DataRobot kondigt nieuwe functies aan voor platform om AI verder te democratiseren

Nieuwe functies bedienen zowel data science-experts als zakelijke gebruikers

| DataRobot | 3 min | 21 mei 2021 14:26
Afbeelding: MLOps screenshot | Copyright: DataRobot
DataRobot, leider in enterprise AI, voegt nieuwe functies toe aan zijn enterprise AI-platform. De functies zijn ontworpen om het voor elke gebruiker, van ervaren data scientists tot niet-technische medewerkers, gemakkelijker te maken om waarde uit AI te halen.

“Ons onderzoek laat zien dat early adopters van AI profiteren van een verbeterde klantervaring, versnelde innovatie, een beter concurrentievermogen, hogere marges en een betere werknemerservaring”, zegt Ritu Jyoti, Program Vice President, WW AI & Automation Research Practice bij IDC. “Ondanks deze voordelen worstelen velen nog met het implementeren van AI. Om echt de meeste waarde uit AI te halen, moet het betrouwbaar, schaalbaar en eenvoudig te beheren zijn De nieuwe functies van DataRobot maken de kracht van AI beschikbaar voor nog meer professionals, waaronder ervaren data scientists en zorgen ervoor dat er binnen organisaties beter kan worden samengewerkt aan data science-initiatieven. Hierdoor wordt uiteindelijk de besluitvorming door alle medewerkers verbeterd dankzij hoogwaardige AI-applicaties."

Functies die DataRobot onder meer heeft toegevoegd zijn:
  • Composable ML: De Composable ML-functie stelt AutoML-gebruikers in staat de blauwdrukken van DataRobot te dupliceren, bewerken en opnieuw te configureren zodat deze voldoen aan de specifieke behoeften van hun gebruiksscenario. Composable ML maakt de blauwdrukken die in de repository worden aangeboden beschikbaar voor configuratie op detailniveau. Gebruikers kunnen ook hun eigen trainingscode integreren om geheel nieuwe modellen te maken die direct werken en een duidelijk pad naar productie hebben via DataRobot MLOps.
  • Continuous AI: Om ervoor te zorgen dat elk model dat in productie wordt genomen nauwkeurig en levensvatbaar blijft, heeft DataRobot de kracht van zijn MLOps-product uitgebreid met Continuous AI. Met deze functie kunnen gebruikers plannen dat hun modellen regelmatig automatisch worden geupdate of wanneer zich een gebeurtenis zoals datadrift voordoet. De functie maakt ook gebruik van de AutoML-mogelijkheden van DataRobot zodat het beste, meest nauwkeurige model altijd automatisch beschikbaar is voor gebruik. Continuous AI werkt binnen het bestaande MLOps governance-raamwerk en zorgt ervoor dat er geen productiemodellen worden bijgewerkt of vervangen zonder een goedkeuringsproces te doorlopen.
  • No Code AI App Builder: Met de No Code AI App Builder kunnen gebruikers elk model snel omzetten in een AI-applicatie, zonder dat men hoeft te coderen. Dankzij drag and drop widgets, datavisualisaties en voorgebouwde templates kunnen zij binnen enkele minuten krachtige nieuwe AI-apps maken en implementeren. De No Code AI App Builder stelt zakelijke gebruikers in staat de voorspellingen die hun modellen genereren te gebruiken en beter geïnformeerde beslissingen te nemen ondersteund door AI.
  • Bias & Fairness Production Monitoring: Voortbouwend op de Bias & Fairness Testing-functie, heeft DataRobot Bias & Fairness Production Monitoring ontwikkeld, een functie die proactief productiemodellen controleert op vooroordelen. Met deze toevoeging maakt het DataRobot-platform end-to-end bias-testen en monitoring mogelijk, zodat elk model dat wordt gemaakt en in productie wordt genomen, betrouwbaar en eerlijk is. Het platform waarschuwt gebruikers wanneer vooroordelen wordt gedetecteerd. Tevens biedt het inzicht in de factoren die deze veroorzaken om de kans op herhaling te verminderen.
  • Modelgrader: Een nieuwe tool om bestaande AI-modellen te evalueren en een automatische scorekaart te genereren die modellen beoordeelt op vier kritieke gebieden: datakwaliteit, robuustheid, nauwkeurigheid en eerlijkheid. Bij elke score wordt ook gedetailleerde uitleg gegeven, zodat gebruikers kunnen zien of hun modellen de beste zijn én klaar zijn voor productie.

"We hebben AI altijd al gezien als een teamsport en om de mogelijkheden van AI echt te democratiseren, moeten we zowel de technische als de zakelijke doelgroepen bedienen", zegt Nenshad Bardoliwalla, SVP Product bij DataRobot. "We stellen ons platform beschikbaar om te zorgen dat ervaren data scientists hun eigen code kunnen verkennen. Tegelijkertijd leveren we no-code-oplossingen om ook niet-technische zakelijke gebruikers de beschikking te geven over AI. Hiermee kunnen we alle verschillende gebruikers betrekken en AI alomtegenwoordig maken."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over DataRobot
DataRobot is een leider op het gebied van zakelijke AI en levert vertrouwde AI-technologie en ROI-ondersteuningsservices aan internationale ondernemingen en individuele gebruikers.
Meer over DataRobot
Disclaimer
Deze content is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als de content een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis de originele content leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2022, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.