Atos identificeert vier mogelijkheden voor organisaties om sterker uit coronacrisis te komen

Lessen die uit de pandemie kunnen worden getrokken en zich richten op oplossingen voor verschillende vraagstukken en thema’s

| Atos | 3 min | 21 mei 2021 12:10
Copyright: Atos
In haar rapport met de titel ‘Preparing for the rebound after the COVID-19 crisis – Moving toward an era of data equity,’ doet Atos vier aanbevelingen voor een succesvolle doorstart van bedrijven en organisaties na de coronacrisis. Deze zijn gebaseerd op lessen die uit de pandemie kunnen worden getrokken en richten zich op oplossingen voor verschillende vraagstukken en thema’s, zoals duurzaamheid, vertrouwen en collectieve waarden.

“In het afgelopen jaar waren we er getuige van hoe de samenleving zich op een indrukwekkende en innovatieve manier heeft aangepast aan nieuwe uitdagingen en disrupties op het gebied van wonen, werken en communiceren. Ook is duidelijk dat digitale technologie in deze nieuwe wereld uitkomst kan bieden. Terwijl we de gevolgen van dit ingrijpende crisisjaar overzien, hebben we tegelijkertijd een verantwoordelijkheid om sterker, veerkrachtiger en duurzamer uit deze crisis te komen”, zegt Marianne Hewlett, Senior Vice President en lid van Atos Scientific Community.

Het rapport gaat in op de creatieve en veerkrachtige manier waarop bedrijven, overheden en samenlevingen zich hebben aangepast aan nieuwe grote uitdagingen. Hieruit volgen vier aanbevelingen voor organisaties en bedrijven die klaar willen zijn om een stap voorwaarts te zetten in de richting van een nieuwe realiteit waarin de waarde van data een belangrijke rol speelt.
  • Technologische excellentie: bedrijven moeten in staat zijn om het maximale potentieel van nieuwe technologische oplossingen te benutten en erkennen dat technologie in de eerste plaats toegevoegde waarde heeft voor de organisatie en haar medewerkers, en niet omgekeerd. Dit vereist een samenhangende en goed doortimmerde benadering van security.
  • Probleemloos werken: de nieuwe digitale manieren van werken (op afstand) die tijdens de coronacrisis zijn ontstaan, moeten verder worden ontwikkeld om ook in de toekomst een waardevolle rol te kunnen spelen. Dit betekent dat bedrijven voorbereid moeten zijn op radicale veranderingen in hun denkwijze over de aard van hun activiteiten, zodat zij in staat zijn medewerkers te stimuleren, te versterken en toe te rusten met de juiste middelen om hun productiviteit te vergroten en hun creativiteit ten volle te benutten.
  • Inzet van data: de veerkracht van organisaties wordt gedreven door hun vermogen om data op een integere en betrouwbare manier te delen. Atos beziet deze ontwikkeling vanuit de invalshoek van ‘data equity’, waarbij leden van data-ecosystemen een gedeeld belang hebben bij de collectieve waarde van datasets die anders afzonderlijk zouden worden ingezet. Dat betekent dat er een nieuwe definitie moet komen van de toegevoegde waarde die data voor bedrijven vertegenwoordigen en van de manier waarop deze worden uitgewisseld.
  • Sterke focus op duurzaamheid: de pandemie heeft het belang van een goede gezondheidszorg, sociale gelijkheid en milieuvraagstukken naar voren gebracht, zeker nu steeds meer organisaties nadenken over de bredere relevantie van hun merkwaarden en purpose. Een sterke focus op CO2-reductie, digital security en op de principes van ‘Ethiek by Design’ in een sterk digitaliserende omgeving zijn cruciaal om te waarborgen dat technologische oplossingen in de kern duurzaam en betrouwbaar zijn.
Het rapport is opgesteld door de experts van Atos Scientific Community, een wereldwijd netwerk dat bestaat uit 160 topwetenschappers, ingenieurs en innovators uit alle geledingen van de Atos Groep.

Dit is het tweede white paper van Atos over Covid-19 en volgt op een eerder rapport met de titel ‘What the world will look like after the COVID-19 crisis’.

Atos Scientific Community - een internationaal netwerk dat uit ruim 160 topwetenschappers, ingenieurs en innovators bestaat - schetst de visie van de Groep over de toekomstige toepassing van technologieën in bedrijven en organisaties. Zij identificeert nieuwe trends en technologieën die in de komende jaren invloed zullen hebben op hoe bedrijven opereren.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over Atos

Atos is toonaangevend in digitale transformatie. Het is de Europese leider in Cloud, Cybersecurity en High Performance Computing. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten end-to-end Orchestrated Hybrid Cloud, Big Data, Business Applications en Digital Workplace-oplossingen. Atos staat genoteerd aan de CAC40 Paris stock index. Het is de missie van Atos om mede vorm te geven aan de toekomst van informatietechnologie. Haar expertise en diensten ondersteunen de ontwikkeling van kennis, onderwijs en onderzoek gebaseerd op een multiculturele aanpak en dragen bij aan wetenschappelijke en technologische excellentie. Wereldwijd stelt de Groep haar klanten, medewerkers en burgers in staat op een bewuste en duurzame manier te leven, werken en zich te ontwikkelen in een veilige informatie omgeving.
Meer over Atos

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.