Snap Inc. kondigt nieuwe features aan tijdens de Snap Partner Summit

Nieuwe Augmented Reality-tools en Camera- experiences voor gebruikers, creators, ontwikkelaars en bedrijven

| Snap Inc. | 6 min | 20 mei 2021 19:45
Copyright: Snap Inc.
Snap Inc. heeft vandaag 16 nieuwe augmented reality-tools en camera experiences aangekondigd voor Snapchatters, content creators, ontwikkelaars en bedrijven waaronder: Story Studio, Spotlight, Map Layers, Lens Studio, en de Snap Camera Kit. Per dag worden er gemiddeld vijf miljard Snaps gemaakt, wat de Snapchat Camera een van de meest gebruikte camera’s ter wereld maakt.

Augmented Reality voor bedrijven & partners

Snap werkt hard aan het verbeteren van zijn Lenses zodat deze nieuwe en verbeterde mogelijkheden biedt voor digitaal winkelen en toffe nieuwe ervaringen voor Snapchatters. Vandaag zijn dan ook de volgende aankondigingen gedaan:
 • Scan de outfit van een vriend en krijg direct vergelijkbare kleding aanbevolen: Meer dan 170 miljoen Snapchatters gebruiken iedere maand Scan, een Snapchatfunctie die automatisch objecten, situaties en andere visuele elementen herkent. Scan krijgt vanaf vandaag een prominentere plaats op de camera homescreen en een nieuwe functie, Screenshop, waarbij Snapchatters via de camera de outfit van een vriend kunnen scannen en direct vergelijkbare kleding kunnen kopen met aanbevelingen van honderden merken. Daarnaast zal Allrecipes binnenkort recepten aanbevelen op basis van ingrediënten die je met de Snapchat-camera scant.
 • Grote update voor AR try-on technologie: De Snapchat Camera biedt merken en bedrijven de mogelijkheid om gebruikers producten te laten passen in Augmented Reality voordat zij deze aanschaffen. Vandaag kondigen wij een aantal verbeteringen voor AR try-on wat merken nieuwe mogelijkheden geeft:
  • Met de nieuwe 'wrist-tracking-technologie' kun je in AR horloges en sieraden passen.
  • Met nieuwe 'spraakgestuurde opdrachten' is het nu mogelijk de Snapchat Lenses met je stem te bedienen, en met meer dan 40 opdrachten zoals 'volgende' of 'neem een ??foto' kun je dit compleet handsfree doen.
  • Lenses kun je nu ook met handgebaren opdrachten geven, bijvoorbeeld om een ander item te zien.
  • Dankzij 'True Size'-technologie is het mogelijk om brillen en zonnebrillen goed te kunnen passen.
  • Fashion brands kunnen dankzij de nieuwe 3D Body Mesh en Cloth Simulation experimenteren met volledige outfits, die levensecht worden weergegeven in AR.
 • Communiceer in real-time met vrienden van over de hele wereld met Connected lenses: De gratis desktoptoepassing waarmee iedere creator, ontwikkelaar of bedrijf Lenses kan creëren, publiceren en promoten heeft een nieuwe optie genaamd Connected Lenses. Met Connected Lenses kunnen vrienden in realtime met elkaar communiceren, of ze nu in dezelfde ruimte aanwezig zijn of verspreid over de hele wereld. Snap en LEGO Group hebben de eerste Connected Lens ontwikkeld, waarmee vrienden vanaf vandaag samen LEGO kunnen bouwen op Snapchat. Daarnaast geeft Lens Studio nu toegang tot 3D Body Mesh, Cloth Simulation en een Visual Effects Editor, die ervoor zorgen dat creators AR er nog realistischer uit kunnen laten zien. Ga naar lensstudio.snapchat.com om Lens Studio te downloaden en begin creëren.
 • Koop je favoriete merken rechtstreeks op Snapchat: Bedrijven zijn nu nog makkelijker vindbaar op Snapchat dankzij publieke profielen, waar niet alleen Verhalen of AR-Lensen worden gedeeld, maar nu ook een winkelpagina kan worden gestart waar Snapchatters producten kunnen kopen waardoor Snapchat een nieuwe verkooppunt wordt. Uiteindelijk zullen bedrijven met publieke profielen ook in staat zijn aanwezig te zijn op de Snap Map, wat nog meer bereik op zal leveren
 • Live informatie in Lensens dankzij API-powered Lenses: Brands kunnen in Business Manager binnenkort hun productcatalogi en 3D-productbeelden uploaden via Snap’s API. Wanneer Snapchatters deze lenzen gebruiken, krijgen zij in realtime product- en prijs updates. Naast winkelen, zullen partners zoals Major League Baseball en Strava in real-time scores en statistieken door middel van Snap’s API rechtstreeks in Lenses kunnen afbeelden.

