Inloggen in de zorg verandert

Steeds vaker DigiD app met ID-check vereist

| Logius | 2 min | 21 mei 2021 9:35
Copyright: Logius

Bij steeds meer zorgaanbieders kan op termijn alleen nog worden ingelogd met de DigiD app waaraan een eenmalige controle van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs is toegevoegd (ID-check). Dit betekent dat iemand voortaan altijd zijn (mobiele) telefoon of tablet nodig heeft bij het inloggen. Zo zijn persoonlijke gegevens beter beschermd. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) is in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en Logius een campagne namens de Rijksoverheid gestart waarmee dit onder de aandacht wordt gebracht.

Veilig bij mijn zorggegevens, een fijn Idee!

Ruim 4,5 miljoen Nederlanders hebben de eenmalige ID-check al aan hun DigiD app toegevoegd. Zij zijn klaar om ook in de toekomst op een veilige manier in te inloggen bij de zorg. Het doel van de campagne is om nog meer mensen erop te attenderen dat de DigiD app met ID-check straks vereist wordt door hun zorgaanbieder tijdens het inloggen. De boodschap ‘Veilig bij mijn zorggegevens, een fijn IDee!’ wordt de komende drie maanden getoond op meer dan 3.000 digitale schermen in wachtruimten van onder andere huisartspraktijken. Ook wordt de boodschap getoond op overheidswebsites die gaan over volksgezondheid, welzijn en sport.

Waarom ID-check?

Voor de zorgsector is het van groot belang om op een veilige manier inzage te geven in bijvoorbeeld onderzoeksuitslagen of een overzicht van medicijngebruik. Als het om zeer gevoelige en persoonlijke gegevens gaat, dan wil een zorgpartij meer zekerheid of de juiste persoon toegang krijgt tot die gegevens. Die zekerheid biedt inloggen met de DigiD app waaraan een eenmalige controle van een identiteitsbewijs is toegevoegd. Daarom wordt dat de standaard voor de zorgsector.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Logius

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zorgen voor producten en diensten voor de digitale overheid. Logius biedt voorzieningen en standaarden die alle overheidsorganisaties gebruiken in hun digitale dienstverlening. Mensen kennen ons van bijvoorbeeld DigiD, MijnOverheid en Digipoort.

Dankzij deze diensten van Logius kunnen mensen hun belastingaangifte doen, kan een overheidsorganisatie digitaal post sturen en kan de Douane miljoenen berichten over inkomende en uitgaande goederen verwerken. We werken in het hart van de digitale overheid. En daar zijn we trots op.

Meer over Logius
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.