Online merk vidaXL werkt samen met Google Cloud aan data-driven groeiplannen

Het Nederlandse merk migreert zijn SAP-systemen naar Google Cloud voor meer geavanceerde analyses en groter bereik

| Google | 2 min | 25 mei 2021 10:52
Copyright: vidaXL
Google Cloud en vidaXL gaan een driejarig strategisch partnerschap aan om de digitale groeiambities van het internationale online merk te faciliteren. Om een betere schaalbaarheid, continuïteit en flexibiliteit van zijn IT-systemen te bieden, migreert vidaXL een deel van zijn IT-infrastructuur voor core SAP workloads zoals ERP Central Component (ECC) en Extended Warehouse Management (EWM) naar Google Cloud.

VidaXL is een snelgroeiend, internationaal online merk, actief in 29 landen en met het hoofdkantoor gevestigd in Nederland. Door over te stappen van hun on-premise IT-infrastructuur naar Google Cloud, wil het merk nieuwe tools, vaardigheden en een organisatiecultuur opbouwen die op basis van data werkt – met name uit zijn SAP-systemen die transacties, klantgedrag, informatie over de toeleveringsketen en meer omvatten. Met de toonaangevende cloud-infrastructuur, het databeheer en analysediensten van Google Cloud, kan vidaXL meebewegen met de eisen van klanten en zijn bedrijfsstrategie aansturen via data-driven beslissingen, waardoor ze hun klanten nieuwe en meer gepersonaliseerde winkelervaringen kunnen bieden.

VidaXL biedt een breed scala aan producten aan in categorieën zoals meubilair, sport, huis en tuin en hardware. Om aan de veranderende vraag van afnemers te voldoen, breidt vidaXL productgroepen regelmatig uit en betreden zij nieuwe markten via een ruim aanbod aan kanalen. Het bedrijf maakt steeds meer gebruik van data om deze beslissingen te onderbouwen. Om dit op grote schaal te kunnen doen, moeten de IT-teams van vidaXL grote, vaak uiteenlopende, datasetes beheren en analyseren. Door de SAP-workloads naar Google Cloud te migreren, kan het bedrijf gebruikmaken van een zeer flexibele infrastructuur en cloudgebaseerde services zoals BigQuery. Dit helpt de tijd die vidaXL nodig heeft om cruciale SAP-gegevens te verwerken en analyseren aanzienlijk te verkorten, en biedt een veilige, betrouwbare en schaalbare basis voor toekomstige uitbreiding.

Ted van Dongen, CIO van vidaXL: "De keuze voor Google Cloud als onze provider was een logische en waardevolle IT-beslissing. VidaXL groeit in hoog tempo en onze klanten staan centraal bij alles wat we doen. Door te investeren in een open cloud-infrastructuur kunnen we schalen en meebewegen met de behoeften van onze klanten. Want snelheid is precies waar het allemaal om draait: we groeien niet alleen, we groeien ook heel snel. En met Google Cloud kunnen we dat nu faciliteren."

Joris Schoonis, Country Manager van Google Cloud in de Benelux: "Merken zoals vidaXL beschikken over enorme hoeveelheden data, vaak in SAP-systemen, die benut kunnen worden voor betere inzichten in klantgedrag en markttrends. We zijn er trots op om met vidaXL samen te werken om deze bedrijfskritische systemen en data naar de cloud te brengen en te helpen een datagedreven basis te leggen voor toekomstige groei."

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Deel dit item
Over Google
Google LLC (NASDAQ: GOOGL) is het bedrijf achter de Google-zoekmachine, opgericht door Larry Page en Sergey Brin. Het hoofdkantoor (genaamd het Googleplex) is gevestigd in Mountain View, Californië. Op 19 augustus 2004 werd het bedrijf beursgenoteerd. Sinds oktober 2015 is Google door een reorganisatie een dochteronderneming van Alphabet Inc.

Binnen korte tijd groeide het bedrijf uit tot een van de grootste spelers in de ICT-branche en nam het verschillende andere sites/bedrijven over, zoals YouTube en DoubleClick. Volgens een onderzoek van Millward Brown Optimor was het merk Google in 2007 het sterkste ter wereld.
Meer over Google
Disclaimer
Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.