeft hierdoor minder tijd te besteden aan het onderhouden van zijn IT-infrastructuur.

Het MN Fondsplatform bevat een centraal digitaal archief voor beleidsdocumenten en rapportages en een digitaal contractarchief. MN en de pensioenfondsen werken daardoor altijd met dezelfde versies van documenten en kunnen deze gemakkelijk op elk moment inzien. Het platform draaide lokaal en is nu in lijn met de nieuwe cloud-strategie van MN, verplaatst naar de cloud-omgeving van Doculayer.ai.

Tijd besparen op onderhoud

MN koos voor de verplaatsing naar de cloud omdat het tijd wilde besparen op het onderhoud van de IT-infrastructuur. Door het beheer van het platform uit te besteden aan Doculayer.ai profiteert MN van snellere dienstverlening en een 24/7 stabiel informatieplatform dat ze zelf niet operationeel hoeven te houden. Daarnaast zijn nieuwe features van het platform van nu af aan altijd direct beschikbaar.

De cloud-migratie zorgt er bovendien voor dat MN volledig ontzorgd wordt. In het verleden waren er bij een upgrade van het platform vaak verschillende medewerkers met diverse expertise-gebieden uit de organisatie nodig om een update succesvol te laten verlopen. Daardoor kostten updates soms veel tijd. Omdat MN het platform nu als een dienst gebruikt, kunnen de IT-afdelingen van MN nog efficiënter werken.

MN is erg tevreden over de migratie naar de Doculayer.ai cloud. De overgang verliep soepel en de pensioenbelegger is nu veel minder tijd kwijt aan het lokaal onderhouden van het platform. Daarnaast was het voor MN essentieel dat de veiligheid van data goed kon worden gewaarborgd. Doculayer.ai is echter ISO 27001 gecertificeerd waardoor MN zeker is dat gevoelige klantgegevens veilig zijn in de Doculayer.ai cloud. De pensioenbelegger heeft dan ook het volste vertrouwen in een succesvolle voortzetting van het partnership.

Richard Smit, CTO en mede-oprichter van Doculayer.ai: “We zijn vijf jaar geleden gestart voor MN met de ontwikkeling van dit platform voor informatie-uitwisseling. We zijn trots op het vertrouwen dat MN ons nu gegeven heeft met deze succesvolle cloud-migratie en we hopen hiermee actief te kunnen bijdragen aan verbeterde efficiëntie en volledig ontzorging van MN.”

Intelligentie toevoegen met ML en AI

In de toekomst wordt de functionaliteit van het huidige platform mogelijk uitgebreid met intelligente technologie van Doculayer.ai op basis van ML en AI voor het doorzoeken, analyseren en verrijken van documentstromen. Hierdoor kunnen documenten op het platform nog beter gevonden en geanalyseerd worden.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Doculayer
Doculayer is leverancier van een intelligent contentplatform dat ongestructureerde informatie verwerkt en beheert met artificial intelligence en machine learning.
Meer over Doculayer
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.