Nieuwe mogelijkheden voor ontwikkelaars

Snapchat wordt een steeds belangrijker platform voor ontwikkelaars - er zijn nu meer dan 250.000 ontwikkelaars die werken via Snap Kit, bijna 30 miljoen mensen die iedere maand Snap Games spelen en daar voegt Snap vandaag Map Layers aan toe.
 • Ontdek direct op je Snap Map wat er in de buurt speelt: Snap Map Layers is een nieuwe functie die door geselecteerde partners en Snap gebruikt kan worden. De Ticketmaster layer laat bijvoorbeeld zien welke concerten er aan komen en wie er op locaties in de buurt optreedt. Vanuit Snap Maps worden Snapchatters dan rechtstreeks naar de nieuwe Ticketmaster Mini geleid waar zij kaartjes voor de show aan kunnen schaffen. Snap’s eigen interactieve mogelijkheid Memories toont Snapchatters herinneringen op de locatie waar ze plaatsvonden, zo kan iedereen zijn favoriete momenten opnieuw beleven en delen met vrienden. Al deze nieuwe map opties zullen de komende maanden op Snapchat worden uitgerold.
 • Snap’s nieuwe Camera Kit werkt samen met dating app Bumble: Snap Kit’s Camera Kit maakt het mogelijk om de slimme en krachtige Snapchat camera nu ook te gebruiken voor externe apps van partners. Vanaf vandaag kunnen gebruikers van Bumble bijvoorbeeld videoberichten versturen en Snapchat-Lenses gebruiken om hun online dating ervaring persoonlijker te maken. Later dit jaar zal het voor Bumble gebruikers ook mogelijk zijn om Bitmoji, Stickers en GIFs in de app te gebruiken.
 • Bitmoji samenwerking met Unity: Vorig jaar lanceerde Snap Bitmoji for Games om het voor ontwikkelaars makkelijker te maken om de engagement en de customization voor hun spelers op verschillende platforms te verdiepen. Vanaf vandaag kunnen gameontwikkelaars Bitmoji rechtstreeks via het Unity platform integreren in hun mobile, pc en console games.
 • Introducing Sticker Kit: De nieuwe kit voor app ontwikkelaars biedt toegang tot 34+ miljoen Bitmoij, stickers en GIFs van Snapchat die men kan gebruiken voor apps.

Nieuwe mogelijkheden voor Creators met Story Studio

Snapchat is een plek waar de creators hun publiek kunnen vergroten en de Snap community kunnen vermaken.
 • Nieuwe Story Studio app biedt professionele tools om mobile content te maken: De nieuwe app van Snap biedt krachtige bewerkingssoftware waarmee gebruikers op hun smartphone professionele content kunnen maken. Het is een snelle en leuke manier om boeiende verticale video's te maken die je rechtstreeks op Snapchat of een andere locatie kunt delen. Story Studio wordt later dit jaar gelanceerd op iOS en zal gratis beschikbaar zijn.
 • Spotlight content is nu ook via het internet te bekijken en up te loaden: Spotlight, de gemakkelijkste manier om de meest vermakelijke content op Snapchat te ontdekken, wordt wereldwijd uitgerold en bereikt nu al 125 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. Het aantal kijkers dat minstens 10 minuten per dag naar Spotlight keek groeide van januari tot maart met meer dan 70%. Daarnaast geeft Snap nu ook de mogelijkheid om de Spotlight-content zonder Snapchat-account via internet te bekijken. Dit biedt Creators en merken die gebruik maken van programma’s zoals Final Cut Pro de mogelijkheid om content, zelfs in high-definition 4k-resolutie, via Snapchat.com/spotlight gemakkelijk te uploaden.
 • Vind de beste AR-makers en content creators op Creator Marketplace: Brands kunnen een nieuw portaal in Snap’s Business Manager gebruiken om geverifieerde videomakers te vinden en daar contact mee op te nemen. Te beginnen met de beste AR Lens ontwikkelaars en, in de toekomst, Snap Stars en Creators in Spotlight. Creator Marketplace is vandaag gelanceerd.

Een inclusieve camera

Onze camera is een van de meest gebruikte camera's ter wereld en we hebben onlangs plannen aangekondigd om deze inclusiever te maken. We werken samen met verschillende bekende regisseurs om technieken te leren die zij gebruiken om acteurs met een donkere huidskleur zo goed mogelijk vast te leggen. Vandaag kondigen we aan dat deze functies beschikbaar worden gemaakt in Camera Kit, zodat ontwikkelaars over de hele wereld hun camera's eenvoudig inclusiever kunnen maken.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Snap Inc.
Snap Inc. (SNAP: NYSE) is een camerabedrijf. Wij geloven dat het opnieuw uitvinden van de camera onze beste mogelijkheid is om de manier waarop mensen leven en communiceren, te verbeteren. Wij dragen bij aan de menselijke vooruitgang door mensen de gelegenheid te bieden om zichzelf uit te drukken, in het moment te leven en samen plezier te hebben.
Meer over Snap Inc.
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.