Ruim de helft van de Europeanen maakt zich zorgen over e-waste

Onderzoek van HMD Global toont aan dat Europeanen duurzamere smartphones willen

| HMD Global | 3 min | 25 mei 2021 9:56
Copyright: HMD Global
Het Finse HMD Global, home of Nokia phones, maakt de Nokia X20 beschikbaar op de Nederlandse markt. Met de introductie van dit onlangs aangekondigde toestel zet het bedrijf in op duurzaamheid en langer gebruik van een smartphone. De introductie volgt op een wereldwijd trendrapport waaruit blijkt dat driekwart van de ondervraagden een smartphone wil die de tand des tijds kan doorstaan.

Smartphonegebruik

Volgens het onderzoek, uitgevoerd in 30 landen onder 5750 personen, zijn gebruikers zo afhankelijk van hun telefoons dat ze deze gemiddeld 163 keer per dag aanraken en 17 uur en 30 minuten per week naar het scherm kijken - wat gelijk staat aan het achter elkaar bekijken van twee seizoenen van Game of Thrones.

Het gebruik van mobiele telefoons is de afgelopen 10 jaar wereldwijd met 84 procent gestegen, waarbij 76 procent nu aangeeft "dol" te zijn op zijn telefoon. Deze "liefde" vertaalt zich naar een centrale rol van smartphones in het leven - de helft (57 procent) gebruikt zijn telefoon om te winkelen, driekwart (72 procent) om zijn financiën in de gaten te houden, twee op de drie (61 procent) voor fitness, workouts en tracking. Ook gebruikt 60 procent de smartphone om te betalen.

De top vijf activiteiten waarvoor smartphones gebruikt worden:
  1. Surfen op het internet
  2. Surfen op sociale media
  3. Naar muziek luisteren
  4. Gamen
  5. Messaging

Updates

Wereldwijd geeft meer dan de helft (54 procent) toe zich zorgen te maken over oplichting. Een verrassende 42 procent van de Gen Z’ers (18-24 jaar) geeft aan al eens te zijn opgelicht. Toch weten veel gebruikers niet of hun of hun telefoon de laatste beveiligingsupdates heeft of niet, waardoor ze kwetsbaar blijven voor bedreigingen en hackers. Een groot aantal downloadt de updates zelfs helemaal niet, omdat ze denken dat ze niets doen of omdat ze teveel ruimte innemen.

De top vijf van redenen waarom Europeanen geen beveiligingsupdates downloaden:
  1. Denken dat het niets doet (40 procent)
  2. Bang dat de telefoon trager wordt (14 procent)
  3. Denken dat updates het toestel verouderen (11 procent)
  4. Bezorgd dat de updates te veel ruimte innemen op hun telefoon (9 procent)
  5. Denken dat het de telefoon beschadigt (4 procent)

Duurzaamheid

Gemiddeld houden Europeanen hun smartphone twee en een half jaar voordat deze ingeruild wordt. Slechts één op de drie mensen houdt zijn telefoon langer dan drie jaar (27 procent). Desondanks geeft driekwart (76 procent) toe dat zij hun telefoon langer zouden willen houden en dat ook zouden doen (79 procent) als de toestellen na verloop van tijd hun prestaties zouden behouden. De helft van de Europeanen maakt zich zorgen over de invloed van het voortdurend upgraden op het milieu. 56 procent maakt zich zorgen over de overmatige hoeveelheid elektronisch afval die wordt geproduceerd.

"We begrijpen dat er meer gedaan kan worden om e-waste en duurzame consumptie aan te pakken, naast de verlengde garantie, maandelijkse beveiligingsupdates en drie jaar OS-upgrades. Daarom werken we voortdurend aan de ontwikkeling van ons aanbod en bouwen we verder op deze eerste stappen. Als iedereen in Europa zijn smartphone één jaar langer zou gebruiken, kunnen we tegen 2030 samen evenveel koolstof besparen als door twee miljoen auto's van de weg te halen”, zegt Stefan De Clerck, Managing Director HMD Global Benelux & Frankrijk. "De Nokia X20 beantwoordt aan een bezorgdheid die consumenten over de hele wereld hebben geuit. Onze nieuwe telefoons hebben een enorme hoeveelheid duurzaamheidstesten doorstaan. De hoogwaardige prestaties blijven behouden gedurende meerdere jaren van gebruik, ze krijgen regelmatige software-updates om ze te allen tijde veilig te houden en alle telefoons, ongeacht de prijsklasse, werken op het nieuwste Android-platform."

Naast de kenmerkende duurzaamheid van Nokia-telefoons geldt voor nieuwe Nokia X-serie de 3-3-3 belofte: kopers ontvangen drie jaar security updates, drie jaar OS upgrades en drie jaar garantie (wat de industrienorm van twee jaar overtreft). HMD Global wil op deze manier duurzame consumptie aanmoedigen, de productlevenscyclus verlengen en e-waste verminderen.

Het eerste toestel uit de X-serie, de Nokia X20, is nu in Nederland verkrijgbaar in de kleuren Midnight Sun en Nordic Blue en in de configuratie 8/128GB voor een gemiddelde verkoopprijs van € 379.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over HMD Global

HMD Global is het huis van de Nokia-telefoons. HMD ontwerpt en verkoopt een reeks smartphones en gespecialiseerde telefoons voor een brede waaier van consumenten en in verschillende prijscategorieën. HMD is de trotse exclusieve licentienemer van het Nokia-merk voor telefoons en tablets en zet sterk in op innovatie en kwaliteit. Nokia is een geregistreerd handelsmerk van Nokia Corporation.
Meer over HMD Global

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.