Fintech SnapSwap lanceert mkb platform

Voor een gemakkelijke banktoegang in Nederland en België

| SnapSwap | 3 min | 25 mei 2021 11:09
Copyright: SnapSwap
De Luxemburgse fintech, SnapSwap, kondigt een uitbreiding aan van zijn diensten naar de Belgische en Nederlandse markt in samenwerking met Mastercard. De uitbreiding volgt na een eerdere lancering in Luxemburg in augustus 2020, en het bedrijf hoopt dan ook zijn groei te versnellen. Het doel is om 200.000 klanten te werven in Luxemburg, Nederland, België en de overige landen die in de loop van 2021 zullen volgen.

Met meer dan 25 miljoen mkb’s in de EU, zorgen de kleine en middelgrote bedrijven voor een groot marktdeel in de Europese economie en zorgen dat meer dan 97 miljoen mensen een baan hebben. De Belgische markt laat interessante mogelijkheden zien doordat het meer dan één miljoen mkb’s omvat. Veel kleine bedrijven missen de toegang tot moderne tools voor betalings-, bank- of onkostenbeheer. Het aantal banken dat de mogelijkheid aanbiedt om online een rekening te openen stagneert en is momenteel zelfs nog maar 64%, en dan zelfs kan het nog weken duren bij traditionele banken voordat een zakelijke rekening wordt geopend. Ook met meer dan één miljoen kleinschalige bedrijven is de Nederlandse markt, deze brengt dus ook interessante mogelijkheden met zich mee. 9 uit 10 van de Nederlandse rekeninghouders gebruikte mobielbankieren of internetbankieren in 2020.

Everestcard biedt kleine en middelgrote bedrijven gemakkelijke banktoegang en efficiënte diensten: onmiddellijke opening van een rekening, een online rekening-courant, meerdere creditcards en geautomatiseerd onkostenbeheer. Met dank aan Everests tools kan het managementteam financiële stromen optimaliseren door flexibele kredietlijnen toe te wijzen, of het team kan tijd besparen op het maken van rapportages of de boekhouding doen door het automatisch samenstellen van een financieel rapport. Als hoofdpartner van Mastercard geeft Everest kaarten uit en verwerkt transacties rechtstreeks op het Mastercard-netwerk.

Dankzij het digitale, volledig online dienstenaanbod van Everest kunnen klanten:
  • Direct online bedrijfsrekeningen openen;
  • Gebruik maken van een online rekening-courant;
  • Toegang hebben tot meerdere creditcards;
  • Gebruik maken van gratis 35-daagse kredietlijnen;
  • Profiteren van geautomatiseerde financiële rapportages door middel van het scannen van ontvangstbewijzen en bijpassende functionaliteiten.

“Als snelheid en controle van essentieel belang zijn, is Everest de oplossing voor elke manager,” zei Denis Kiselev, oprichter en CEO van SnapSwap. “Ons doel is om ondernemers en topmanagers te helpen focussen op hun klanten en de producten, terwijl Everest technology zorgt voor alle betalingen en het onkostenbeheer” Als ondernemer is Denis zich maar al te goed bewust wat voor problemen ondernemers tegemoetkomen bij het opzetten van een bedrijf, het openen van een rekening of het bemachtigen van een bedrijfskaart.

“Wij zijn erg trots om samen te werken met SnapSwap voor het Everest-project en verheugen ons dat zij het eerste fintech-bedrijf in de Benelux zijn die zich in mkb’s specaliseert,” zei Henri Dewaerheijd, Country Manager Mastercard Belux. “Onze samenwerking met SnapSwap dateert terug naar 2018 toen het bedrijf tetrad tot onze wereldwijde fintech accelerator genaamd Mastercard StartPath, waarmee het onze strategie bevestigde om nauw samen te werken met fintech-bedrijven om hen te helpen opschalen en groeien terwijl wij onze expertise en ons netwerk bieden.”

De ervaring en knowhow die SnapSwap heeft opgedaan met hun digitale onboarding- en KYC-platforms zal ervoor zorgen dat het bedrijf snel hun innovatieve project, Everest, door heel Europa verspreid. Everests platform en diensten zijn nu beschikbaar in België, Luxemburg en Nederland. Het bedrijf is van plan om zijn diensten naar andere landen in de Eurozone uit te breiden rond 2022.

Hoe vind je dit artikel?


Geef jij de eerste rating?

Content op basis van interesse of taal liever niet meer zien? Ga dan naar settings om eenvoudig je voorkeuren in te stellen.

Over SnapSwap

SnapSwap is een volledig gelicentieerd en gereguleerd elektronisch geld instituut in Luxemburg met bewezen ervaring op het gebied van het bouwen van digitale platforms voor onboarding en KYC. In 2017 lanceerde SnapSwap Snaprove™, een digitale onboarding- en KYC-dienst dat het verificatieproces hevig versnelt. KYC-data verzamelen en grondig onderzoek zoek doet naar de klanten. Snapswap bezit een Principal Mastercard Membership, wat Snapswap toestaat credit- en debitcards uit te geven en de transacties ervan te verwerken.
Meer over SnapSwap

Disclaimer

Dit item is verkregen via óf is gebaseerd op een externe bron en valt daarmee buiten de verantwoordelijkheid van de redactie. Als het item een (gedeeltelijke) vertaling is van het origineel, dan is bij eventuele verschillen in betekenis het originele item leidend.
20191030103431.png
Conference by app developers, for app developers!
20191030101402.jpg
De grootste Nederlandse site over Android
20200707165104.png
Meer meisjes en vrouwen in bèta, techniek en IT
20191029224512.jpg
Het no-nonsense internetbureau
20191030100036.png
Voor professionals met passie voor digitale revolutie!
20191029200614.jpg
Drive value with data
20200608191257.png
Dé leukste website op het gebied van zorg in Nederland
© 2019-2021, alle rechten voorbehouden.
TechVisor
Het vizier op de tech industrie.